Jump to content
FAS Goran

Pedja99

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

About Pedja99

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 02/12/1999

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bor

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Punto 1.2 16v / Zastava Koral 1.1

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Pozdrav, da li neko zna znacenje greske P1690? Trazio sam po temi ali nisam nasao.
  2. Videcu onda ovih dana sa mehanicarom da to pogleda i proveri pa cu da vam javim sta je i kako je proslo
  3. Ne bih se ja toliko bas da eksperimentisem oko toga, ako koristim za svaki dan i nisu mi potrebne takve izmene. Radije bih sredio fabricke ali svakako hvala na savetu i preporuci.
  4. Da se ubacim ja ovde sa mojim problemom. Trazio sam neku temu koja je jos slicnija mojoj ali nisam nasao(ako sam nesto pogresio neka je administratori prebace). Ovako ja imam problem sa zadnjim dobos kocnicama na puntu 1.2 16v(bez abs-a). Naime prednji tockovi kidaju kako koce ali zadnji bukvalno u opste ne koce, znaci ni malo. Otvarao sam dobose i sve mi na oko deluje okej, pakne jesu malo vise potrosene ali ima mesa da bar malo prikoce, dobos je dobar(vrlo malo potrosen). Jos vise me muci to sto rucna kocnica najnormalnije radi, znaci koci odlicno(hvata do duse malo vise nego obicno ali to je verovatno do sajle). Ispricao sam ovo svom mehanicaru i on mi je rekao da postoji sansa da je tu u pitanju 5 cilimdar kocenja ili korektor kocenja pa da zbog njega zadnja osovina ne koci. Hteo sam da i od Vas dobijem neki savet pa da krenem polako u resavanje svog problema. U napred Vam hvala
  5. Ovako imam problem na puntu 1.2 16v 2003 godiste sa lambdom sondom, tacnije pre nekih mesec dana mi je u toku voznje upalio lampicu za gresku motora i odjednom nije hteo da vuce, znaci radi normalno na leru, prima gas na leru ali kad se krene kao da mu je povucena rucna od prilike. Ugasio sam ga par puta i onda je krenuo da vuce ali je lampica ostala upaljena, otiso sam pravac kod dijagnosticara i on mi je rekao da imam problem sa gornjom lambdom sondom(tacnije sonda je ispravna ali grejac je crkao) obrisao je gresku i posle je sve bilo normalno par dana, pa onda opet isto upalio lampicu i nije hteo da vuce, uradio sam istu proceduru(upalio ga i ugasio par puta) i posle je sve bilo okej, za par dana je sam ugasio lampicu za gresku. E sad mene zanima sta bi ste mi vi preporucili da uradim, da li da uzmeme odma novu sondu ili nesto drugo, ja sam se vec raspitao i rekli su mi da zbog sonde auto ne sme da izgubi na snazi cak sam je jednom i razdzekao i isao je isto. To me malo brine da ne kupim novu a da ne bude ona. Hteo bih da kazem da sem grejaca gornje lambde sonde ne prijavljuje ni nednu drugu gresku, auto se normalno ponasa, ne seca, trosi normalno, radi lepo... Molim Vas za pomoc i u napred sam vam zahvalan. Pozdrav
  6. Ovako, cuo sam da je drug resio problem sa grejanjem na punticu tako sto je samo promenio mesta crevima koja ulaze i izlaze iz malog hladnjaka, znaci levo je stavio desno a desno levo (nadam se da vas nisam zbunio ). Pa sam i ja to danas pokusao u nadi da ce i kod mene uspeti. Zamenio sam mesta, ozracio sistem(i uspeo da polomim plasticni cepic kojim se ozracavaju creva za mali hladnjak ), sacekao da motor dostigne radnu temperaturu i tek na kraju ukljucio grejanje. Rezultat je bio vise nego zadovoljavajuc, greje daleko bolje nego sto je grejao, to verovatno nije onako kako bi trebalo kada je hladnjak popuno cist ali je sasvim pristojno. Eto to je neko moje iskustvo sa ovim problemom, nadam se da ce nekom biti od koristi. P.S Umesto gore spomenutog plasticnog cepica za ozracavanje creva koja idu ka malom hladnjaku ja sam stavio obican metalni sraf i oring gumicu. Ne curi antifriz ali to je privremeno resenje dok ne nadjem original. Zvao sam prodavnice auto delova u Boru(gde zivim inace) ali nigde nemaju samo to vec imaju komplet creva sa tim cepicem, iskreno ne bih da uzimam sve to komplet alo neko sa foruma slucano zna gde mogu da nadjem samo taj cepic(nov ili polovan nije bitno)
  7. Vazi, probacu za vikend ako vreme dozvoli. Hvala svima na pomoci
  8. Znam to ali strah me je da sona kiselina ne nagrize mali hladnjak
  9. Pre od prilike 2 meseca sam kupio punta 1.2 16v i od tada imam problem sa grejanjem. Tacije, mislim da je mali hladnjak zapusen, to sam ustanovio tako sto sam skinuo ona 2 creva sto idu u kabinu pa sam posle probao mlazom vode da isteram prljavstinu iz njega ali bezuspesno zato sto je verovatno toliko zapusen da voda jedva izlazila na drugu stranu. Posle vise pokusaja sam odustao i resio da potrazim pomoc ovde. Jedan majstor me je posavetovao sa sipam sonu kiselinu u njega, ostavim par minuta i posle lepo isperem. Iskreno malo me je strah to da radim dok ne cujem jos neko misljenje.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...