Jump to content
FAS Goran

nemke43

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nemke43

  1. Da javim bar neki update.. ipak je malo pokrivio ventile.. cekam da se majstor vrati sa odmora, pa da teram auto da se radi.
  2. Ono sto mene buni, pricao sam sa dosta ljudi ( i majstora i onih koji to nisu), bukvalno pola njih kaze, to je 1.9 16v nema sanse da se stignu klipovi i ventili, drugi kazu suprotno prva sumnja mi je bila da nije dobro uzupcen, ali svakako, trenutno najbezbolnija opcija je merenje kompresije, od cega cu i da krenem. e da, ono sto bih jos dodao sto se tice prvog paljenja. Ako odstoji na kontaktu 10ak sekundi, lepo upali. Jednom se samo desilo da je odstojao na kontaktu 10ak sekundi i da je duze verglao, ali tada nije paljen nekih 2 nedelje.
  3. Zdravo drustvo, odmah da predjem na stvar Kao sto se vidi iz naslova, u pitanju je croma 1.9 150ks. Problem je nastao kada je pukao PK kais i deo remenice koja je pukla ( nisam siguran da li je alternatora ili radilice) se zavukao pod zupcasti. Auto je odmah ugasen. Nakon zamene svih delova koji se 'okrecu'(roleri, spaneri, remenice... kompletan veliki servis), auto je poceo da bude poprilicno trom na niskim obrtajima. Kako majsor rece, preskocila je samo 1-2 zuba. Nakon toga nastaju 'problemi'. Proveravali smo par mesta da li je dobro uzupcen, potvrdjeno je da jeste. Takodje, dijagnostika je javljala da je EGR neispravan. EGR je zamenjen drugim, polovnim, od tada se auto ponasa malcice bolje na nizim obrtajima, ali i dalje nije to to. Takodje jos jedan problem koji se javlja, jeste da auto duze vergla (nekad 5-6 sec, nekad skoro pola minuta) kada je hladan. Nakon voznje od recimo 1-2 km, sledece paljenje je kao mina, sto se kaze na pola kljuca. Ono sto bih jos dodatno napomenuo, radi poprilicno mirno, nema cudnih zvukova. Da li imate neku ideju, sta pregledati sledece?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...