Jump to content
FAS Goran

dodo

Members
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

About dodo

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Pozdrav društvo. Imam problem s volanom u punta dvojke redizajn. Naime, svjetlila je crvena lampica volana i dijagnostika je pokazala da je riječ o senzoru. Uz pomoć Gorana zamijenim senzor i prošlo je već godinu dana bez da se lampica upalipa i da se volan ukrutio. S te strane, nemam nikakav problem. U međuvremenu sam auto dao curi i sad kad je moje na remontu uzmem ga par danaprimjetim da je volan krajnje čudan. U jednu stranu ide puno lakše, volan odaje dojam da je nesiguran 'kao na vodi' i na koncu uopće se ne vraća u središnji položaj nego ostane smotan kad izidjete iz okuke. U čemu može biti problem?
  2. Da, to je greška senzora. Da je motoric crkao ne bi nikako radio. Ne bih te volio zeznut jer nisam baš expert u tome, al po mom iskustvu ta greška i ti simptomi su isključivo senzor. Pogotovo ako ti se to i prije povremeno događalo. Vrati motor pa ga lako kasnije kupiš ako bude do njega. Prvo riješi senzor.
  3. Super. Dobro da znamo za ovo. Dakle, na kalibraciju nakon zamjene. A može li se išta senzoru dogoditi ako se ne kalibrira?
  4. Meni je jedan autoelektricar rekao kako, ukoliko ne kalibriraš, da se senzor sam kalibrira nakon što se volan kroz dan/dva namota više puta puni lijevi i puni desni. Dakle, on i sam bez kalibracije nauči položaj. Koliko je ovo točno ne zmam, ali meni je nakon par dana od zamjene išao volan lakše nego na početku.
  5. Ja sam mislio kupiti u Gorana al kako sam iz Hr nismo uspjeli zbog granice. Na kraju sam, narucio s ebay jer su mi rekli da nema boljih i losijih, svi su meksicki i svejedno di ih kupiš.. Mozes onda gledat tamo, kreću se od 50 do 80 eura.. Znao sam da ti je senzor otisao nije to problem, zamjeni sam ili daj nekom ako sumnjas u sebe. Pozdrav
  6. Ma ja bih rekao da je senzor. Da je motoric serva onda bi to bilo stalno. Znam da je odgovor otidji prvo na dijagnostiku nervirajući jer trazis od drugih pomoć, al uistinu teško je bez toga odgonetnuti. Al meni se ponekad gasio i pogotovo po hladnim jutrima. Sam zamjenio senzor pred 2 mjeseca i sad je ko bog, nijednom se nije ugasio. Opcije s akumulutorom i alteratorom mi nisu realne, slab akumulutor bi se već očitovao pri teškom paljenju ili slično. Al evo imam ja jedno pitanjce pa ako može pomoć. Nakon zamjene mi je otišla letva i sad tucka ko blesav po makadamu i kaldrmi. Išao sam skidati motoric serva i podmazati onu osovinicu (ima opis na drugoj temi) kako bi smanjio mozebitne vibracije. Pa me zanima mora li volan bit baš u odredjenom polozaju kad se vraća motorić ili je svejedno zapravo, samo neka osovinica udje u volan? Jer sad mi volan u citiyu ode za jedan cm udesno ako ga je drzim rukom. Recimo drzim ga ravno i pustim ruke i kad kocim tj stajem on ode blago, blago desno.
  7. Pozdrav ekipa, nisam siguran jel ovo prava tema al djeluje mi ko najprikladnija. Tucka mi nešto pozadi puntica pa sam riješio zamjenit amortizere i vidim da na dnu i vrhu opruge imaju ovi kao nosači/ublazivaci/seleni što li su već. Možete mi reć kako se ovo zove, označio sam na slici, da znam naručiti s neta? Pozdrav
  8. Nakon zamjene senzora s volanom je sve u najboljem redu, što se tiče motanja, paljenja greške i sl. Međutim, negdje nakon promjene senzora mislim da mi je otlisla letva volana. Preko sitnih rupa u volanu jako suska, treska ugl. totalno neugodan osjećaj. Zanima me, postoji li mogućnost da san nešto zaznuo u senzoru pa da neki vrag u njemu klapa ili je naprasto otišla letva koja se samo slučajno poklopila negdje oko promjene senzora?
  9. Ja sam uz svesrdnu pomoć Gorana, sam zamijenio senzor, jer po Dalmaciji to niko živ neće da takne. Pažljivo sam pratio video, a ako bi nešto baš zapelo kontaktirao bih ga na viber. Kako mi greška tih dana nije bila upaljena, nakon zamjene nisam niti išao na dijagnostiku i kalibrirao, naprosto je sve uredu i gresku više ne pali. Jedino se volan malo teže vrti i čuju se kao neka krckanja ali iz upisa vidim da nisam jedini kojem se to nakon zamjene događa. Uglavnom hvala i Goranu i svima vama na upisima, divni ste. Svima koji imaju problem sa servom, ja bih ga sveo na dvije ključne stavke, ili je motor serva ili osjetnik. Ukoliko ponekad radi ponekad ne i dijagnostika pokaze greske c1005 i c1006 mijenjajte senzor, nikakvi akumulatori i pizdarije. Ako je greska motorica, onda do 2003. mozete proc samo lemljenjem releja, a ako je noviji onda je motor popušio. Senzore ili u gorana ili (posto sam iz hr pa nismo mogli iskombinirati) preko ebaya, uglavnom su svi su iz mexica i ne mogu vam podvaliti nešto s greškom. Pozdrav.
  10. Dakle vjerojatno senzor. Oke, hvala puno. Nastojat ću naći nekoga ko ima volje rasturit volan i to. Dosad me par njih odbilo, kod nas fiat i nije nešto zastupljen, vidim da je to kod vas puno bolje zastupljeno.
  11. Ekipa, pozdrav svima iz Hr. Dosta vas čitam i nastojim odgonetnut što je s mojim servom, ali nisam siguran. Naime, zimus kupih punta 2003. i mjesec dana nakon kupovine, ponekad bi se upalila lampica serva, a volan bi bio otežan za manevriranje. Nije slučaj, kako neke kolege opisuju, da je uvijek u istom položaju, pri sličnoj brzini itd., nego se lampica palila u svima situacijama. Ponekad je volan bio lijevo, ponekad desno, nekad odmah nakon starta, a nekad nakon poduže vožnje i pri različitim brzinama. Čitajući upise odlučio sam rasturiti servo motor, no u njemu nije bilo releja, pa nisam ništa ni radio. Bio sam kod dva lokalna mehaničara, sa pitaj boga kakvim dijagnostikama. Jedan je rekao da je senzor, dok drugi govori da postoji neki problem sa strujom. Što mislite ljudi, jel problem struja, senzor položaja ili pak sam motorić serva. E da, još dvije stvari. Prva je da sam centrirao trap, al se znalo dešavat i nakon toga, a druga je da se prestankom zime i dolaskom toplijih dana, lampica gotovo nikako nije upalila (možda jednom cijelo ljeto), pa pretpostavljam da će dolaskom zime situacija opet biti slična. Nadam se odgovoru i šaljem srdačan pozdrav.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...