Jump to content
FAS Goran

Njakvi23

Members
  • Content Count

    21
  • Joined

  • Last visited

About Njakvi23

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Punto Trofeo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Uzeo sam pragove od sportinga originalne, pošto na mom fale. Dole na autu imaju ove rupe sa čepovima, a na "spojleru" postoje i žabice - a kuda sa njima? @Kuvalja jel na njih misliš kad si pominjao bušenje sa boka?
  2. @Aleksandar 1.6 16v Ja sam taj problem neželjenih zvukova posle zamene rešio izbegavanjem najjeftinijih kineskih delova Imam jedan problemčić sa ručnom. Znači kad izlazim iz auta tj dižem se sa sedišta, čuje se nekakav "kvrc" od pozadi. Kad zaljuljam zadnji deo auta čuje se taj zvuk, koji je jako sličan onom kad odu amortizeri/opruge, na koje sam na prvu i posumnjao. Ali mi posle reče drug da je to isto tako bilo na njegovom Puntu i da je to ručna. Kad gle čuda, probam sa spuštenom ručnom da zaljuljam kad ono ništa. Nego ja uvek dižem ručnu tako da mi nije palo napamet da je ona jer se jelte uvek čulo jer je uvek dignuta. E sad, jel to normalno ili ne? Šta bi uopšte moglo da bude? Nešto mi se ne po ovoj hladnoći da ga rastavljam bez razloga ako je sve ok
  3. U suštini bi mogao da staviš bilo koje "R17", imaš raznih kombinacija i preporuka, ali sa fabričkom dimenzijom teško da ćeš pogrešiti
  4. Ima li neko iskustva sa Mannol uljima? Nisam video da se pominje ovde. Odem danas da uzmem filtere, ulje sam već imao (Selenia 20k), I reče mi čovek da ne uzimam Seleniu 20k jer je bacanje para u vetar za Punta 1.2 8v. Fiat ima dil sa Seleniom i još 8v ni nema hidropodizače. Kaže da mi je bolje uzeti neko gde ću dobiti 4L za manje od 2000. Između ostalih pomenuo je Mannol.
  5. Dok sam sad listao po internetima, naleteo sam na video gde ljudi kradu Audi RS4 za 2-3 minuta. Malo se namuce dok obiju vrata(tacnije prozor), ali zato kad se upalio alarm baja samo uskocio kroz prozor, prikacio nesto na OBD konektor i za nekoliko sekundi Audi se ucutao. Nije im jos mnogo ni trebalo da ga upale i odvezu se. Posle njega, predlozi mi youtube jos gomilu slicnih videa, ja ih gledam a kroz glavu mi samo prolazi "nikad vise ne parkiram u Beogradu preko noci". Tako da mi je posle toga palo napamet: a sta ako ja izvadim konektor napolje? Gde ce onda svoju spravicu da gurnu?? Naravno trebace nekad i dijagnostika neka da se prikaci, mozda i neki chip tuning , te sam onda mislio da bi to moglo ovako da se izvede: Malo seckanja, 4 komada ubaciti i gotovo. Kad mi nekad zatreba ja samo ukopcam i vratim, a u medjuvremenu drugi nece imati gde da guraju stvari kojima tu nije mesto. Da li bi to moglo tako da se uradi, ili mi danas samo padaju ekstremno glupe ideje napamet?
  6. 1.4 95ks, drug imao i kaže da je plaćao 24 hiljade registraciju...
