Jump to content
FAS Goran

Wani

Members
  • Content Count

    3
  • Joined

  • Last visited

About Wani

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Pozdrav svima, Vozim Fiat Grande Punta 1.3Mjet 90HP 2009. god. Naime prilikom sporijeg ubrzavanja u prvoj i drugoj brzini(uglavnom u drugoj jer sam u prvoj jako kratko), kada polako pritiskam papucicu i ubrzavam do nekih 30km/h, u intervalu od 20-30km/h cuje mi se neko cagrljanje ispod haube, nalik na nekom traktorskom zvuku. Bas se onako izdvaja zvuk od normalnog zvuka motora, pa ne znam da li je motor ili mozda drzac motora, ili nesto drugo. I taj zvuk se cuje bukvalno samo tada. Pri vecim brzinama ne. Mada auto doduse nije vozen godinu dana, i kada sam krenuo da vozim presao sam nekih 700km, ne neke zustre voznje. ne znam da li je neko imao slicnuu situaciju...
  2. Ma 5.4 je ok za takve uslove. Meni pri prosecnoj brzini ukupnog puta od oko 55-65 km/h, trosio 3.9 l/100km. Dok mi po gradskoj, mislim na pravu gradsku, na svakih 100m neki lezeci, pesacki, semafor.... pri prosecnoj 18-19km/h trosi 7 l/100km. Kod njega potrosnja zavisi od sto faktora, a mozda i najbitniji koliko cesto vozis. Ja okrenem kljuc svaki drugi treci dan, za po 2-4km, kad vozim u gradu. Ako se vozi svaki dan, i prelazi dosta km, trosice dosta manje. Zakljucak - Dok vam za gradsku ne prelazi 7.5 l/100km ne bacajte pare majstorima.
  3. Moze on i vise po gradu da trosi ukoliko su jako kratke relacije. Ali kad iskombinujes sve kratke i duze ralacije bude oko 6.5l/100km. Umeo sam i preko 7ll/100km da trosim. Zavisi dosta i kako vozis. To njihovo 5.9l je u idealnim uslovima sa idealnom voznjom. Ali zato na otvorenom spustim ispod 4l/100km. A kada par dana izlazis na otvoreno duze relacije moze i do 3.3l/100km da se spusti.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...