Jump to content
FAS Goran

hakunamatata

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

About hakunamatata

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 05/24/1988

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Kragujevac

Previous Fields

  • Garage
    Punto mk2b 1.2 8v '05
  1. Takva nekakva je bila i moja ideja za polaznu tačku... Skinuću ploču, to nije problem, probaću da vidim da li ima neko vidljivo oštećenje, probaću da nadjem i ispratim instalaciju od ECU do BSI, i da rasturim kutiju instrument table. Ako ne uspem da nađem ništa što vidljivo izgleda sabotirano, da li nekim slučajem postoji mogućnost da je nešto flisnulo samo od sebe, a da se manifestuje na ovakav način? Meni nije, uprkos tom "problemčiću", ja sam prilično zadovoljan kolima za sad, a i nijednom do sad nisam kupio polovan automobil koji je bio potpuno ispravan, pa sam sačuvao deo novca za eventualne popravke, a i u svakom slučaju šrafljenje po kolima u prohladnoj garaži i krivljenje po patosu automobila u bizarnim položojami za koje nisam bio svestam da je moje telo sposobno je uvek dobar način da se potroši vikend
  2. Ne bih se izenadio da je to slučaj, ovaj koji smo probali je jedan od onoh jeftinih generičih bt elm interfejsa, a drugar od koga sam uzeo ga koristi na scenic-u, videću ako nađem neki drugi elm, ili bar nekako da izmerim sam obd konektor da vidim da li daje bilo kakav signal. Meni je nekako u glavi da je uzrok sva ova 3 problema ista stvar. Koliko god to logično ili nelogično bilo.
  3. Pozrav svima. Situacija je sledeća Relativno skoro sam postao vlasnik, Punta Active 1.2 8v, Prva stvar koju sam primetio je da kad stisnem trip dugme, na ablenderu se ništa ne dešava, samo stoji pređena kilometraža i to je to. Sledeća stvar koju sam primetio je da u stvari ne radi ni "check engine" lampica, znači ne uključuje si na kad dam kontakt. U suštini, predpostavio sam da je neko petljao oko table i isključio lampicu zbog prodaje automobila, tad sam skinuo instrument tablu, da vidim da li u njoj nije nešto raskačeno, zapravo skinuo sam onu plastičnu oblogu, i izvukao onu kutiju sa satićima. Sve je to delovalo kao da nikad niko nije otvarao, sve one žabice stoje na mestu, one metalne zakrivljene pertlice takođe ne deluju nikad dirano, pa sam odustao od rasturanja i vratio sve na mesto. Onda mi je palo napamet da je neko pomoću dijagnostike isključio "check engine" lampicu, te sam odlučio da probam tako, pozajmio elm327 interfejs, i zakačio, ali on ne daje znake života, ne pale se lampice na elm-u, i ne daje nikakav signal. Proverio sam sve osigurače (i u motornom prostoru, i u kabini), i svi deluju potpuno ispravno. Sam auto u suštini radi perfektno, pali, radi, vuče dobro, ne gori ulje, ne troši previše goriva, ništa ne secka, drma trese, niti bilo šta slično. Sve ostalo od elektronike na kolima takođe radi normalno, sve ostale lampice na tabli osim check engine rade kako treba Da li ima neko ideju koji problem može da bude u pitanju, meni ponestaje ideja. Da li mislite da je neko petljao nešto, pa je zajebao? Da li postoji nešto što može da crkne i da se manifestuje na ovakav način? Neki čip za onboard dijagnostiku ili nešto slično? Jedini trag koj za sad imam je što čujem u vožnji da nešto zvecka u predelu instrument table, a nisam siguran odakle dolazi, po zvuku, negde između instrument table, i ablendera sa leve strane(vrlo moguće i da je nešto totalno ne vezano za moj problem). Nemam poveranja preterano u stručnost auto električara u kragujevcu, pa bih da probam sam da dođem do rešenja ako je moguće, tako da bi bilo kakva pomoć bila od koristi. Na kraju krajeva, pitanje da li da se petljam uopšte sa tim... Za trip computer me baš briga, za "check engine" lampicu, takođe, nešto mislim da nema šta ona da mi pokaže da je važan problem, a da ja ne primetim na kolima i u vožnji, jedino mi je žao što ne radi port za dijagnostiku, koji smatram da može da bude potreban. Hvala unapred svima, i izvinjenje na predugačkom tekstu.
  4. Veliki pozdrav svima, Bogdan iz Kragujevca, od skorije posedujem Fiat Punta mk2b 1.2 8v '05, vec neko vreme sam bio lurker na forumu, pa reko' aj da se predstavim formalno.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...