Jump to content
FAS Goran

Brade

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Brade

  1. Pozdrav! Pošto vidim da odlično poznaješ sve o čemu pišeš, da li postoji mogućnost da te kontaktiram telefonom u vezi problema sa lancia delta? Hvala!
  2. Užice mi je ispred nosa.Nekada i po dva puta dnevno idem,a prvi put čujem da Turbo servis ima i tu opciju...Ja sam bio ubeđen da oni sarađuju samo sa drugim servisima,tj. majstor skine turbinu i odnese njima na reparaciju. i ništa mi nije problem da uradim.Da pomenem da su “stručnjaci” kačili auto na dijagnostiku i rekli “sve je to dobro...ćeraj to tako ništa ne fali...ide to dobro...”. Zbog toga bih nekog dobrog majstora koji zna šta priča i šta radi.
  3. Ja sam iz Požege.Auto ne troši ulje.Auto su kačili na dijagnostiku i nema nikakvih grešaka.Mislim da bi računar prijavio grešku na protokomeru .I meni su isključivali protokomer i nikakve razlike nije bilo. Vozim po 160,170 i auto tako lepo rad i nosi to bez ikakvih problema. I cela Srbija mi nije problem da dođem do majstora koji poznaje JTD motor. Dva meseca vozim auto koji nije ispravan i ne mogu više. Ja volim da mi na autu sve radi i bude ispravno. Кada krećem u preticanje moram da dižem auto u obrtaje, kao benzinca da bi on vukao...
  4. Hvala! Кako znaš da je auto ušao u sigurnosni mod,da li ima neki indikator koji ja mogu da pogledam ,ili je za to potrebna dijagnostika?I može li neki kontakt od tog majstora?
  5. Poštovanje svima! Godinu dana sam vlasnik Lancia Delta 2.0 mJTD od 165 ks. Za godinu dana sam prešao skoro 40000 kilometara. Imam samo reči hvale za taj auto. Zamenio sam zadnji desni ležaj, zadnje diskove i pločice, jednu led diodu na dnevnom svetlu (bilo napuklo zaštitno staklo i ulazila voda,hemija od pranja,...) i tri puta ulje i filtere .Auto ide kao nevreme. Dosta ga vozim na otvorenom putu. Pre dva meseca mi se desio problem. Naime, turbinu mu čujem da se uključi oko 1900 obrtaja, a ''udar'' kada povuče kao blesav na nekih 2200 obrtaja. Sada mu turbinu čujem isto na oko 1900, a udar na 2500 -2700. I do tih obrtaja je dosta mrtviji nego što je bio ranije. Kada zakači 2500-2700 ponovo ide kao blesav. Кako je malo zahladnelo kasno uveče i rano izjutra ponovo je sve normalno, tj. ponovo povlači sa oko 2100-2200. Radi isto kao što je i radio. Terao kod majstora, samo viču da skidam DPF, da zatvaram EGR i softverski da to sredim. Ja nisam bio za to pošto auto vozim bar pet puta mesečno po sat i više iznad 150 km/h. Sada kada se sve to normalizovalo još manje imam želju da to diram. Pošto je problem evidentan, zanima me da li je neko imao slična iskustva i da li možete da me uputite na majstora koji odlično poznaje JTD motore i njihov rad? Hvala!
  6. Ljudi, moram da se zahvalim svima. Dnevno svetlo je već otvoreno i sređuje se. Pošto je ranije bilo napuklo, prilikom pranja je ulazila voda i deterdžent što je doprinelo tome da oksidacija “pojede” pinove na utičnici, na dve diode su oksidirani kontakti i izgleda da su i one stradale. Sve je to kod lokalnog elektroničara koji tvrdi da će popraviti. Кao opcija ima jedino novo dnevno svetlo (polovnih nema nigde kod ljudi koji prodaju rastavljena vozila) i trenutna cena novog dnevg svetla je 27.961 DIN. Na kraju, ako ne bude drugog rešenja to mi je opcija. Još jednom hvala svima na odgovoru. Ako elektroničar sredi svetlo rado ću ga preporučiti svima. Hvala!
  7. Poštovanje svima! Ne snalazim se najbolje na forumima, pa ću ovako pokušati. Naime, danas mi je prestalo da radi desno dnevno svetlo. Majstor je pogledao i zaključio da je balast ispravan, a da diode ne rade. Tačnije kada ih uključim sve trepnu. Zamolio bih vas da mi pomognete, ko je u mogućnosti, gde mogu da kupim desno dnevno svetlo sa ili bez balasta. Hvala!
  8. Poštovanje Svima! Ja sam Rade iz Požege i ponosni sam vlasnik Lancia Delta 2010-o godište.Dugo pratim ovaj forum i napokon sam rešio da se registrujem.Nemam nekog iskustva sa italijanskim automobilima,osim što sam ljubitelj italijanskog dizajna.Lanciu sam kupio protiv svih koji su me ubeđivali da je golf 5 bolja opcija i jeftinija.Jednostavno nisam mogao da odolim Delta-i. Hvala! Pozdrav!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...