  7. Evo da i ja predstavim svog Puntaca kome ce uskoro 3 nedelje kod mene. Iako sam se nameracio prvo na Grandea, ipak sam na kraju odlucio da uzmem obicnog Punta zbog kako kolege sa foruma kazu, dosta nize cene odrzavanja i mogu reci da sam odusevljen - prvenstveno zbog cifre koju mi je majstor rekao kada sam ga oterao na pregled. Sportinga sam gledao ali nekako mi se nije placala 10 hiljada skuplja registracija i veca potrosnja (vozim uglavnom po gradu) zbog boljeg izgleda. Poceo sam da gledam Puntace, nema kome nesto nije falilo. Na slikama jedno, a uzivo ne drugo ne trece nego deseto. Trazio sam malo starijeg, do 2005. godista, da nije iz Kragujevca zbog losijeg kvaliteta kako delova tako i laka i svih problema sa njim i rdjom koji se javljaju kod domacih modela. Na kraju kada sam pogledao sve u uzoj okolini, umesto da zapucam malo dalje u druge gradove gde ce me verovatno docekati slicne scene, uzmem da gledam sta ima kod svabe na mobile.de i tu vidim da postoji ovaj Trofeo(Sonermodell) model, koji kako mi se cini postoji u Nemackoj a ovde ga nesto i nema. Znaci izgleda isto kao Sporting, ali ima 1.2 8V motor. Tako da sam na kraju uzeo njega, od nemca nekog, imao je i tehnicki njihov vazeci, nije bio sa placa. Presao je 114900 kada sam ga uzeo, i nekako mi je mnogo lakse poverovati u tu brojku jer kazu da svabe ne vracaju kilometrazu. Od ulaganja sam imao citavih 1400 dinara (2 gumice balans stangle i 1 manzetna). Ne znam koliko se vidi na slikama, ali nazad na gepeku se ili naslonio negde ili ogrebao ili sta vec, pa ga je pretpostavljam ovaj malo onim sprejem za 300 dinara naspricao jer je nijansna totalno promasena na tom jednom mestascu, tako da ce to ici na farbanje.
  8. Gledam da uzmem neki alarm sa aliexpresa, dolazi sa 2 daljinca skakavca ali treba da im se pri narucivanju kaze koji je broj maca... jel to ova dvojka na mom kljucu? Ovaj sa dugmetom mi je isti kao na slici koju je cuore_sportivo stavio a rezervni kao kod Goxy_93. Evo njihove slike. Ako nekog zanima ovo je alarm koji gledam.
  9. Ja bih ga preskočio čim vidim ovo na ime kupca(=plac) Dal je to neka nova fora ili šta ne znam, dosetljivi su, ali bio sam da gledam auto, ispred kuće neke stajao, pitam ja "vlasnika", penzionera naravno, šta je ovo šta je ono, da li je I zašto jeste ovo farbano, svašta mu je falilo uglavnom I na početku on lupao po principu svako "svoga" konja hvali. Malo kasnije batalio tu priču i rekao kako ništa živo ne zna o tom autu, da mu je auto doterao lik sa placa i dao mu 150e da mu stoji ispred kuće i da ga prodaje. I da, I njemu je na oglasu stajalo "na ime kupca" A što se tiče gore pomenutog uzimanja iz inostranstva, nakon gledanja naše ponude na kraju sam i ja našao oglas iz nemačke i uzeo ga odande. I pored plaćanja putnih troškova prijatelju koji ga je dovezao, carine i 200-300e gratis na cenu auta, opet mi se nenormalno isplatilo čak iako nekom platiš umesto da se sam cimaš.
  10. Nek su mali farovi, sve mu je oprošteno! Prolaze li ova tonirana stakla terorizam nad narodom šifra tehnički? Vidim da je on pre mesec registrovan, al ipak... https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/12480190/fiat-punto-abarth-125
  11. A uzeti fino nekog italijanskog, do 2003 godista? Ima ih brdo, voze se, u ništa gorem stanju od ovih novih. Naslušao sam se i načitao svačega za kvalitet ovih iz Kragujevca, kako Punta Classic tako i Z10, al džabe kad vidiš 2010 godište za 2500 i niže, onda misliš "ma neće to mene". Još će mi i ostati para da ga doterujem.
  12. Ako se ne proda do kraja nedelje otići ću da ga pogledam kad se vratim kući. Evo gore na slici se vidi koliko se skida, nije uopšte puno. To je to jeftinije održavanje od GP

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...