Jump to content
FAS Goran

BGMilos

Members
  • Content Count

    170
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by BGMilos

  1. Potrebna mi je pumpa u rezervoaru za Libru 2.0 mada bi po ePER-u trebala da bude ista za sve benzin Libre. Na jednom otpadu su mi rekli da postoje dve različite veličine pa navodim i mere za svaki slučaj. Prečnik posude, tj. tela pumpe je oko 10.8cm. Prečnik gornje ploče je 13.6cm. Bosch broj je 0 580 313 067, a fabrički broj je 46547424.
  2. Bil Gejts već uveliko najavljuje kako moramo da se spremimo za sledeću pandemiju i da moramo da imamo bolji odgovor tako da je ovo verovatno samo početak oduzimanja ljudskih prava i sloboda. Sad je prividno sve na dobrovoljnoj bazi, ali verovatno je samo pitanje vremena kad će i ulazak u prodavnicu biti uslovljen posedovanjem nekakvog sertifikata.
  3. Ima li negde nekih rezultata istraživanja uticaja vakcina na potomstvo?
  4. @neshtry Solido, mislim da je sa Ebay-a naručen.
  5. I dalje možeš da pratiš temperaturu na klimi, nego verovatno na JTD-u nije "-76" kod (što 100% jeste na 2.0 provereno), moguće da je "-85". Mada mi se sve čini da je elektronika ok . Na 95 bi valjda i trebao da pali prvu brzinu.
  6. @werp690 Nisam siguran... Svakako sve ono stoji što kolege kažu i za termostat i pumpu i ne bih da ti odmažem ali ti je možda najlakše da proveriš ventilator pre skidanja creva... Nije nemoguće da prva brzina nije ispravna i da tek druga spušta temperaturu, ne znam na koliko stepeni su podešeni ventilatori na JTD-u. Mislim da preko dijagnostike možeš da aktiviraš obe brzine.
  7. Hm, a jesi li siguran da je to prva brzina ventilatora?
  8. Svakako probaj da ideš u drugu stranu sa strelicama, trebaju ti kodovi koji imaju "-" ispred.
  9. Kod mene je "-76", ali ako se ispostavi da nije probaj i "-85". Inače ako se ide u drugu stranu kodovi su bez minusa, što su potpuno drugi kodovi. Ako je dvocifrena temperatura prikazaće 0 na levom displeju i temperaturu na desnom, a ako je trocifrena prikazaće na levom 1 i ostale cifre na desnom.
  10. Ne, ne "-99" je kod parametra. Nađi pomoću strelica "-76". Temperatura se prikazuje na dva displeja sa strana.
  11. Ima fora da pratiš temperaturu preko centrale klime, što je temperatura koju bi očitavao i preko dijagnostike i dolazi sa drugog senzora, odvojenog od senzora za pokazivač. Pritisneš zajedno dugme za recirkulaciju vazduha i strelicu na gore za povećanje brzine ventilatora čime ulaziš u meni za dijagnostiku. E sad kod mene opcija "-76" prikazuje temperaturu motora pri čemu koristi ona dva mala displeja. Ne znam da li su ove opcije standardne za sve tipove motora ali probaj, ako to nije temperatura onda je neka druga opcija. Izlazi se istom kombinacijom ili gašenjem kola. Čisto da utvrdiš da li stvarno imaš problem pre svega.
  12. A radi li prva brzina ventilatora ili se upale tik pre nego što se kazaljka pomeri?
  13. @Sedla Meni je problem bio da nisam mogao da upalim klimu duže od 10 minuta pre nego što počne da diže kazaljku. Isto je dizao kazaljku ako idem uzbrdo po toplom vremenu. Kad sam izvadio "ćebe" i očistio hladnjak to je rešeno.
  14. Sumnjam da po ovom vremenu to može da bude problem ali proveri u kakvom stanju je hladnjak. Ja sam imao ćebe od prašine između hladnjaka motora i klime što sam video kad sam skinuo vezni lim. Pretpostavljam da su i na JTD hladnjaci "u sendviču".
  15. Pretpostavljam da je isto kalibrisan pokazivač kao i na benzincima, tj. da laže da je na 90 stepeni u celom opsegu radne temperature što je negde (otprilike iz glave ) od 88 do 102 stepena. Kad krene da diže kazaljku onda je već počeo da se pregreva.
