Jump to content
FAS Goran

GiDrA

Members
  • Content Count

    100
  • Joined

  • Last visited


Reputation Activity

  1. Like
    GiDrA got a reaction from darkman14 in Fiat servis ''Goran''   
    Bas iz tog razloga i vise naginjem ka Stelviju kao sledeci automobil umesto DS7… :)
  2. Like
    GiDrA reacted to Skarac in Fiat servis ''Goran''   
    Zbog Gorana kupujem Fiate. Ozbiljan maher i lafcina.
  3. Like
    GiDrA reacted to ostoja in Fiat servis ''Goran''   
    Moja iskustva sa servisima su tamo-amo. Uglavnom srede jednu stvar, a pokvare drugu usput pa ides dvaput ako primetis, a mozda i triput (al kod drugog majstora). Ne i u ovom slucaju.
     
    U servis Goran sam prvi put otisao 2014., dan pre kupovine Stila, kad sam cuo da pred pocetak rada servisa vrse besplatnu proveru automobila. Obicno je problem zakazati proveru u bilo kom servisu,  pogotovo kad treba kupiti auto. Stilo je "pretresen", popisani su nedostaci i procena cene otklanjanja istih. Nista hitno, ali nije bas ni kratak spisak bio. I nakon par nedelja  od kupovine, nisam se mnogo razmisljao gde da odvezem auto, te opet kod Gorana, u smislu da se oduzim. Oni su meni izasli u susret pregledom vozila, majstor mi svakako treba, pa sto ne kod njih (iako nisu bas ni blizu, pa nije zgodna kombinacija) jer "svog" majstora nisam imao. Prvi utisak je bio dobar (pregled), sad da vidimo i drugi (servisiranje). Da sad ja ne bih puno pisao, od 2014e dodanas servisiram auto kod Gorana i vrlo sam zadovoljan. Samo jednom sam imao problem sa njima i to posle prvog malog servisa (treci dolazak u servis po redu), ulja je bilo nesto preko maksimuma na sipci. Sipali su po katalogu, a iz nekog neutvrdjenog razloga umesto 3.5 kod mene staje 3.1l do maksimuma. Uz silna izvinjenja su odvadili visak, ponovo naterali auto na "dizal'cu", pregledali karter na udarce, cak i merili duzinu sipke da sa njom nesto nije fiju zviz, jer je situacija cudna. Nista ocigledno nismo mogli da nadjemo. Nije ni do cedjenja, sledeci put smo radili vise stvari i bas dugo se cedio karter. Mislim da se i Goran seca cele te zavrzlame. Od tad, da kucnem u drvo, zakazem, odem, oni odrade sta treba, platim i ne razmisljam sto sam mogao mozda za crvenu jeftinije da prodjem u nekoj garazi koje bi me posle kostale vise (iskustva sa prethodnim autom i majstorom). Ovog sa uljem se secaju pa sipaju 3l pa sutra ako treba dolijem 1dl ili ne diram.
     
    Nije sve idealno, imam i par "zamerki":
    Goran nece da "budzi". Ili ce da uradi kako treba da se uradi ili ce da odbije da radi budzologiju.
    Zakazivanje servisa je nezgodno zbog silne guzve, pa cete morati 15ak dana ranije da zapocnete akciju zakazivanja, a pred sezonu godisnjih mozda i jos ranije. Sto je OK za redovne servise, nece nigde pobeci, a i znate kad sleduju; ali ako imate neki problem koji nije opasan ali vas nervira, moracete da se strpite i trpite. Za opasnije probleme ce reci da dodjete da pogledaju i probace da vas ubaci u prvi moguci termin.
     
    Tako da ako se neko razmislja da li ili ne kod Gorana, ako hocete da budete mirne glave, slobodno idite.
     
  4. Like
    GiDrA reacted to milekontras in Fiat servis ''Goran''   
    Brzo, efikasno i profesionalno je rešen problem sa kočnicama, zakazan je čak i kontrolni pregled obzirom da se radi o osetljivom sistemu i značajnom za bezbednost. FIAT kao kompanija bi trebala da podrži i ovakve servise koji nisu samo za nova vozila u garantnom roku i da tako dodatni značaj svom brendu.
     
    Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
     
     
     
     
  5. Like
    GiDrA reacted to neshaoct in Samouslužne perionice - lokacije/iskustva   
    Za dve godine autoperionice će biti suvišne?!
     

