Jump to content
FAS Goran

MartiniR32

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

About MartiniR32

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 11/10/2000

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sarajevo

Previous Fields

  • Garage
    Lancia Lybra 2.4Jtd 136hp MT 01', Volvo Xc70 2.4T 200hp AT 02'

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Pozdrav članovi, da li neko zna neku stranicu na kojoj bi mogao pronaći adrese mapa za stilo abarth me3.1/me7.3.1 h4 , ili jednostavno napišite neke adrese koje bi pomogle. Do sada imam duraciju injekcije, spark advance mape i rev limitere. Prekopirao sam jednu tuniranu mapu od 185hp od jednog momka iz hrvatske, ali želio bi još da se razumijemo, hvala!
  2. Jako je tesko bilo sta naci za ovaj ecu, ako neko usput zna lokacije nekih mapa bilo bi od pomoci da napise
  3. Pozdrav za sve clanove! Izvukao sam dump iz eeproma za stilo abarth me3.1 ili me7.3.1, trebao bi mi pin kod tj. elektronicki kod od 5 cifri. Da li bi mi neko mogao uraditi kalkulaciju i slicno? hvala!
  4. Sasvim sam svjestan kakva je turbina i koje su joj granice otprilike, kao sto sam i rekao za sada jedino i ciljam nekih max 185ks sa ovom turbinom, injektorima, itd itd. Izmjerenii pritisak je bio u garazi sa naglim gasom ne pod opterecenjem sto znaci da turbina mozda i nabija veci pritisak. Za N75 mapu sam rekao da postoji tj da sam je nasao u ecu fajlu, ali realno ne zanima me jer mogu kupiti manualni boost kontroler i ne peglati se s time. Za mjenjac se inace vrti prica ne dizati obrtni moment preko 430Nm, ali postoje i momci iz UK koji su digli i na 485Nm i do danas prevalila 115k Km. Za sada samo softverski zelim tunirati da vidimo te neke granice bez ulaganja u dijelove. Realno za ispod 300 km se moze uzeti nova turbina tj polovna turbina+cartrige ako ne od alfe lancije moze i od 2.5tdi. Nego, zanima me to na kojim lokacijama se nalaze mape koje bih trebao dizati za ovih nekih 180ks. Generalno nasao sam vecinu ali vi vjerovatno znate one koje su kljucne jer ovo je moj prvi susret sa bilo kakvim tuningom osim karburatora na skuteru ,ali ipak imam jako veliki razum oko bilo cega pogotovo elektronika i auta. Realno danas se sve moze nauciti preko neta pa cak i ovo sto je meni zanimljivo a i relativno lagano. Od ovog covjeka sam naucio sve sto je potrebno, kako sta, pojmovi necega itd. https://www.youtube.com/channel/UCXpuH1y6t8Y6q9kP6ope8VA
  5. Trenutno log da napravim nisam u mogucnosti jer baterija laptopa mi je mrtva totalno. Ecu je obicni edc15 znaci prva verzija, Turbina nije garret uopste vec IHI RHF5 (vl16-vl18 ne znam tacno) koji je manual wastegate iako ecu ima n75 mapu. Maf je nov, nema ni mjesec dana od zamjene. Tada sam radio log da vidim da li Maf radi posto stari nije pokazivao vrijednosti vece od 500, ovaj kako se sjecam ide preko 1100 ako se ne varam sto je u tolerancijama. Turbina nabija nekih 1850mBar tj sa atmosferom sto nije ni jedan Bar. Zeljeni pritisak goriva i realni se podudaraju u svakom momentu i idu do maximuma. A ovo oko mapa vecina mi se poklapa od edc15c5 sa 166 2.4jtd sto sam nasao na EcuConnections. Trenutno nikako da nadjem soi mape jer se ni jedne lokacije ne poklapaju, duracijske sve 3 imam. A ta 78DBE se ne nalazi ni na jednom pocetku nego negdje u sredini necega sto mi nije jasno zasto je ovaj ecu file nekako drugaciji od ostalih.
  6. Pozdrav, Izvadio sam Ecu file iz Lancie Lybre 2.4Jtd 136ks i procaprkao po netu kako bi dosao do lokacija mapa, naravno koristim WinOLS. Ako neko zna jos neke koje bi bile od pomoci ili neke smjernice i savjeti bio bih zahvalan da napisete. Cilj je dici snagu na nekih 180ks za start, prije nego li pocnu hardverske modifikacije i slicno. Ovo su te neke od mapa sto sam nasao sa jednog foruma: 796DE - EGR 7B18A - Drivers Wish 7B274 - Start IQ 7B358, 7B3A4 & 7B4F4 - Torque Limiters 7B562 - Smoke Map 7BC5E - IQ limiter Fuel Temp? &c53C - IQ by Rail Pressure? 7C880, 7CAC8 and 7CD10 - Duration maps 7CF58 - Not sure 7EDC8 - Rail Limit by temp 7F7FE - Boost Map 7FA74 - ATM Boost Limit 7FBD0 - N75 Map

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...