Jump to content
FAS Goran

PedjaZ

Members
  • Content Count

    42
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by PedjaZ

  1. Bilo bi lepo kada bi proxy okacio pa da se vidi razlika
  2. Treba proveriti nalepnicu na BCM. Ukoliko pise L0 - ne može se naknadno ugraditi. Ako je L1 ili L2 onda se, sa zamenom komandi na volanu, može ugraditi.
  3. Neki jesu, neki nisu. Ja sam nesto pronasao otvarajuci ovaj moj pa pisao negde ovde ali slabo koga zanima. Probao i na nekom drugom forumu gde ima aktivnijih članova ali... Ako ti pise nonRVC onda nista od toga.
  4. Ako je 10K NTC, mozes ga proveriti po tabeli u prilogu. Naravno raskacis ga, ne drzis u ruci kako se ne bi ugrejao... Sada oko nule bi trebao biti oko 31k Ako ga uneses u stan onda ce vec biti oko 10k (kada ga uneses, daj mu bar 1h da se ugreje do sobne t.). Mozes proveriti i onaj stari koji si skinuo pa bar da vidis da li je stvarno bilo do njega.
  5. Celo kuciste je zamenjeno jer se jos nesto raspalo kada se skidalo. Ne znam kakvo je stavljeno.
  6. @Jim9 Nisi jedini. Ovaj moj je bar presao duplo vise
  7. Mozda ce nekoga zanimati... Za rikverc kameru se brine ADV7182 (10-Bit, SDTV Video Decoder with Differential Inputs) koji je zalemljen na ploci, a nema ga kod NORVC modela. Treba probati da li ce se dobiti funkcija rikverc kamere lemljenjem delova i omogucavanjem opcije u MES-u. Kada se uporede modeli bez GPS-a, postoje oni kod kojih nedostaje 8Gb fles memorije (nije zalemljena - 29F8G08ABACS) i oni koji je imaju ali opet je napisano da nemaju GPS. Ostalo gotovo da nema razlike. GPS signal (plava boja) ide do nepoznatog integralca (verovatno GPS frontend - CSR G0531 B01AGBL) - ovo je fotografija mog uconnect-a "bez GPS-a" koji ima fles memoriju. Ima sve sto treba da ima, a opet nije GPS model. E sada, ovde je cudno da su ustedeli na jeftinom AD konvertoru za rikverc kameru, a ostavili GPS frontend i flesh memoriju koji se takodje ne koriste. Koja je razlika izmedju GPS i NAV modela? rikverc: gps:
  8. Ljušti se i prsten na menjaču i ivice budu oštre te se možeš izgrebati. Sto se tice menjaca, miran si jos koju godinu jer je moj stariji
  9. Malo je glupo da se dopisujemo ovde i na PP Imaj strpljenja na pisanje PP - ono sto je tebi hitno nije i meni
  10. Tih dodatnih ogledalca sam kupio nekoliko i to bas ruzno izgleda jer se isti odalji od ogledala zbog onih nosaca. Bas ruzno. Korisno ali ruzno. Da li radi neko takva stakla po meri (mislim na celo staklo retrovizora) ili ce morati od FAP-a da se kupi pa da se ukraja
  11. Ponadao sam se da ima baš za Tipo da su kupi sa sve grejačima i nosačima jer to dosta pojednostavljuje ugradnju.
  12. Kada smo kod dimenzija akumulatora... plastika ispod njega ne dozvoljava da se stavi veći akumulator ali se to da rešiti fenom - istopi se plastika i poravna.
  13. Utisci - ništa posebno reći - služi. Stanje - jedino što je bilo vanredno je to što je račva vode na bloku motora napukla ali srećom često otvaramo haubu zbog dolivanja ulja pa se na vreme videlo nesa 169 - šala-mala Njegovih 125k - mojih sa njim 40k za 2 godine i koji mesec.
  14. I posle dve nedelje... Pisalo je vec sve ranije Treba ti obd - tek treci kupljeni mi je proradio. Treba ti i adapter ili ako si vican mozes to resiti i prekidacem pa prekinuti i ukljuciti odredjene veze. pozdrav
  15. Ne znam na koji drugi osim da se fizicki dokopas samog uredjaju (kod suvozacevih nogu) i da vidis da li ovo pise ili ne: @zoranzo Ne moze samo od sebe. Na proslim stranama pise sta treba jos da se uradi (MES, ELM, adapter).
