Jump to content
FAS Goran

vujasin

Members
  • Content Count

    325
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Hvala
    vujasin got a reaction from RaptorAlphaOne in Stilo JTD - Malo kapa ulje na spoju menjača i bloka   
    Uspio sam nekako riješiti problem. Uzeo sam crevo od vode i spojio na iberlauf. Provukao ga ispod auta da mogu puvati u njega da vidim gdje pušta na semeringu. Ispostavilo se da pušta negdje između kučišta semeringa i bloka. Čulo se kako pišti, ali je bilo nemoguće doći do tog mjesta jer smeta zvono menjača i lim između menjača i bloka. Lim je u jednom komadu tako da se ne može izvaditi bez skidanja menjača. I sad još mislim da je potrebno skidati menjač da bi se skinio karter. Uzeo sam dihtung pastu i nekako nagurao do tog mjesta bez skidanja ičega. Uzeo usisivač i spojio na iberlauf da stvori potlak u karteru i povuče pastu u rupu gdje pušta ulje. Prije toga sam isto napravio sa brake cleanerom da se tomjesto odmasti. Ostavio sam preko noći da se suši i evo sad probao i ne pušta ništa. Ne znam koliko če izdržati, ali ja sam prezaovoljan.
  2. Like
    vujasin got a reaction from horvat in Fiat Freemont 2.0 JTDm - koje ulje u menjač?   
    Lezaj bi se valjda trebao cuti pod najvecim opterecenjem. Ali opet ako on ode osovina nije centru pa se mozda zupcanici jace cuju. Nisam pametan.
  3. Like
    vujasin got a reaction from MiloshBg in Fiat Freemont - saveti pre kupovine   
    Motor je 2.0mjet 170ks manualan mjenjac. Ja vozim vecinom otvorenu cestu pa nije velika potrosnja. Oko 6.5 litara. Auto je jako udoban. Mana mu je prevelika masa od skoro 2t. Zbog toga se vozi skoro kao kamion. Nije za zustru voznju. Ne zaustavlja se bas lako iako ima vece prednje diskove. Prve serije su imali manje. Imam stila i on je kao karting naspram freemonta. Ali udobnost i prostranost je tu.
     
  4. Hvala
    vujasin got a reaction from neshaoct in Fiat Freemont - saveti pre kupovine   
    @Danijel Beograd
     
    Imam freeomonta. Automatika nemoj nikako samo rucni mjenjac. Nazad ima 2.5 isofixa. Tj ima 5 kukuca za isofix. Jedna djecja sjedalica se moze pomjerati za pola mjesta. 3 milism da tesko stanu, mozda ako su neke manje. Ali zato imas jos 2 sjedala u gepeku. Oni nemaju isofix. Meni trebaju 2 sjedalice za blizance i oni stane. Jos jedno dijete stane između njih ili nazad na pomocnom sjedalu ali mora biti vece da ne treba autosjedalicu. Bilo bi bolje da je malo siriji pa da ima 3 odvojena sjedala i 3 isofixa,Ako te sto jos zanima samo pitaj.
     
     
  5. Like
    vujasin got a reaction from horvat in Fiat Freemont 2.0 JTDm - koje ulje u menjač?   
    Saznao sam da na osovinu biraca ide semering 15x21x5, pa ako kome bude trebati.
  6. Hvala
    vujasin got a reaction from ISV_01 in Fiat Freemont 2.0 JTDm - koje ulje u menjač?   
    Saznao sam da na osovinu biraca ide semering 15x21x5, pa ako kome bude trebati.
  7. Like
    vujasin got a reaction from horvat in Fiat Freemont 2.0 JTDm - koje ulje u menjač?   
    Na kraju sam nasao i uzeo Tutela Gearforce gl 4 to je i propisano za taj mjenjac.
  8. Like
    vujasin got a reaction from neshtry in Fiat Freemont - saveti pre kupovine   
    Trenutno vozim stila i s njim sam zadovoljan ali sad mi treba veci auto sa 7 siceva i gledam malo ovaj Freemont je komad auta za neveliku cijenu. Mjenjac bi rucni i motor mjet 170ks. Neki kazu da nije dobar motor da ima problema sa uljnom pumpom, da li pumpa ili samo gumica? Kakav je opcenito auto?
  9. Like
    vujasin got a reaction from Lala1977 in Stilo JTD - ulje u motornom prostoru, na aktuatoru klapne usisa   
    Na ovm ventilu mi se javlja malo ulja. Pedihtao sam spoj plastične cijevi i usisne grane ali nije do toga. Pretpostavljam da je to ulje iz usisne grane samo ne znam kude dospije na taj ventil. Je li moguće kroz malu osovinicu kojazatvara klapnu u usisnoj grani? To je jako malo ulja, ali volim kad je sve suho.

  10. Like
    vujasin got a reaction from Axic in JTD rešite se vibracije motora   
    Dobro i kazes dobro da i vozi sa 520tkm
  11. Like
    vujasin got a reaction from Flex in JTD rešite se vibracije motora   
    Dobro i kazes dobro da i vozi sa 520tkm

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...