Jump to content
FAS Goran

Nislija

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

About Nislija

  • Rank
    Il Nuovo
  • Birthday 01/19/1984

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Nis
  • Interests
    Games

Previous Fields

  • Garage
    Nis

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Pozdrav drugari... Unapred se izvinjavam ukoliko tema vec postoji negde na forumu, ali koliko sam video, nisam naisao na nista slicno... Elem, menjah sijalicke za pozadinsko osvetljenje tockica za klimu i za upaljac, probao sa LE diodama ali posle nekog vremena pocnu da trepere i ja lepo vratim stare, dobre zarulje... U tom procesu zamene, meni popucaju zabice na ubodnim dzekovima za sijalice koji idu iza tockica za klimu, od pozadi (ima ih dva, jedan se "hefta" vertikalno, a drugi horizontalno). Mene zanima da li ima negde da se nadju da se kupe samo ti dzekovi / konektori ili moram da trazim po auto otpadima? Nemam sliku istih trenutno, ako je potrebno prilozicu... Unapred hvala.
  2. Ja sam generalno za Lanciu cuo samo reci hvale i vozio se u jednom od starijih modela, stvarno se ne secam koji je bio (nesto pre '90 ako se ne varam). Bas tako kao sto kazes pravo magare, imao i plin i misao ko zmaj. E sad sto se odrzavanja tice, meni na prvi pogled izgleda kao sto kazes auto za entuzijaste, ne znam ni delove gde bi trazio ali kontam da ih ima, zar ne? Svidja mi se Delta, ne znam kakva je za voznju i odrzavanje ali deluje ok.
  3. Dobro, ovde je ocigledno sukob misljenja. Golf ce oduvek kod mene da ima rezervisano mesto medju top automobilima koje sam vozio, pocevsi od G1 na kome sam polagao, preko G 3 i G 5 koji mi se nije dopao zbog prethodno navedenog, a u G 6 nisam imao gde noge pozadi da stavim jer sam se vozio pozadi, a klupa djene djene, slicna kao u Bravu po udobnosti. Ali ako bih ponovo mogao da biram (ne samo sto se tice prostora, vec svega vezano za jedan auto kao takav: ekonomija, cena, odrzavanje, performanse, komfor...) Izabrao bi Bravo. Naglasavam: Biranjem Brava ne tvrdim da je bolji auto, ali po mojoj racunici definitivno isplativiji auto, a za moje potrebe dobijes maltene isto. Mala zanimljivost vezana za Bravo... Letos krenem za Grcku i iznajmim nosace od jednog momka iz Nisa. Kaze lik: "Ove sam kupio samo za ovaj novi Bravo i nisam verovao da su prakticno samo za njega pravljeni jer mu je krov nenormalne sirine". Ono stvarno kad perem auto, jedva jednu polovinu dohvatim da operem...
  4. Slabije malo... proveri ti bolje... Rekoh da za zadnji deo ne znam jer se ne vozim pozadi, napred je extra... Nije da sam izvlacio metar da merim ali mi referenca bila ramena i suvozac. Isti lik u Golfu pored mene i u Bravo. U Golfu ga guram ramenom desnim kada menjam brzine, a u Bravo se nismo ni dodirivali ramenima. A o egzaktnim merama nisam kompetentan da pricam jer nisam merio...
  5. Ja sam 190cm ali meni nekako Bravo lepo lego... Nema potrebe da se vozim pozadi tako da nisam ni sedeo, uglavnom supruga i cerkica ali se one nisu zalile, na oko jeste malo tesno za kurpulentnije ljude... Kao vozac i suvozac mi je ok, mislim to mi je subjektivni osecaj. Komande lepo rasporedjene... Secam se da sam se u Golfu udarao ramenima sa vlasnikom koji je sedeo pored mene (onako, momak je slicne visine kao i ja). Mislim Bravo je generalno ok. Letos vozio skoro 2000km po Grckoj, nisam se zamarao previse ako na ergonomiju sedista mislis...
  6. Cuti, za malo... Inace malo pre nego da kupim Bravo, gledao sam nekog Golfa V 1.9TDI. Da ne gresim dusu lepo je isao, ali mi nekako bio tesan. Bravo bas komforan po mom misljenju, ima prostora, ne udaras suvozaca ramenom, u gepeku takodje sasvim korektno prostora... I odlucih se za Bravishu. E da... Dosta sam citao forum sto se tice EGR ventila i DPF-a. Moja preporuka za sve one koji se misle da li da skidaju ili da ne skidaju je da skinu. Ne bih znao tehnicki da vas "opravim" da li treba ili ne ili da li je dobro ili lose na duze staze, ali po performansama i voznji od kada sam skinuo sve to auto odlicno ide, ubrzava, ne stuca na nizim obrtajima pri ubrzavanju... Osim sto se sagorevanje dizela oseca vise nego ranije ali jbg... Sad samo da se molim da nece da kontrolisu ekolosku stranu vozila na tehnickim pregledima uskoro.
  7. Pozdrav svima... Evo i mog prvog posta, da doprinesem community-u Pocetkom prethodne godine, spletom vrlo cudnih okolnosti kupih Bravo 2009. 1.6Mjet 88 Kw. Nikad pre nisam vozio Fiat, osim Zastava ako to i moze da se racuna.. I mogu da vam kazem da sam prezadovoljan. Primerak koji sam kupio je u ok stanju, ako zanemarimo da ga je prethodni vlasnik tu i tamo "cackao" o ograde s obzirom da nije bas neki vozac ali sto se tice odrzavanja je bio perfekcionista. Elem da ne duzim mnogo. Imao sam prilicno kesa tada, kupio auto sredio sve sto je od bitnijih stavki: mali, veliki servis, gumice, nosaci (one pozadi nisam sto ih zovu "tenis"ili kako vec, to cu na prolece), pranje dizni, zamena sfernih letvi itd... Poskidao DPF, EGR... I mogu da vam kazem da je auto napravljen za sve pare (osim plastike i pojedinih delova karoserije gde je lim skoro debljine kao papir ali meni ne smeta), a jesam vozio svasta pre toga... Tako da mozda sve ovo zvuci kontradiktorno, ali bih preporucio svakome ko bi pouzdan auto, koji ne zahteva previse ulaganja. Poz.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...