Jump to content
FAS Goran

deki.mitrovic

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

About deki.mitrovic

  • Rank
    Il Nuovo

Previous Fields

  • Garage
    Fiat 500L 1.4
  1. Isti problem i na mom 500l-u iz 2018-te. Ali isto mi se desilo par puta u prethodnih godinu dana pa sam resio da se ne bavim time. Auto mi je potreban svakodnevno, ne zelim da ga ostavljam u servisu par dana
  2. Zdravo drugari, Imao sam taj rezonantni zvuk na 2000 i resio sam ga na vrlo jednostavan nacin. Ispostavilo se da taj zvuk pravi plastika za dovod vazduha koja se nadovezuje na onaj plasticni poklopac motora. U pitanju je 1.4 motor, ne znam kako je kod drugih. Uglavnom na tom mestu gde se spajaju plastike ima lufta, plastika moze da se pomera. Ta dva kraja sam spojio izolir trakom. Drugi kraj te plastike za dovod vazduha je spojen za sasiju preko neke gumice koja treba da umanji vibracije. E taj deo sam naprskao wd sprejem i od tada nemam nikakav zvuk na 2000 obrtaja. Kada budem bio kod auta mogu da slikam na koju plastiku mislim i sta sam uradio. Pozdrav
  3. Bio u AK Kole na proveri. Moram da ih pohvalim, jako su profesionalni i ljubazni. Glavni serviser je odmah znao o kakvom lupkanju se radi i rekao mi je posle test voznje da je to normalno ponasanje za 500L. To je taj njegov karakteristican zvuk koji se nece ni pojacavati ni nestati vremenom kada se pritiska i pusta kvacilo. Osluskujuci i druge 500L-ove na ulici, dosao sam i sam do tog zakljucka, svi se isto cuju. Cak sam se vozio u jednom Fiat Tipo-u 1.4 i identicno se ponasa. Eto ispade da je to normalno ponasanje Pozdrav drugari.
  4. Planiram da reklamiram u AK Kole, nego me zeza njihovo radno vreme. Za vikend nisam tu, tako da cu morati da odlozim za sledecu subotu.
  5. Definitivno cu morati da se iscimam i da provozam jos neki 500L da cujem i osetim kako se ponasa. Razumem kada neko vozi malo zesce i agilnije, tada je normalno da se cuje kada se menjaju brzine. Ali ja bas to radim lagano i tada se to bas blago cuje. Ali ako se malo opustim, onda zna da lupne. I to se uglavnom desava na prelazu iz prve u drugu brzinu i redje iz druge u trecu. Na dalje nisam nista primetio.
  6. Slazem se sa vama. Naravno da nije normalno da lupa bilo sta, pa makar se to culo minimalno. Upravo to sam im i rekao, vozio sam auta stara 10, 15 godina i toga nije bilo. Izgovor im je da je to tako konstrukcijski i da tu nema sta da se radi
  7. To je i meni palo na pamet. Ako stvarno postoji neki problem i ako je to tesko dokazati onda to na kraju moze da se svede na borbu s'vetrenjacama Zao mi je sto NeleT vise nije aktivan, bas me interesuje kako se zavrsio njegov slucaj.
  8. Zdravo drugari. Znam da je tema malo stara ali hajde da je osvezimo. Imam isti problem koji je imao i NeleT. Prilikom kretanja u prvoj ako zaletim motor na preko 3000 obrtaja i naglo pritisnem kvacilo cuju se neki udarci. Znaci to je bas jasno izrazeno u prvoj kada se naglim pritiskanjem kvacila rastereti motor. Bio sam juce u AK Kompresor gde je predstavnik Fiat-a provozao auto, snimio sve i nakon slanja snimka u Fiat konstatovao da je to normalnan zvuk, da nosaci motora to tako regulisu i da tu nema sta da se radi. Pregledali su ga i rekli da je sve ok. Ja sam prilagodio stil voznje tako da te udarce retko osecam ali prosto nije mi normalno da se tako ponasa bilo koji auto, a posebno ne nov. Da li je neko imao slican problem? Da li se isplati da gubim vreme i kontaktiram neki drugi servis? Ili da se pomirim sa cinjenicom da je to stvarno tako konstrukcijski, pojacam muziku i ne razmisljam o tome ? Hvala vam unapred na savetima.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...