Jump to content
FAS Goran

Miki5683

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

About Miki5683

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Postovani, molim ako iko moze da mi da savet.Morao sam da zamenim dihtung poklopca ventila jer mi u lulici cetvrte svecice ispustao ulje. Majstor mi je predlozio da uradim veliki servis sto sam prihvatio. Auto je radio besprekorno pre rada na njemu. Kada je sve odradjeno problem sa paljenjem , kao da alnaser ne moze da okrene.Opet ga je uzbio skoro isti problem , ali sada i na auspuhu izbacuje dim , kao da obgoreva ulje. Ponovo ga uzubljuje i preporucuje mi da kupim nove svecice sto i uradim. Pali bolje ali i dalje dosta dimi. Predpostavlja da su uljne karike u pitanju jer je kompresija korektna i da bi trebalo da se skida glava motora i da se odradi sve sto se u tim slucajevima mora odraditi.Posavetujte me sta da cinim jer pre svega ovoga je super radio i palio i primao gas , bukvalno radio savrseno osim tog podlizivanja ulja kod cetvrte svecice. Unapred hvala svima koji budu imali ma kakav savet. Sve najbolje. Problem je sto ga je on vise puta uzubljivao i posto sam danas kupio svecive i zamenio on je lakse upalio . Ali pri paljenju cuje se par trenutaka da cvrci i da na auspuhu veoma dimi. Ne znam koliko je pametno opet da se njemu obracam. Po njemu je problem sa uljnom karikom ili uljnim karikama.Kompresija je solidna jer merio.Po mjemu treba menjati i karike i lezajeve i da se brusi glava pa mozda i ventile i ne znam sta jos. U ovom trenutku mene muci da li je to sto dimi na auspuhu tih uljnih karika ili moze biti i neki drugi razlog.
  2. Postovani, molim ako iko moze da mi da savet.Morao sam da zamenim dihtung poklopca ventila jer mi u lulici cetvrte svecice ispustao ulje. Majstor mi je predlozio da uradim veliki servis sto sam prihvatio. Auto je radio besprekorno pre rada na njemu. Kada je sve odradjeno problem sa paljenjem , kao da alnaser ne moze da okrene.Opet ga je uzbio skoro isti problem , ali sada i na auspuhu izbacuje dim , kao da obgoreva ulje. Ponovo ga uzubljuje i preporucuje mi da kupim nove svecice sto i uradim. Pali bolje ali i dalje dosta dimi. Predpostavlja da su uljne karike u pitanju jer je kompresija korektna i da bi trebalo da se skida glava motora i da se odradi sve sto se u tim slucajevima mora odraditi.Posavetujte me sta da cinim jer pre svega ovoga je super radio i palio i primao gas , bukvalno radio savrseno osim tog podlizivanja ulja kod cetvrte svecice. Unapred hvala svima koji budu imali ma kakav savet. Sve najbolje.
  3. Poštovani, majstor mi je odradio zamenu dihtunga ali pojavio se problem.Prvo tesko je upalio, a onda ne radi uopšte kao što je radio.Imam utisak da uzubljivanje nije dobro.Pri paljenju nešto cvrči i vemo dimi na auspuhu.Predpostavljam da nema dobrog sagorevanja , odnosno da ne baca na vreme struju , odnosno da uzubljivanje nije dobro.Preporučuje mi da kupim nove svecice, da vidi da nije do njih. Molim za savet, šta da činim?
  4. Puno vam hvala.Valja spremiti novac i odraditi kompletan servis.Puno vam hvala sto ste mi razjasnili.Sve najbolje.
  5. Meni je receno da ja gumeni dihtung poklopca ventila stradao i da ga treba zameniti.I ja ne znam da li je neophodno da kais skida i da se potom zbog dihtunga mora i da se vrsi uzubljivanje.Po nekima se samo poklopac skida menja dijtung i nekim sredstvom za zaptivanje premazuje.
  6. Postovani prijatelji,imam fiat bravo 1.2 16v 2001 godiste. Dihtung poklopca ventila je popustio i kod četvrte svecice podlizuje ulje. Majstoru sam se obratio i on je saopstio da bi zamenio dihtung da mora da skida zupcasti kais i da mozda treba zameniti spaner, pumpu za vodu kad vec mora zbog zamene dihtunga da ga izubi a potom ida izvrsi uzubljivanje. Ako imate ikakva saznanja o ovom problemu, molim da mi neko odgovori da je sve ovo neophodno da bi bio zamenjen dihtung poklopca ventila?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...