Jump to content
FAS Goran

Milan 1989

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

  1. Nije mi covek javio da li je to probao, ne znam da li to ima veze jer se u automobile zaista ne razumem, ali par dana pre sam isao da preuzmem auto kod limara I jedan cinc je bio iskljucen. Pitao me je da li to treba da bude tako jer se ne razume ni u sta dublje od limarije, cinc se nalazio od prilike prema ovoj slici koju sam nasao. Ja sam ga vratio na mesto jer sam mislio da je ispao. Auto je pre odlaska kod limara radio znacajno bolje.
  2. Ima sve na netu, cim sam ukucao sve je izaslo. Hvala jos jednom mnogo na brzim odgovorima! Cudno jeste ali provericu kod coveka sta se to dodjavola desava.
  3. Apsolutno se slazem, auto mi nije ovde kod mehanicara vec u okolini Vrsca kod mehanicara kod kog idem po auto u petak. Inace taj isti mehanicar ce mi uraditi I kvacilo, druk lezaj I sve sto uz to ide, jos mi je to bilo ostalo od veceg ulaganja. U Beogradu radim, I poslusacu te, samo da ga uzmem otici cu po jos jedno misljenje. Hteo sam supruga da ga preuzme u petak ali kada sam cuo mehanicara koji kaze delimicno sam resio, znao sam da moram licno da idem da probam jer ja najbolje znam kako stilo moze da ide, a isao je, da se zargonski izrazim, kao zmaj prosle godine u julu. Tabela koju sam poslao verujem moze da bude korisna, prosto kada covek pogleda da se prekrsti I levom I desnom sta znaci kada uzmes kola - troskovi sa gumama, prepisom, registracijom, redovnim iand vanrednim stvarima skoro 250.000 dinara...
  4. Dijagnostika mehanicaru pokazuje MAF senzor, medjutim zamenom se ne dobija nista, pa je vradio moj MAF. Tek kada je zamenio protokomer star 11 meseci sa polovnim Bosch protokomerom auto radi bolje. MAF senzor greska se I dalje javlja. Auto je presao do sada 235.000km, instrument tabla mu je zamenjena pre oko 3 meseca I od tada instrument tabla pokazuje gotovo za 120.000km manju kilometrazu, ne znam da li to moze da prevari na dijagnostici (mada mi to nema nikakve zdrave logike jer instrument tabla valjda sluzi samo da prikaze informaciju sa racunara?) Inace u auto je ulozeno preko 1500 eura. Prosle godine cim sam ga uzeo stradala je remenica radilice, pa 10 meseci nakon toga, ponovo remenica radilice pa je priliko ponovljene sanacije remenice radilice zamenjen I pk kais I remenica alternatora, od tada barem sa tim nemam problema. Imam sve sta je radjeno od kada mi je auto prepisan, ali servisnu knjigu za prvih 200.000 naravno nemam jer je nisam dobio. Izvolite I istoriju svega sto je radjeno - izvinjavam se imam samo slike jer se radi o excel tabeli sa racunara (tu su navedene I najmanje gluposti koje su predstavljale rashod - to je moralo zbog firme jer je auto moram da koristim I za sluzbene svrhe).
  5. Bice da je MAF senzor, izvinjavam se. Obavesten sam telefonom pa nisam dobro cuo (namam pojma sta je to evo upravo citam). Znam samo da je dijagnoatika onda pokazala MAF senzor, mehanicar mi je javio da taj senzor kosta oko 3800-4000 dinara I da zamenom senzora nije dobio nista dok nije stavio neki polovan Bosch protokomer koji je imao. Pre nepunih 11 meseci sam platio nov Bosch protokomer oko 100 €.
  6. Pozdrav svima, Danas sam napravio nalog ovde radi informisanja oko nekih stvari. Automobil mi veoma sporo ubrzava do negde 2000 obrtaja, dijagnostika je pokazala Map senzor, intervencija mehanicara da je problem do protokomera - protokomer stavljen nov Bosch pre manje od 11 meseci. Pre toga je prethodni vlasnilk takodje sklro stavio Bosch, da li se ovo jos bilo kome desilo? Prosle godine mi se desavala slicna stvar ali uz jasan zvuk ispustanja vazduha priliko promene brzine, 3 mehanicara me slalo da proverim turbinu dok nije dosao momak i pronasao da creva ne dihtuju dobro, da je pletenica izduva probila, da je protokomer u problemu. Zamenom svega navedenog uz pranje egr ventila auto mi je bio preporodjen. Ovog puta zvuk ispustanja vazduha se ne cuje, samo je automobil osetno slab ispod 2000 obrtaja dok se ne upali turbina koja se pali na tom broju ako se ne varam - ispravite me ako gresim. Inace ne razumem se previse u automobile. Hvala unapred!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...