Jump to content
FAS Goran

Aca A5

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

About Aca A5

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Nis

Previous Fields

  • Garage
    Audi A5 Facelift TFSI
  1. Drugari, veliki pozdrav. potreban mi je posten i strucan autoelektricar za novija vozila. u pitanju je Audi A5 facelift 1.8 TFSI imam SPECIFICNI problem, obicna dijagnostika nije dala rezultata. Problem se javio prvi put sredinom februara, (a od kraja februara je poceo stalno) kada sam ujutru pokusao upaliti auto, nije hteo upaliti, verglao je jako ali ne pali. Problem se "resi" tako sto 10tak puta stavljam i vadim kljuc i cekam po 20tak sekundi izmedju pokusaja paljenja. Problem se UVEK javlja SAMO po hladnom vremenu (temp ispod 10ak stepeni), i samo pri prvom paljenju tog dana, Svako naredni put (kroz, sat, dva, pet) ce upaliti iz prve, a ako je pauza veca od nekoliko sati, ili je napolju hladno, moze i posle 1 sat opet praviti problem. Dok kada je napolju toplo kao ovih zadnjih par dana (15,20+stepeni) pali uvek i odma iz prve, isto kao da je Jugo 45,kada ga sunce obasja.. Auto u voznji ni najmanjih problema nema, sve je super. U trenutku kada se problem javlja i upali iz 9og, 10og puta, tada se u trenutku paljenja auta takodje i klima sama od sebe upali, i obicno pokaze gresku (80% slucajeva) start stop sistema ili airbag i slicno, a sve to normalno radi u voznji i greska vrlo brzo nestane sa displeja.. vodio sam ga sredinom marta na dijagnostiku kod komsije u privatan servis i dijagnostika je samo pokazala te greskice (za koje mi je receno da ih auto bezveze pali kad nema dovoljno struje), obrisali ih i bila sumnja na akumulator, jer je stojao fabricki 7 godina, otisao sam u radnju specijalizovao za akumulatore, merili su alternator sve ispravno, akumulator je bilo malo slabiji od propisanog i kupio sam novi za 22500 din, medjutim problem se posle par dana, cim je bilo hladnije vreme ponovo javio, i bio prisutan uvek ovih hladnijih dana kraj marta pocetkom februara Auto je malo vozen, od avgusta kad sam radio mali servis, je presao samo 3500km, za eto 8 meseci.. Ova poruka je copy/paste iz Bros auta, tamo sam bio i na njihovu dijagnostiku, za pregled mi uzeli 5040 din (toliko im kosta radni sat, drug mi rece u Becu je 60e, skoro isto, no comment) i za to sam dobio opis "potrebno je ispitivanje instalacije motora" , za koje mi traze 20000 za ruke jer je posao 4sata, kazu da neki kabl ili zica pravi problem. mali servis mi je kod njih kostao 24000 din, pa mi je logicno da ovo moze da se sredi kod nekog dobrog majstora za manje pare. P.S. u bros sam bio prekjuce i od tada i na toplo vreme nece iz prve da upali.. ako zavrsim sve kod njih neki jeb*ni kabl, ili glupa sitnica izadje sa nepotrebno menjanim akumulatorom 50000din... sto je mnogo, mnogo je,odrzavanje vrlo skupo a auto mnogo malo vozim, imao sam i drugih skupih gluposti, preselo mi je. Ako ima neko da preporuci DOBROG postenog autoelektricara koj ima sve potrebno za popravku novijih auta, molim vas pisite..
  2. Drugari, zivim u Nisu, vec posle 2 nedelje sam dobio na vratima ogrebotinu (blagu oguljotinu) od vrata nekog kretena na parkingu, koj je morao dobro da lupi svojim vratima da bi mi onako ostavio trag, a inace uvek debelo pazim gde parkiram da bi svako imao sasvim dovoljno mesta da bez problema izadje.. takodje mesec dana kasnije, tj juce sam dobio 2 linije (po 20ak cm) kljucem, jedna malo dublja na haubi i jedna bas povrsinska (sigurno bi poliranje resilo) malo ispod prozora.. na autu na maski hladnjaka je farba na par mesta skinuta (izgleda se lako skida,ljusti jer verujem da je od plastike), tako je uvezen.. Ovo su sve sitnice ali bih voleo da sredim to odjednom pa vas molim za preporuku nekog DOBROG, POSTENOG autolakirera, koj bi najbitnije kvalitetno odradio posao, a pritom nebi me drao za ovako sitniji posao nego naplatio neku realnu cenu bilo da je u pitanju farbanje haube i maske ili samo da je dovoljno poliranje i slicno.. Bitno mi je da bude posten strucan covek, zato sam se ovde obratio jer sigurno se vecina vas ovde vise razume od mene
  3. znaci da ostavim kremu na suncu, da postane tecnija, pa onda da krenem sa mazanjem uradicu to ujutru jel jedna krema 200g dovoljna za ceo enterijer, 1 mazanje?
  4. razumem naravno pravila za bezbednost i postujem to maksimalno, u pravu si eto taj nalog je neaktivan pune 4 godine, niko drugi se nece javiti hahahhaa, evo imam jos jedan dokaz, na slici starog naloga koju sam ti posalo u inbox pise da mi je rodjendan 24.02.1985-te, da li mogu da ti posaljem sliku licne karte u inbox da vidis da sam Aca, tj Aleksandar i da sam rodjen 24.02.1985te mislim da bi to otklonilo svaku sumnju, verujem da u Srbiji nije rodjen ni jedan drugi Aleksandar tog dana A za kozu, da li ja mogu i da mazem kozu svilenom krpom (imam je) i posle da sacekam par sati da koza lepo upije kremu, (citao sam da ljudi pustaju i preko noci da dobro odstoji) pa onda visak koj nije upilo da skinem tom istom svilenom krpom ??
  5. Nesho poslao sam ti u inbox odgovor, za spajanje naloga a za ruke, ma zezate me 100% na forumu pise naneti u tankom sloju, kako je moguce fino namazati rukama,dlanom?? jeste li videli ovaj video iznad, sta je ovo cime ovaj lik maze kremu, bas je profi utrljana
  6. video sam ovaj video na youtube, pisao im pre par dana, ali mi nisu odgovorili, sta je ovo cime ovaj maze kremu na sedista? izgleda ko neko jastuce, sundjer??
  7. Pozdrav drugari, ja sam bio clan jos od februara 2012, imao sam tada fiat tipo 1.6, pa su mi Sasha iz Nisa i Bane iz Obrenovca dali puno koristnih saveta.. Tipo je odavno otisao, a sifre ovde ne mogu da se setim jer sam bio pesak par godina, koristio sluzbeni clio, pa nisam koristio nalog, mozda mi Nesha pomogne oko sifre, nalog je bio valjda Aca777, nisam siguran pogledacu.. Sada sam uzeo Audi A5, i kupio hemel kremu za kozu, i videh da ovde ima tema bas za nju.. kazite mi molim vas kakvom krpom ili cime drugim nanosite/mazete kremu na kozu?? Stoji mi krema par dana kuci, uopste nije tecna niti nesto masna, pitam se cime je najbolje mazati je na kozna sedista?? Hvala puno na odgovoru i veliki pozdrav svima, nadam se da me primate nazad u klub

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...