Jump to content
FAS Goran

ISV_01

Members
  • Content Count

    4571
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by ISV_01

  1. ISV_01

    Biciklizam

    U principu mozes i sam da zakljucis. Press fit patronu 'ne vidis' kada gledas od gore (sa sedista) u kurble, maltene ti kurbla ulazi u ram. Hollowtech shimano ti viri napolje oko 2-3cm sa strane gde ti je samo kurbla (bez pogona, mada i sa strane pogona ali se teze vidi od zubcanika). Jedino onda navoj da proveris koji je. Mada tu patronu mozes uzeti zasebno a tu staviti na oglase ako ne odgovara, nije to ne znam koja 'astronomska' cifra. E sad od press fit i tu ima varijacija...znam, ne krivi mene, krivi one sto su izmisljali standarde... Svakako nije naucna fantastika, tu ima i drugih kolega koji ce pomoci Ja sam odustao od svog dumasa, ostajem na mtb, trenutno je otisao na oglase..sta je tu je.
  2. ISV_01

    Biciklizam

    Za Srbiju ne isporučuju. Proveri da li si odabrao zemlju/region ispravno. Ako ti je trenutna grupa 3x9 treba da vidiš da li flywheel podržava 10 brzina ili i to menjaš (zadnja nabla). Ako podržava 10x i ako ti je trenutna grupa 3x10, ugrađuj. Vidi šiping koliko je i računaj carinu oko 40-50e. Takođe vidi da li patronu koju šalju engleski ili talijanski navoj (razlika u dužini), da li je hollowtech Shimano, Press Fit ili neki drugi. Vidim da je ovaj na zavrtanj, pretpostavljam da je klasičan Shimano, a koliko sam uspeo da nađem na nekom oglasu, Scott Scale 10 karbonac ima Press Fit patronu srednjeg pogona (svakako obavezno proveriti da ne baciš pare).
  3. Nemoj mi reci da je Aliexpress u pitanju.... Kako se zove kinez koji se polio sokom ? So Ki Ran Nema potrebe, izaci cu sam, hvala.
  4. Ok, ovo znam, kada sam ugradjivao tempomat, doduse nisam imao potrebu za gornjom plastikom ali se secam kako je izgledalo. Ti mali srafcici zahtevaju tanak a dug srafciger, nisu bas na izvolte. Koliko vidim sa e-per slike, vestacka koza je vezana, tj fiksirana za gornju plastiku obloge volana, dok sa druge je na cajgerima ? Imam jednu kopcu koja je ispala na patosnicu kao uzorak pa sam mislio da napravim slicnu ako ne uspem da kupim. Tipa izbusim rupe na plasticnim kruzicima pa navucem ili neka druga opcija jer nigde slicne nisam nasao. Na Aliju imaju nesto slicno ali promer centralne rupe je upitan. Mislim da ce na kraju biti DIY opcija. That's what she said
  5. Meni bas cudno-neobicno-zanimljivo lezi ova boja felgi. Ono, ne prati ocekivano sto bi se videlo
  6. Pozz ekipa, opet ja... Sve više mislim da se samo meni događaju ovakve gluposti al ajd da ostanem pozitivan. Dakle, brisao ja neku prašinu i paučinu kod cajgera/satova gde ima ona prekrivka izmedju obloge volana i cajgera koja prekriva deo elektronike ispod cajgera. I ping...nesto se otkaci i ispadne neki metalni kružic sa rupom u sredini, mislim da je oko 1-2mm prečnik te centralne rupe, a prekrivka se otkači na tom mestu od satova/cajgera. Gde je jedan ping eto i ostalih 6-7 koliko ih ima i tako...vidim da prekrivka ima bušene rupe kroz koje prolaze posebni plastični deo sa samih cajgera te lepo naležu dok ih klipsa drži sa zadnje strane koja se ne vidi. Dobar deo tih klipsi je ostao iza plastika (nemam vremena da ih sad jurim, ali cu ih izvaditi da ne prave problem prvom prilikom) i nema ih dovoljno da vratim prekrivku kako je ranije stajala a sa druge strane nezgodno je vratiti klipsu zbog manjka mesta od plastike upravljača i cajgera. Gde imaju da se uzmu te klipse i koje su prave dimenzije i oznaka jer u ePer nisam iste nasao kao deo. Takođe, da li je lakse namestiti iste kada se skine obloga volana ili mora jača gimnastika ? Hvala unapred
  7. Cek da sednes u Daciju Duster/Sandero, da vidis sta je izvestacen osecaj..servo i trimovanje prilicno ubijaju osecaj od puta. Il uzmi dizlo sledeci put, masa u nosu je mama
  8. Ako na sledecem autu ne budem imao zatamnjena stakla iza B stuba, vala cu opet da mi urade zavesice kao sad sto imam. Pogotovu ako u posed dodje neki auto sa dosta staklenih (ili ne) povrsina poput 500L u slicni. A u slucaju da bude nov - vala cu to da doplatim, fabrika je fabrika.
  9. Za M32 je skoro pa uvek macka u dzaku ako ga uzimas polovnog, za razliku od navedenog koji je kod mene i koji kosta cca 200e polovan i uglavnom su bez problema (stari robusni fiatovi menjaci). Ja skoj nisam reparirao jer ga je voda sahranila.
