Jump to content
FAS Goran

max_23

Members
  • Content Count

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by max_23

  1. al tko bi rekao.. i da napomenem,remenica je znala lupit i na paljenju auta. tako da netko ne mjenja odmah zamašnjak.nek si provjeri to prije
  2. evo da napisem sta je lupalo,roštalo. otisla mi ramenica radilice.nakon sto sam je promjenio mir i tišina. evo kako je izgledala
  3. još prije nego sam gumice promjenio na štangli mjenjao sam stabilizator štangice i kada sam slucajno lupio/zapeo sa balans štanglu nesto je kao zaroštalo
  4. malo sam istrazivao po internetu i koliko sam shvatio da su neki varili neki podlozak na štanglu. mislim da i ja imam taj problem. meni ili lupka ili rošti (da se tako izrazim). ima tko kakav info sta su to oni varili i gdje?
  5. dali ima veze kako je gumica na štangi postavljena!? meni je recimo majstor ugradio gumicu da je "otvor" gumice prema napred. dali moza to ima veze? drugo pitanje svezi štangle. dali stangla dodiruje negdje karoseriju,most? ima tko kakvu šemu prednjeg kraja fiat brava? da mozda slikovno vidim sta da pogledam
  6. letva je nova,kupljena u 6mje. kada se auto digne na dizalicu smotaju kotaci nigdje nema lufta. dali ima sta da drzi most kakav selen?
  7. opet imam problem. znaci promjenio sam sljedece: sve selene na vilicama (kuglu samo na jednoj vilici,druga je dobra) uporne balans štangice (one okomite) letvu volana lezaj amortizera sa gumom gumice na balans stangli oba donja nosaca motora i OPET mi nesto lupka.kao da je nesto odserafljeno.to se desava na manjim rupama. ima tko kakav savijet sta da pogledam?
  8. usporedba sa starim gumicama
  9. zastupniku poslao mail i dosle za oko 7 dana.u HR kostaju 380kn (oko 50e). stavio sam linkove gore za zastupnike u srbiji pa vidite sa njima koliko kosta kod njih (mozda je jeftinije) a ako nema mogu ja nekome uskociti i poslati autobusom ili kako vec.
  10. evo došle gumice balans štangle.
  11. prvi put je zamjenio neko kuciste dizne (tako mi rekao),drugi put na reklamaciji prckao je po tom konektoru ali ga nije zamjenio (nije imao na stanju).narucio sam se u ponedeljak pa ce valjda zamjeniti.koliko to kosta (u eurima)? komplicirana zamjena?
  12. Imam sljedeci problem. prije 10ak dana upali mi se lampica greske motora u vožnji i auto poceo da cuka,ne prima dobro gas,itd..otisao kod majstora na kompjuter i greska na 3 cilindru injektor! Kada je majstor otvorio rekao je da treba promjeniti neko kuciste dizne (nije skupo, sa rukama 50e). dofem po auto drugi dan, platim idem u auto, orket kljuca i verglanje (mislim si mozda treba da dode nafta do cilindra) .idem ponovno upaliti i upali. odmah na prvu mi je bio cudan zvuk motora (lupanje, ko stari golf kec). ma reko to sam si umislio. krenem i nekako cudno vuce, miris napola izgorene nafte u kabini. stanem otvorim haubu i ono dimi se ispod one plastike na motoru. otisao brzo nazad i oni odmah auto u garazu. nesto šerafili i onda sve ok (2 dana) i opet mi se upali greska motora i opet cukanje, nema snage, itd.opet ja kod njih, spoji ga na komp i OPET injektor na 3 cilindru. ponisti gresku a greska se iste sekunde vrati. ceprkao je onda nesto po onom živama od dizne, kao ocistio ih i vuše nema greške. sada se vozim vec par dana ali zvuk motora je jaci nego inace, kada pustim gas okretaji padnu pa se vrate, kod paljenja neki cudni zvuk (kao neki udarac). mislim da opet nesto zeza. idem sutra opet na reklamaciju. imate kakav prijedlog šta da mu kazem sta da pogleda, zamijeni jer ocito nema pojima (a licencirani bosh servis)? inace dizne su odlicne na mjerenjima (korekcija)
