Jump to content
FAS Goran

Dfast

Members
  • Content Count

    226
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Haha
    Dfast got a reaction from braskejovan in Šta posle 5 minuta iberture?   
    Nema tu goriva, onog momenta kada se iskljuci kontakt prekida se dovod goriva, klapna bi trebala da zatvara usis, ali da li ona fizicki moze da ga zatvori kad je motor pod punim obratajima? Motor dalje nastavlja da urla, jer radi i dalje na ulje koje dobija nagomilano u interkuleru, sve dok ga ne potrosi...ali 5 min koliko mi covek rece je bas puno. Pretpostavka je da u tom slucaju zbog visokih obrtaja koje je komp verovatno zabelezio, dolazi i do uvlacenja ulja iz kartera preko uljnog separatora. Zato me i zbunjuje nivo ulja koji je vise od pola na sipki, jer je vrlo lako moguce da je naknadno dosuto. Covek rece da ga je direktno doslepao do kuce i da je razgovarao sa serviserom koji mu rece da je dihtung glave probio i da zato ne moze da ga upali, ali da mu je popravka skupa i da zato prodaje auto.
    Ja bi ga najradije uzeo ali kad sracunam sve stavke makar samo u smislu neke polugeneralne, npr lezajevi, karike, obrada glave i turbina ili ako se na to doda i neki klip sa brizgaljkama ili nedaj boze klipnjaca onda to izadje malo previse.
  2. Like
    Dfast got a reaction from neshaoct in Bravo / Marea 1.9 JTD/TD - turbina?   
    Crevce sa usisnog kola turbine ide na ventil pritiska koji je isto na turbini, koji se otvara na 1,1 bara i rasterecuje turbinu. To sto je otkaceno znaci da je prodavac hteo da auto max dobro ide i da se lepo proda , ali na duze staze to opterecuje usis sve do motora i zna da napravi problem. Tako da povezi to sto pre. Sto se tice motorcica vakuma on je bio povezan na Egr koji je verovatno van funkcije tako da ne moras da brines sto se toga tice, isto tako normalno je da zuji jer konstantno radi.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...