Jump to content
FAS Goran

tricx

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tricx

  1. Meni isključivo krcka kada se auto uvija, kada prolazim preko ležećih ili u nekim slučajevima kada je baš pod nekim kutom. Vrata mi ne vibriraju niti ista takvog, mehanicar je sve pogledao i sve je ok. Zvuk je baš uvijanja i krckanja, kao da se plastika uvija, čak mislim da dolazi iz prostora tamo gdje se vrata zatvaraju.
  2. Pozdrav, imam problem sa suvozačevim vratima na Grande Puntu , čuje se između prvih i zadnjih desnih vrata sa suvozačeve strane samo u vožnji. Pilikom prelaska neravnina mi vrata škripe, kao da se savijaju, mislio sam prvo da je plastika, ali sam rastavio panel vrata i probao voziti i isti problem, čak kada vozim uzbrdo i ulazim u desni zavoj isto se čuje, čim se auto malo više uvine, odmah se javlja taj zvuk, baš je iritantno. Zvuk baš dolazi iz vrata i nije mehaničke prirode, tj..sve mi na autu ispravno, bio kod mehaničara. Ima netko ideju šta bi to moglo biti?
  3. Riješio sam sve, spojio glavni kabel od radija na skretnicu pa sa skretnice na visokotonce i niskotonce, visokotonce sam malo zbrusio i stavio na predivđeno mjesto gdje su i bili stari, zadovoljan sam sa zvukom.
  4. Pitanje za znalce. Planiram sutra kupiti prednje zvučnike za Grande Punto - Hertz DSK 165, sa tim zvučnicima se dobije visokotonac, niskotonac i skretnica, te me zanima kako bi to bilo najbolje spojiti. Trenutno u autu je ono što je i došlo sa njime, niskotonac u vratima i visokotonac, te sam se odlučio uzet komponent zvučnike (odvojeni visoki ton od niskih) pošto su takvi u prednjim vratima u autu. Već sam našao kablove i adaptere za zvučnike no muči me jedna stvar...sa kojeg kabla se vuče u skretnicu ? pošto imam dva kabla, jedan kabel je za visoki ton - visokotonac koji je iznad u vratima, drugi za niski ton - niskotonac koji je 16,5cm u vratima ispod. Ako može netko ukratko da mi pojasni.
  5. Našao sam, postoji u meniju i piše mi 0 km , prijašnji vlasnik je napravio zadnji servis u 4 mjesecu...priložio mi je sve račune, ali je zaboravio resetirat interval, tako da na sljedećem servisu budem pitao da se dijagnostikom to narikta. Hvala svima na odgovorima.
  6. Jel se to može resetirati ovako ručno ili je potrebno otići u servis ? i dali ima neka opcija da se narikta na koliko km da javlja za servis ?
  7. Pozdrav, kupio sam GP 1.3 sa fashion opremom. Pošto se još uvijek snalazim, zanima me dali dotičan auto ima na boardu gdje se može vidjeti koliko još može proći kilometara do servisa?, inače znam da su za dotičan auto servisni intervali stavljeni na 30 tisuća km, pa ukoliko auto ima to na boardu, dali je moguće to promjeniti na 10 tisuća km?
  8. Ukratko, auto koji sam htio kupiti je provjeren i ustanovilo se da je bio udaren, zato je imao problem sa airbagom.
  9. Radi se o Puntu Evu 1.3 JTD. Znači lampica airbaga je upaljena, kada se uđe u servisni meni na instrument tabli se vidi da je airbag na OFF, stavim airbag na ON i lampica se na instrument tabli isključi i bude sve ok, sve dok se auto ne ugasi i ponovo upali i onda opet ista stvar piše da je airbag isključen. Jel netko možda ima slična iskustva?
  10. Znam da pridodajem previše pažnje tome, kad me zadesila ta ista stvar u prošlosti pa želim to izbjeći, ali da...ima i gorih stvari slažem se. Hvala na informaciji.
  11. Jasno mi je sve to, nego jednostavno želim izbjeći takve stvari na autu, pošto nisam u prošlosti imao dobrih iskustava sa svojim polovnjakom. Pošto znam da Grande/Evo dolaze u par varijanti sa ili bez plivajuceg zamajca, rađe bi ga zaobišao ako mogu. Što se tiče ovog (plivajući se stavlja na oko i iznad 200Nm), kako to mogu provjeriti, dali piše negdje u specifikacijama pojedinog auta?
  12. Pošto je propala kupnja ovog od 55Kw, idem sutra gledat jednog Punta Evo od 62kw, dali on ima plivajuci zamajac? Kako uopce da znam koje verzije imaju tj..koje nemaju plivajuci, ako moze informacija, bio bi zahvalan.
  13. Odlično, to me zanimalo. Sutra idem pogledat auto pa ako bude sve ok, predstavim ga na forumu. Hvala na odgovoru.
  14. Pozdrav, zanima me dali Punto Evo 1.3 JTD 55KW ima plivajući zamajac. Znam da Grande Punto 1.3 JTD 55KW nema, no nigdje ništa ne piše za Punto Evo, pa ako može informacija o tome.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...