  13. išao danas skidati volan.skinem airbag i nikako nemogu odšerafiti onu maticu sa osiguracem. koliko se sjecam to je gedora 24 ALI uvjek preskoci (radi osiguraca). ima kakav specijalni alat ili moram da se više potrudim?
  14. zamjenio sam donja dva nosaca motora na fiat bravu 1.9 110kw,2007. e sad,tu i tamo neki put na paljenju (ne svaki put) kao da nesto lupi.zamajac nije jer je zamjenjen. koji su simptomi nosaca motora onog ispod akumulatora? još jedno pitanje,kada sam mjenjao stabilizator štangice,skinuo sam obje stare i kada bi rukom lupio po balans štangli cuo se kao neki lim!? to mi se desava i u voznji tu i tamo.ima kakva zastita ili tako nesto.
  15. evo nakon dosta istrazivanja i uvijeravanja trgovaca u zastupnistvima fiata da nema posebno gumica balans štangle konacno nasao i narucio. firma powerflex koja daje doživotnu garanciju na svoje proizvode. direktno se od njih nemoze naruciti nego samo preko zastupnika. zastupnik za srbiju je: http://sworks.rs/srpski a ovdje je cijela ponuda sta sve imaju: https://www.powerflex.co.uk/products/Fiat-9/t1.html OBAVEZNO si izmjerite balans štanglu.kod mene ja 1.9 110kw je 19mm. inace za ostale modele fiata,alfi,itd jeftijije je kupovati iz poljske marke strongflex (za brava jos nista nema). osobna sam kupio za alfu 147 za gornja vilice selene i bio prezadovoljan.puno bolji osjecaj za volan,nema skripe,lupkanja,itd.i naravno dozivotna garancija.
  16. koji je promjer tvojih gumica? izgledaju mi identicno kao za bravo (evo mojih slika)
  17. danas svoju stanglu raskopao i ovo gore ne igra jer je meni promjer 19mm a ovo je na benzincu 1.4. ALI nasao sam posebno selen (nije jeftin ali doživotna garancija) i ima svih promjera. https://www.powerflex.co.uk/product-details/Front+Anti+Roll+Bar+Bush+19mm/12718.html evo link,mozda nekom pomogne!
  18. desava mi se sljedece: upalim auto i radio mi radi samo na visokotoncima (bez baseva) i vozim se jedno 5min i onda radio proradi.jedino ako opet upalim auto zna se desiti da prorade zvucnici. znaci to se desava samo dok slusam radio.ako prebacim na cd sve je ok! nije neki kvar (nadam se) ali ke iritantno. zna netko kako rijesiti problem?
  19. jedan kolega fiatista sa drugog foruma nigdje nije mogao naci orginal selen nego samo komplet koji u Hr košta oko 150e šta je najveca glupost jer nama svima treba samo dva selena koja koštaju 5e. malo se igrao i istrazivao i našao da jedino paše od mercedesa c klase 2003 god pa nadalje.i to selena sa zadnjeg kraja mercedesa.evo slikao sam pa mozda nekom pomogne.ja budem u četvrtak to pokusao jer izgleda da druge mi nema.ako tko naleti na orginal selen neka mi javi
  20. znaci paše za stila na bravo2?
  21. hmm..gdje? dali ima i ono "kučište" ili kako da to nazovem sta ide oko gumice (drzac za stanglu?
  22. moram mjenjati selena (gume) na balans štangli. dali ima odvojeno za kupiti selen bez stangle?
  23. evo da opisem svoj problem. naime stara letva volana mi je imala lufta,znala je čak i škirpati i reko ajd da je zamjenim.uzeo sam novu sa poluosovinama,mandetama za 100e (talijansku) i stavio još u 4mje.sada (napravio sam oko 1500km) pocelo mi lupkanje na sitnim rupama u prednjem desnom kraju.odem kod majstora na dizalicu i pogleda sve kugle,selene,štangice,uglavnom sve i kaze sve ok (da napomenem kod izmjene letve promjenio i sve selena na vilicama) OSIM pukao lijeva opruga amortizera (meni lupa desno)!feder je pukao skroz dole kod one čahure ili drzaca federa.kazem je majstoru supar ALI meni lupa u desnom kraju!? on kaze da je moguce da se zvukovi prenose u desni kraj!? sad je pitanje kako da provjerim dali je otisla ta čahura na letvi? dali je moguce da je već otisla nakon 1500km? sta da jos pogledamo?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...