Jump to content
FAS Goran

NemanjaUe

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

  1. Hvala na ovako detaljnom odgovoru! Lenjost i nedostatak slobodnog vremena mi ne daju da citam po forumu,al ovih dana cu se posvetiti tome! hvala jos jednom.
  2. Okej,hvala na odgovoru,nisam pratio koliko predjem al mi se cini da kod mene pali i regenerise non stop,jer svaki dan pali ventilator,a ja predjem tipa 30 km dnevno,ujutru imam otvorenog puta uzbrdo ka Zl 11 km,kada stignem on je upalio ventilator (ne bas svaki put),primetio sam da on ima lampicu na tabli za regeneraciju,ali nikada je ne pali ne znam jel tako i drugima,pre par meseci mi je izbacio gresku "change oil" ,meni se nije poklapala km i zamena ulja (oko 1500 km),na mera;u je bio na maks,nije bilo jasno pa sam oterao tu kod nekog lokalnog majstora elektricara,on nakaci na bord (eger dobar,dizne dobre,maf map dobri itddd..dpf dobar ALI se vidi da vozis vise po gradu,on je resetovao gresku i auto je poceo da dimi par min i stao,on mi nije bas lepo objasno,verov se regenerise dpf.Ja posle par dana kupim sve za mali servis,i odradim ga sam.Na preporuku a moju gresku od prodavca ne uzmem seleniju nego uzmem neko Eni 5w30 italijansko,namenjeno za kola sa dpfom.kad sam upalio kola on je opet upalio {change oil) to mi nije jasno,i potrosnja po bordu se penje i preko 9 l garada (Uzice) Ove sedmice cu da oteram kod nekog drugog elektricara pa da vidim sta ce da kaze na dijagnostici. auto je kod mene 7.8 meseci
  3. Zdravo drugari,treba mi mala pomoc! U poslednje vreme sam primetio da se ventilator mnogo vise pali nego sto je to po meni normalno,tipa ako vozim auto preko dana,parkiram u garzu na par sati,sednem sidjem do grada on odmah upali ventilator posle 10 min voznje.veceras sam parkirao auto i cekao da se ventilator ugasi,trebalo mu je jedno 10 min,takodje sam primetio da iz auspuha izbija nenormalno velika temparatura,bukvalno bi mogao da se oprzis od vrelih gasova,auto ne dimi uopste,jel imao neko slicno iskustvo? u pitanju je Fiat Bravo 2007 1.9 mjet sa dpf filterom. p.s sve se desava bez upaljene klime.
  4. Pozzz.po svemu sudeci imam problema sa protokomerom,gledao sam dosta klipova o tome kako ocistiti,danas resim da to obavim sam,kupim alkohol,skinem protokomer,medjutim na mom protokomeru nemaju srafovi koji drze uloazak,jel neko pokusao da otvori,imao slicnog iskustva ? U pitanju je fiat bravo 2007 1.9 mjet, hvala puno!
  5. Pozdrav drugari,pre par nedelja sam postao vlasnik Fiat Brava 1.9 mjet 2007 goina,inace to mi je prvi fiat u zivotu,pre par godina je bila Alfa sto se tice Italijana,evo sada opet Italijan. Od kako sam uzeo auto imam problem pri kretanju u rikverc,kada sam na blagoj nizbridici,i hocu da se isparkiram,na malom gasu auto se stresa ko nenormalan,pri kretanju u napred sve normalno,na gasenju standardno stresanje dizela,zamjac zamenjen,majstor mi je rekao da je to drzac motora do zupcastog kaisa da mi je on otisao,gledao sam ovde u Uzicu u jednim auto delovima i bo je tipa 13,14000 dinara.....sto je katastrofa,majstor kaze da su ti italijanski aftermarket inace losi,i da treba da potrazim polovan nosac,ja debil to uradim,narucim od lika iz sapca dva nosaca,ispod akumulatora i onaj do zupcastog,meni na prvi pogled nisu bili sjajni,majstor kaze da su za nijansu bolj od ovih mojih i,danas mi to napakuje ja to posteno platim,medjutim problem je isti.u rikverc stresanje,jel imao neko slicne simptome,mozda nije nosac? dge da narucim nove i koji su najbolji,hvala u napred! p.s Njegov razlog sto su novi losi je da je ta guma dosta meksa nego kod fabrickih i da ne odradjuje svoj posao.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...