Jump to content
FAS Goran

icar01

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

About icar01

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Da užas. Još mi pada na pamet senzor tlaka u usisnoj grani. Bosch OEM dođe cca 20 EUR. Ja sam očistio i plastičnu klapnu gasa jer se nakupilo taloga od ulja. E sad, jel možda koja svjećica loša pa tek kad se zagrije počne raditi problem.... Ja sam dosta nekih senzora promijenio i prije nego su riknuli čisto da mi ne stvaraju problem negdje u budućnosti (senzor tlaka, senzor radilice, senzor bregaste, senzor temp i termostat, senzor ispod papučice kočnice i kuplunga).
  2. Kod mene je q-box. A da su bobine, onda bi vjerojatno radile biiip i na benzinu. Eventualno da nije problem u bobini s koje LPG vuće info o broju obrtaja? Kod mene je i to radilo problem (bobina davala čudan signal pa je stalno prebacivao s plina na benzin) pa je na kraju obrtaje uzeo sa senzora na bregastoj.
  3. Evo i brzi odgovor :-) Ako ja dobro vidim u potpisu M.Ivice, on ima GP 1.4 16V sa 95 konja.....a to nije T-jet nego StarJet. Ja pričam o StarJetu. A drugo, ako je kolega napisao da mu je to majstor pogledao, onda bi valjda majstor rekao da tog dijela nema.
  4. Imao sam ja problema sa trzanjem na plinu Grande Punto 1.4 16v na otprilike 3.000 obrtaja. Majstor je napravio grešku kod montaže plinskih dizna. Ovaj motor ima varijabilni usis i 8 usisnih cijevi. Potrebno je dizne montirati na 4 usisne cijevi koje su uvijek otvorene, a ne one koje se ponekad otvaraju/zatvaraju da bi se poboljšalo vrtloženje smjese prije ulaza u cilindar. Sustav varijabilnog usisa se inače zove PDA (port deactivation). Naravno, majstor je stavljao plinske dizne tamo gdje mu je bilo najlakše pa su dva cilindra uvijek dobivala plin, a dva cilindra u nekim režimima vožnje su ostajala "suha"
  5. Pozdrav svima! Htio bih ugraditi u Grande Punta tablu s multifunkcijskim ekranom. Ima li itko ideju jel bitno da li kupujem od dizela ili benzinca (zbog obrtaja). Jel možda proxy prilagodi obrtaje da prikazuju realno? Čitam za Stila temu od početka ali nisam pohvatao jel obrtaji dobro pokazuju. Isprike ako je off topic

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...