     
    Nano premazi nisu velika novost. Već ih ima na tržištu i u reklamnim materijalima obećavaju efikasno odbijanje prljavštine. Međutim, novi nano premaz ide još dalje i preti budućnosti autoperionica.
    Američka kompanija Actnano planira da osigura trajno čiste karoserije, očisti prozore automobila od kondenzacije, i zaštiti presvlake i elektroniku od prljavštine sa novom formulom nano premaza. Prozirni nano film može da prekrije celi automobil poput druge kože. Premaz odbija prljavštinu, štiti materijale i ima efekat samočišćenja. Za otprilike dve godine pranje automobila moglo bi da postane suvišno sa proizvodom koji Actnano zove nanoGUARD, barem tako tvrde pronalazači. Nanosloj bi mogao da zaštiti senzore radarskih sistema automobila od nanosa prljavštine, snega i leda, što je izuzetno važno za funkcionisanje sistema aktivne bezbednosti.
     
    Actnano svoje premaze želi da ponudi i u građevini kao trajnu zaštitu fasada i prozora, pa čak i u domaćinstvu za zaštitu fotelja, tepiha… Kompanija takođe veruje da može da ponudi vodootporne mobilne telefone i USB memorije i slušalice otporne na znoj. Premaz sprečava kondenzaciju i koroziju, može da se nanosi direktno na složene komponente bez pripreme i ne sadrži štetne spojeve fluora i halogena. Predobro da bi bilo istina? Vreme će pokazati, BMW i Porsche su kupili učešće u Actnanu, a ozbiljni ulagači često idu uz ozbiljne namere i insajderske informacije.
     
    preuzeto sa - Auto Blog
  6. Like
    GiDrA reacted to moron in Matematika... all about   
    Ono što jeste realan problem za kupce novih vozila u Srbiji, jeste što su kod nekih cene iz cenovnika "zabetonirane", kod nekih su "onako" ( može neki sitan popust ), a kod nekh su kao kod FCA.
    I ako nisi dobro upućen u politiku "popusta" pojedinog brenda ( i čija je cena iz cenovnika "fejk", a čija je "stvarna" ), ti kao kupac možeš gadno da ekonomski stradaš.
    A mislim da je običnom čoveku realno teško ( a možda i nemoguće) "uputiti se" u tu vrstu "politike".
    Jer, kako ti kao neupućeni običan smrtnik unapred da znaš da je cenovnik dačije ili Toyote "zbilja", da je kod FCA samo "šala", a kod nekih da tu ima i zbilje, ali uz primese elemenata humora.
    No, to i jeste cilj trgovaca. Da se kupci što teže snadju i opasulje. Dok god je magla, za prodavce je fantazija, jer se u uslovima smanjene vidljivosti najlakše prodaje.
  7. Like
    GiDrA reacted to Ivan in Fiat 500X / Fiat 600   
    @GiDrA
    Samo da dodam - prodaja u Evropi.
    S vremena na vreme okacim za FCA modele, a redovno za Compact klasu koju detaljnije pratim.
  8. Like
    GiDrA reacted to debelizmaj in Fiat 500X / Fiat 600   
    Prodaju


    Sent from my iPhone using Tapatalk
  9. Like
    GiDrA reacted to moron in Fiat 500X / Fiat 600   
    Interesantan je taj deo PR saopštenja koji kaže da "Benzinac može biti isključen do 47% vremena prema ukupnom WLTP ciklusu", odnosno, da "Samo u urbanom ciklusu taj procenat raste na 62%", a da istovremeno, kao rezultat svega toga, imamo manju deklarisanu emisiju CO2 ( i potrošnju ) po WLTP-u za samo 11% ( u mešovitom ciklusu ).
     
    To ( ta disproprcija, faktička ušteda goriva od samo 11% u odnosu na "nerad" SUS motora u vremenskom smislu od 47% ili 62% od celog vremena trajanja testa ) je po mom mišljenju zato jer tokom WLTP testa ( kroz sve četiri faze ) ima dosta forsiranih ubrzanja. I za uštedu goriva ima relativno malo uticaja to što će da ti se gasi SUS motor svaki put kada je "oduzet gas" ( npr. tih 62% vremena vožnje "u gradu" u smislu WLTP-a ) i/ili što ćeš uz relativno mali kapacitet baterije imati ograničenu ispomoć elektromotora pri forsiranim ubrzanja ili samoj vožnji konstantnom brzinom.
     
    No, ta mogućost da se maksimalno do brzina koje SUS postiže na ler gasu, može vozilo kretati samo na EM ( parkiranje, manevrisanje, kreni-stani i sl. ), to je za mene veliki plus. I to što im je menjač napokon dobio sedmi stepen prenosa.
  10. Like
    GiDrA reacted to moron in Fiat 500X / Fiat 600   
    Ma, motor i menjač su najbitniji ( i najvredniji ) deo automobila, tako da bih uz dobar motor, uparen sa dobrim menjačem, bio spreman oprostiti i dosta nekih mogućih "falinki" automobila. Bez obzira na brend.
  11. Like
    GiDrA reacted to moron in Fiat 500X / Fiat 600   
    Pa, na sajtu "Stojanova" imaš vest sa naslovom "Jeep Compass 1.5 e-HYBRID stiže u martu po ceni od 29.500 €", tako da verujem da i 500X sa tim motorom stiže u isto vreme.
     