  16. @ninareflex Ne znam kako je na tim novijima ali na starijima ne postoji poseban ulaz za kameru (da je vidljiv kao takav) vec su to par izvoda u sklopu veceg konektora (pin 31 i 32). Ako na njemu pise "nonRVC" - tesko da moze nesto da se uradi jer i ako bi u MES-u stavio rear camera na ON, tokom proxija ce izbaciti gresku (nesto out of range). Dodji do uConnect-a pa pogledaj sta pise. @zoranzo Ove dve fotografije koje si dao, identične su i na mom (naravno drugi datum i ser. br.). Zamolio bih te nesto. Da li mozes da uslikas svaku stranu tog "tajnog" menija pa da okacis? Ja to nisam uradio a posle update-a vise nemam tu opciju. Poslacu ti fajl samo kazi gde da ti okacim. Hvala
  17. Verifica Ultima Revisione ne izbacuje podatke za ove tablice, a i zoranzo je vec kupio drugi auto... Inace kada pricamo o sumnjivim automobilima, pre par godina je bio neki tipo stranac u Vrscu, dosta jeftiniji od drugih u oglasima. Posle je zavrsio u Pancevu i prodavao se za hiljadu vise.
  18. Multimedija mora da podrzava kameru inace ako se proba na onu koja ne podrzava izadje - "...out of range...". Mozda su to kod tebe vec proverili ili je na CROSS-u to podrzano kod svih.
  19. Mali doprinos... Prikupio sa poljskih, turskih i italijanskih foruma pa sam sastavio ovo:
  20. Ne postoji ništa dodatno (kao taj uredjaj sto si naveo), već je sve to u samom Uconnect-u.
  21. Andreja Znam za to ali jos malo dodas i imas android tipskog kineza. Sandro88 Guglaj AAAD fermata auto Nisam probao jer AAAD ima ogranicenje downloada jedne aplikacije mesecno ili plati. Ivane Za fantomsko napajanje znam jos od mikrofona Zato sam rekao da je interno na plavi povezano napajanje (onaj mali linerni regulator sa 8 nožica) + ostale komponente oko ulaza. Ako štede, ne bi toga bilo. Da mogu videti unutrasnjost nekog NAV pa da se vidi sta on ima a ovaj nema. Isto i za parking kameru. Po ovome šta sve sadrži (bar za ono poznato), ništa se ne bavi obradom analognog video signala tako da su za parking kameru verovatno u pravu kada kažu da ne može ali me interesuje šta će tu antena za GPS ako zvanično nije NAV. 43340Q1 Quad-Output Power Supply 92540E ? Dual N-channel 40 V, 29 mΩ logic level MOSFET CSR G0531 B01AGBL ? RF IC SST 39WF1602 IC: FLASH memory; 1Mx16bit; 70ns; BGA48; parallel; A2C11980300 7EA18 HBBSY ? Memorija, verovatno fleš LVC16374A 16-Bit Edge-Triggered D-Type Flip-Flop With 3-State Outputs D78F1843A ? uC NXP SAF7751HV/205 Audio DSPs TDA75610LV pojačalo 4 x 45 W I2C MCIMX6U6AVM08AC ARMR CortexR-A9 800MHz 29F8G08ABACS NAND FLASH memorija M29W256GL 256Mb: 3V Embedded Parallel NOR Flash 6YE17 D9PZQ DDR3L Memory IC 4Gb 800MHz 6YE17 D9PZQ DDR3L Memory IC 4Gb 800MHz Ovaj ARM ima 3 USB-a - ali je Fiat samo jedan iskoristio, ima LAN, ima svasta nesto ali naravno - ne koristi se. Evo kako su neki još veći zaluđenici dodavali UBS na nekom tamo ruteru pozdrav
  22. Ivane, ne poznajem te ali sam znao da ćeš se javiti Android Auto preko kabla je mrcvarenje tako da oni koji to nemaju i ne gube ništa. Kada smo kod DIY, čemu služi PLAVI priključak sa zadnje strane multimedije (7"). Naleteo sam na sliku na netu koji je NAV i jedina razlika sa zadnje strane u odnosu na moj je sto meni na PLAVOM ništa nije priključeno, a interno je sve povezano na njega (bar napajanje i filteri): Da li neko ima fotografije multimedije koja ima parking kameru ili NAV?
  23. Ako imas Android Auto onda imas razne aplikacije... AAAD pa preko njega CarScreen, Screen2Auto i slicno. Imas stranih foruma gde pise o tome - ovde slabo ima DIY entuzijasta.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...