Jump to content
FAS Euroauto Goran

gavranpero

Members
 • Content Count

  54
 • Joined

 • Last visited

About gavranpero

 • Rank
  Regolari

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. I dalje nemam problema sa paljenjem, znači problem je bio na relaciji pumpa/dizne. Ako se pojavi u budućnosti, znam šta da mijenjam.
 2. Onda idi sistemom eliminacije, mijenjaj jedno po jedno. Senzor, svjećice, bobine.
 3. Takodje, ako su fabričke bobine, mijenjaj. To je staro 18 godina, nije za očekivati da rade kao dok su bile nove.
 4. Hm, prvi put čujem za to. Ne znam ni da se na novijim automobilima resetuju parametri. Npr, imam opciju u MultiEcu Scan programu da resetujem postavke računara vezana za rad motora. Nisam nigdje ni na forumu pročitao nešto vezano za to, samo plug and play i vozi.
 5. E da, kod mene jesu te NGK, pogledao sam kad sam ih skidao.
 6. Hajd probaj isto što i ja. Izvadi benzinsku pumpu, očisti dobro uložak karb klinerom, pumpu potpuno isprazni i nju natopi sa njim. Svjećice očisti, neki čistač dizni ubaci u rezervoar. Nije nešto, možda pomogne.
 7. Nisam dirao bobine (mijenjao i sl, izmjerio sam otpore na primarnom i sekundarnom džeku, obe imaju iste vrijednosti i odgovaraju onim koje sam pronašao na netu. Ono što sam uradio je skidanje svjećica, podešavanje zazora, Liqui Moly čistač sistema u rezervoar, za sad nema trokiranja na prvom startovanju. Ranije je bilo skoro obavezno. Jednostavno mi nema smisla da na par hiljada odu bobine, a fabričke Champion izdržale 20 godina. Prije da su dizne ili pumpa, ali to ostaje da provjerim kod majstora.
 8. ERA je italijanski proizvodjač, platio ih 25€. Palo mi je na pamet da ispitam stare, jedna bi trebalo da je ispravna, pa da je zamjenim sa novom. Iz Bosne sam, ali može link u PP, čisto da vidim cijene i uporedim sa ovim ovdje.
 9. Ništa, ispitaću šta mogu, ali moraće kod majstora izgleda. Da, zaboravio sam još spomenuti da sam imao sličan problem prošle godine. Upalim hladnog, starta dobro i samo se ugasi. Isto bobina greška. Odem kupim nove, ugradim, radio do sad kao sat.
 10. Greška je uvijek ista, bobina 2. Nakon nekog vremena se ugasi lampica na tabli. Što se tiče pumpe goriva, kad naredni dan podignem haubu, odvrnem čep sa oduška i pritisnem iglicu, nema ništa. Tek kad dam kontakt, pumpa odradi, dobijem prskanje goriva i to ne nešto ekstremno. Skidao pumpu goriva, očistio onaj uložak (nov nema kupiti), naprskao karb čistač u pumpu, izlazilo prljavo nešto na drugoj strani pipka. Sad, da bi znao da li je do pumpe, morao bi voziti mehaničaru, nemam čim ispitati pritisak.
 11. @cwrle Hvala na opširnom odgovoru i pomoći. Što se tiče svjećica, moram provjeriti koje su, ali nešto kao kroz maglu mi se vrti da su preporučene na forumu BKR5EZ ugradjene. Što se tiče dihtunga, prošle godine radio komplet motor (ravnanje glave, karike, leteći, ventili, veliki servis), pa kontam da nije prije mogao otići dihtung. Mada, primjetio sam sad sa novim akumulatorom da to prvo paljenje se jedva i osjeti da je zatrokirao, ali upali grešku. Zamjeniću mjesta bobinama, da vidim šta će se desiti. Naravno, pišem ovdje rezultate.
 12. Slični simptomi na Puntu 2 8V kao na par postova iznad. Prvo paljenje narednog dana, zatrokira, upali lampicu motora, i nastavi normalno raditi. Nove NGK svjećice, nove ERA bobine, novi kablovi Magneti Marelli, nov akumulator. Greška na dijagnostici, MES-u, P0352 bobina 2. Nije mi jasno da u vožnji nemam nikakvih promjena, niti naredna startovanja motora ?
 13. Gdje se mogu podmazati sajle birača brzina, ispod ručice ili na samom mjenjaču ? Sa čim takodje je najbolje ?
 14. Btw, link od dijagnostike koju sam kupio. BAM 19.66 13%OFF | Viecar ELM327 V1.5 PIC18F25K80 Bluetooth 4.0 ELM 327 V 1 5 OBD2 Scanner Auto tools For Android/IOS OBD 2 OBD2 Car Diagnostic https://a.aliexpress.com/_mKMIZ7x

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
 • Create New...