Jump to content
FAS Goran

Biba

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

  1. Na dijagnostici pokazuje da termostat otvara kada treba. Ali ne znam da li se može proveriti da li termostat uopšte zatvara kada temperatura počne da pada. Ima li drugog načina da se proveri osim dijagnostikom?
  2. Dobar dan svima. Leto sam kupio Fiat Grande Punto 1,3 MJT, 55 kW. I sve je bilo u redu dok nije došla zima i niske temperature. Naime, auto ima problem sa dostizanjem radne temperature. Kada je napolju toplo, sve je u redu, ali kada je napolju hladno (oko nule ili niža temperatura) teško dostiže radnu temperaturu. Kada radi u mestu ne diže temperaturu uopšte i naravno nema grejanja. Temperatura počinje da se podiže tek kada se izađe na otvoreni put i to pri brzini od 70, pa na više. Tada i grejanje počinje da radi. I na kraju automobil dostigne tu radnu temperaturu (90 stepeni), održava je sve dok se vozi pri većoj brzini, međutim, kada se uđe u grad, kada se smanji brzina ili kada se stane na semaforu, temperatura počinje da pada. Ne daj Bože da se pojača grejanje, temperatura padne na nekih 20 stepeni u roku od dva minuta. Svi majstori koje sam pitao (među njima i majstori u ovlašćenom servisu) rekli su da je termostat. Promenio sam ih dva za dve nedelje, problem nije rešen. Proveravali su ,,simptome" za dihtung glave, nije ni to. Interesuje me da li je neko imao sličan problem ili se susreo sa sličnim problemom i da li je rešio i kako? Neki majstori su mi rekli da nije obavezno da će termostat raditi iako je nov, te da ga promenim opet (problem male privrede, loš kvalitet). Svaki savet je dobrodošao, i hvala unapred!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...