Jump to content
FAS Goran

blingaro

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by blingaro

  1. Meni se to desilo letos. Znam da je rezervoar bio na pola, ali sam sipao tek 7l i pištolj je izbacio. Radnik na pumpi mi je rekao da hoće to kod GP-a. Inače, za 4 godine koliko imam auto, to se nije desilo. Baš i mene zanima šta će reći iskusniji.
  2. U pravu ste obojica. Za tu razliku u ceni i za punu sintetiku se ne isplati igrati se. Dakle, odoh u Slodes. Hvala, drugari.
  3. Planiram da zamenim uje u menjaču (Fiat GP, 1,4). Dvoumim se između Petronas Tutele 75w85 koje je sintetika i Manol 75w85 koje je polusintetika (bar tako piše na etiketi). Postoji razlika u ceni. Oba ispunjavaju specifikaciju GL 4. Osim toga sme li se sintetika zameniti polusintetikom? Hvala.
  4. Javi šta si uradio, pošto i ja imam isti problem.
  5. @alex011bgd Probaj kod auto električara. Ja sam posle ovih kiša imao gremline u puntu. Jedva sam ih se otarasio.
  6. Imam Fiat GP 1,4. Javlja mi se sledeći problem, a pojavio se posle obilne kiše pre neki dan. Kada dam kontakt trebalo bi da sačekam da se pogase sve lampice, pa da zaverglam. Međutim, auto se odmah pali. Ne rade mi brisači, otvaranje gepeka iz kabine, ventilacija, daljinsko zaključavanje, a kada izvadim ključ, pozicija pozadi i dalje svetli iako je na palici isključena. Ponekad kada dam kontakt, neće ni da zavergla. Sumnjam da je elektronika pobrljavila usled kiše. Da li je neko imao sličan problem?
  7. Imao sam sličan problem i bilo je do akumulatora. Posle zamene, radilo je kako treba.
  8. Slična potrošnja ulja je i kod mene (1.4. 8v benzin, sipam već godinama 10w40), tako da nemaš razloga za brigu.
  9. blingaro

    Biciklizam

    Ma dok sam bio mlad i lud (sad sam samo "i") vozio sam povremeno po snegu od Dorćola do Venecije u Zemunu, Gume ćelave (slik), napolju debeli minus, ali entuzijazma nije manjkalo. Sada sam to izgustirao. A što se tiče Avale, oduvek sam pričao da je mnogo lakše popeti se , nego spustiti. Kada se penješ pustiš mozak na otavu i uživaš. Dok kada se spuštaš i najmanja greška može biti kobna.
  10. blingaro

    Biciklizam

    Ja i zimi idem biciklom na posao. Samo se dobro obučem. Dugačke muške gaće (unterciger), dva para rukavica, potkapa, a preko gornjeg dela tela slojevi i slojevi odeće. Sve ću uraditi samo da ne uđem u GSP. Sloboda nema cenu. Što bi rekao Miroslav Ilić: "Za deliju nema zime."
  11. Blago tebi. Ja sam na GP pošizeo zbog levog fara.
  12. blingaro

    Biciklizam

    Da li je dozvoljeno voziti bicikl na krovu automobila ili na nosaču pozadi? Ovo pitam jer je pre neki dan na autoputu čoveku pao bicikl sa auta. Srećom, niko nije stradao. Ako za kuku za vuču treba atest, šta reći za nosač?
  13. blingaro

    Biciklizam

    Ja biciklom idem na posao svaki dan od Konjanika do centra grada već godinama. Bilo leto, bila zima. Treba mi 15-17 minuta. Brže bi moglo da nema semafora.
  14. Ja sam imao sličan problem. Rešen je zamenom akumulatora kome je došao kraj.
  15. Ja sam letos kupio GP i imao je set za krpljenje. Izbacio sam celu onu plastiku iz gepeka (ispod tapacira), stavio normalnu felnu sa pneumatikom 175x65 R 15, a sitnice sa te plastike natrpao u unutrašnjost felne. Koliko da ne brinem. Mislim da bi stala i 185x65 R 15, nego sam menjao stare gume, te sam jednu zadržao. Kod Plavog mosta ima neki vulkanizer (na izlazu ka autoputu) i prodao mi je felnu za 2.000,00 dinara.
  16. Može li neko da odgovori koji je broj osigurača i gde se nalazi (motorni ili kabinski deo), pošto i meni to treba. Tačno je da u uputstvu piše da je u motornom delu broj 86, ali ga tame nema.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...