  12. Haha
    GiDrA reacted to Ivan in Fiat 500X / Fiat 600   
    Nista cudno. Sampioni u "podgrevanju", zastarelosti ponude i desetinama izvedbi jednog te istog modela, zadnjih deceniju i kusur...
     
  13. Like
    GiDrA reacted to neshaoct in Fiat 500X / Fiat 600   
    Obnovljeni Fiat 500X za modelsku godinu 2022.
     
     
  14. Like
    GiDrA reacted to Ivan in Fiat 500X / Fiat 600   
    Mnogo mi se ti nesto motas oko 500X  .
    Interesovao sam se svojevremeno za 1.3 T4 150 kao noviji motor (tu je jos od 2016.). Mada, ide uglavnom u ove modele sa "cigla" aerodinamikom (500X, Renegade, Compass...).
    Konkretno recimo za 500X, po iskustvima vlasnika na Spritmonitoru, ukupna kombinovana potrosnja je nepunih 7.6l (a pojedinacno ide od 6.9 do 9.7).
    Posto fabrika specificira nesto preko 6l kombinovane, kada na to dodas cca 1.5l za malog turbo benzinca i normalnu voznju (bar iz mog iskustva) - podatak iznad sa Spritmonitora mi apsolutno pije vodu. Ovih 12l u klipu, uz 43 km/h proseka brzine (koji jeste odlican za malu potrosnju) - verovatno govori da su ga razvlacili na autoputu i udavili u gradu. Pa su dobili lepu prosecnu brzinu, a veliku potrosnju. Mada, bilo je iskreno i ranije nekih review-a, gde je kao mana navodjena potrosnja veca od ocekivane.
    Za prethodni MultiAir II 140 u 500X, kao generalni prosek su ljudi po Spritmonitoru prijavljivali 8.5 l (pojedinacno od 7 do 11l). A sa laganijim alu-motorom, direktnim ubrizgavanjem na 200 Bar, MultiAir sistemom 3. generacije, potrosnja/emisija moze da bude samo manja. Na performansama nije neki veliki dobitak, jer je i prethodni MA opusteno izvlacio 170 KS i 250 Nm (i to van Sport/Dynamic moda).
  15. Like
    GiDrA reacted to totti in Fiat 500X / Fiat 600   
    Izgleda da je solidno žedan
     

     

  16. Like
    GiDrA reacted to Drasko bgd in Fiat 500X / Fiat 600   
    Pazario moj drugar ovakvog,crveni,19''točkovi,dupla panorama koja se otvara,ma full,ludilo.Auto ide odlično a u sportu još odličnije.Mana mu je cena,sa popustom nešto manje od 24k e!
  17. Like
    GiDrA reacted to horvat in Fiat 500X / Fiat 600   
    Ne volim krosovere nikako, al 500x sport stvarno odlicno izgleda  
  18. Like
    GiDrA reacted to skile86 in Fiat 500X / Fiat 600   
    Bas je lep.
  19. Like
    GiDrA reacted to totti in Fiat 500X / Fiat 600   
    Malopre u perionici vidim identičan... još tek opran, pod neonskim svetlom... malo je reći da me fascinirao




    Sent from my SM-G770F using Tapatalk

  20. Like
    GiDrA reacted to Goran Zemun in Fiat/Lancia/Alfa Romeo servisi, dileri - pozitivna i negativna iskustva   
    Tu sam.... Naravno... 
  21. Like
    GiDrA reacted to dach@ in Fiat/Lancia/Alfa Romeo servisi, dileri - pozitivna i negativna iskustva   
    @GiDrA
     Ne spada ali pošto je to bio zadnji servis a nije bilo ništa da se reklamira onda je servis odradjen kod Gorana.
  22. Like
    GiDrA reacted to gand in Samouslužne perionice - lokacije/iskustva   
    Probao sam perionicu kod Bogoslovije. Sto se tice hemije, pene, dosta solidno . Lepo se opere auto. 100 din 120 sec.  Malo je lose organizovana, a dosta prostora.  Deo za brisanje auta sa jedne strane, usisivaci sa druge. Nemaju mirise za auto, nemaju  krpe , usisivaci su dosta slabi, jedva  i da vuku. Ako samo perete i odmah idete onda je dosta dobra. 
  23. Like
    GiDrA reacted to db_polish in Samouslužne perionice - lokacije/iskustva   
    jos uvek 180 za 100 dindzi
  24. Tužan
    GiDrA reacted to dekirs in Samouslužne perionice - lokacije/iskustva   
    Koliko znam svi su spustili na 120  
  25. Like
    GiDrA reacted to Danilo1 in Samouslužne perionice - lokacije/iskustva   
    pojma nemam, skoro 2 meseca sam bez kola pa nisam dugo isao

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...