  16. @trivo Teško je nešto zaključiti ovako... Jesi li siguran da nema cifra između 2 0C što bi inače trebala da bude temperatura otvaranja koja uglavnom jeste iznad 200C na ovim reostatima? Struja otvaranja je obično 10A, verovatno je i ovde to slučaj. Mislim da oznaka G4 isto upućuje na 10A kod MICROTEMP osigurača. Pretpostavljam da znaš da se jako teško leme jer crkavaju skoro trenutno. Tako da je rešenje ili da se krimpuje ili da se jako brzo zalemi uz držanje nožice klještima zbog odvođenja toplote mada je to uvek rizik.
  17. Meni je i topao vazduh na hladnu šoferku proširio jedno oštećenje, mogu tek da zamislim pranje.
  18. Da, pazim ga dok ne dostigne radnu temperaturu, ne volim da idem preko 3000 obrtaja. Mada mi je opet delovalo da mu treba dosta da se zagreje s obzirom da je benzinac.
  19. Da li neko ima iskustva koliko je ovom motoru potrebno da zimi dostigne radnu temperaturu? Termostat radi, po dijagnostici kad dostigne radnu temperaturu ne obara je ispod 87 stepeni ali nisam siguran da li se potpuno zatvara. Ako ugasim grejanje recimo da mu treba oko 10-15 minuta da dostigne radnu temperaturu, a ako idem uzbrdo sa oko 2500 obrtaja treba mu oko 8 minuta. Ako upalim ventilator dok se greje motor to vreme se primetno produži.
  20. @Rasta Ja sam te stvari spomenuo više u fazonu šta treba gledati ako kupuješ, ne da je na svakoj problem sve što sam pomenuo. Niti bi me izlizani dugmići klime odbili od kupovine . Sa 1.6 i 1.8 benzincima nemam iskustva tako da ne mogu da komentarišem ništa, a 2.0 ne bih preporučio ako nisi baš zacrtao da hoćeš njega, najviše zbog velikog servisa (a nije baš ni štedljiv).
  21. @Rasta Vozim ja još 2.0, ove godine joj je punih 20 godina. Od korozije sam imao problem sa pragom kod zadnjih levih vrata i to je lako sanirano kod limara. Što se AP tiče 2.0 se vrti na oko 3500 obrtaja pri 120 km/h. Sa jedne strane ima odličan odziv na gas pri toj brzini jer je maksimalni obrtni moment na 3750 obrtaja. Sa druge strane se dere na tim obrtajima i šesta brzina bi joj idealno legla. Jedna od standardnih mana su aktuatori klapni automatske klime - kod mene ne da sam morao da menjam levi i desni aktuator za klapne koje regulišu temperaturu nego sam morao da menjam i motore unutar njih jer je i na aktuatoru sa otpada elektromotor znao da se zamrzne u nekom položaju. U tom slučaju ostane da duva toplo ili hladno sa jedne strane. Srećom ta dva aktuatora mogu da se promene bez skidanja cele table. Ostali su već zeznuti. Meni je zaglavila klapna za recirkulaciju i unutra je maglilo čim se zatvore prozori i pošto za to mora da se skida cela tabla samo sam je na silu otvorio rukom ispod filtera kabine jer se ne isplati toliki posao zbog klapne za recirkulaciju . Zatim kao i na Alfama ume da propadne kugla ručice menjača i onda ima lufta u ručici. Kod starijih godišta postoji i problem sa premazom instrument table koji se pretvori u lepljivu smesu. Lako se gule i dugmići klime. Eto to su neke sitnice koje mi padaju na pamet.
  22. @Milos1 Platio sam 3050, al opet em je drugi model, em mislim da nije ni isti proizvođač.
  23. @Milos1 I meni je davač na Libri pravio sličan problem, on postoji kao poseban deo i u mom slučaju je Bosch proizvođač. Naručio sam ga od uvoznika preko jedne online prodavnice auto delova. Nažalost još mi stoji u kutiji. Što se tvog slučaja najpametnije da po broju šasije proveriš u ePER-u. Generička pretraga daje ovaj broj dela: 46520339. Lično sam baš jurio nov davač mada uvek postoji mogućnost da se proba sa čišćenjem samog klizača, možda pomogne.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...