  10. Bilo u Sabcu, doduse za C530 (5.b za 1.9 8v Bravo) kada sam pitao za reparaciju. Cifra 250-300e 6m garanciju davali.
  11. @ostoja Da, to je jedino sto mi preostaje - da ispregledam nazive pesama i probam ponovo.
  12. @knezevic76 Samo sa blue&me i u visem paketu opreme. Imas Brava i bez radija (priprema), sa obicnim CD (audio), CD-mp3 (kao kod mene), kombinacija CD + USB i full pack - veliku multimediju sa GPS i ostalo uz njega.
  13. @knezevic76 Ako ti dovezu ceo autobus, uputi ih na kolegu
  14. @knezevic76 493018151111 Okej sad ozbiljno To je za moj 1.9 8v, ne znam da li zavisi od motorizacije ali iskreno verujem da NE. Ja sam uzeo SKF za zadnji levi pre oko 2g i sljaka odlicno. FAG imam stabilizatore i nemam zamerki.
  15. Nope, nista opet od reprodukcije... Moracu da se pozabavim jos koji put a posle prelazim na alternative... Moguce da je povukao u nazive pesama nesto, mada nisam primetio nista neobicno. Knjizare, radnje racunarske opreme bilo kog tipa i radnje za poklone. Samo trazi obicne CD-R. Uf...kako ove gluposti umaraju...
  16. @city Koristio sam sada Burner XP, kao data disk, kontam da samo reze .mp3 fajlove
  17. Probao sam danas sa 4x brzinom i finalize opcijom, javicu kada pustim u CD posto sam na poslu. Program Burner XP. Radio sam tako i pre ali bez pomenutih programa (osim integrisanog windows-ovog) sa i bez finalize opcijom, isto nije pustao. Videcemo, ponestaje mi zivaca lagano...
  18. Nasao sam Yatour, on je cca 60e da se uzme, microlink znam da ima, stariji je dobro radio, za novi sam citao da nike tako dobar. Bilo je pisanja u temi negde, verovatno u samoj temi vezanoj za microlink. Funkcije za volan mi i ne trebaju jer imam 'klot' volan Mislim da cu se okusati u jos nekom programu za rezanje (Nero je glomazan) cisto da mi savest bude mirna posto je jeftinija opcija od zamene uredjaja. Poslednja opcija. Kao sto kolega rece Mada meni apsolutno nista od tih dodatnih funkcija ne treba sem slusanja muzike i eventualno bluetooth za telefon, zato mi nije bitna ni RAM ni ROM memorija za android ako mi pokrece ove 2-3 stvari. Znam, ima i carplay i sve sto ima android - not needed. Cak i opcija sa punim ekranom (9-10') sto zauzima ceo prostor je isto opcija, samo da ima negde d utaknem sd/usb. Da, rade mi neki stariji mp3 koje sam rezao pre i sa kojih sam pokusao da opet narezem ili iste pesme ili sa dodatkom drugih, bez uspeha, nezavisno koji disk uzeo ili kojom brzinom rezao..ono bas smor...bacio sam jedno 12 diskova, kad ne cita CD-RW Audio disk cita sasvim normalno. Tako bar zakljucujem da NIJE do lasera ili samog uredjaja vec do pripreme/rezanja muzike. Nista, probacu preko nekog softvera rezanje pa javljam (sto manja brzina) jos koji put pa sta bude. Posle jos neko ciscenje ako uspem i u najgorem slucaju cu menjati fabriku (sto iskreno najmanje zelim, lepo je uklopljen u centralnu konzolu).
  19. Napisao, radi. Sporija brzina pisanja je i preporuka kod snimanja diskova za Bravo, pisano je ranije, no probao i 24x. Isti djavo. Da skrnavim centralnu konzolu ? Nope nope nope. Radije aftermarket 9-10' android ili look-a-like android fabrika sa ekranom i CD/DVD/SD podrskom. Ima ih po netu...al pre toga
  20. Pozdrav ekipa, Recimo da sam na 2 korak da izbacim oridjidji mp3 CD plejer iz Brava jer imam problema sa reprodukcijom mp3 diskova koje narezem. Sta sam uradio: -skidao muziku sa YT preko online konvertera u mp3 (bitrate nije poznat, kontam 128) -nakon skidanja 'odstiklirana' zastita zbog fajla sa neta -probani u VLC player-u i na telefonu - rade normalno -rezani na CD-R diskovima (Verbatim, Princo, Maxwell) metodama 'Burn to disc' i posebno 'finalize CD' da bi proverio da li je problem tipa rezanja ili do diska -Brzina rezanja od 4-28x, ni u jednom slucaju disk ne reprodukuje (Check disk) -Nisam vadio CD player da ocistim (nemam alat, mada znam da rasklapam stvari tog tipa) Ranije rezani diskovi koje imam pusta bez problema ali hocu da ih zamenim jer su izgrebani i da zabodu na pojedinim pesmama jer su osteceni i prekine reprodikciju celog CDa. Varijanta - prabaci sa diska i opet narezi - ne reprodukuje. Sta nisam probao: -Clone CD Ima pesama koje zelim da ubacim pa da prosirim asortiman tako da mi ovo resenje ono...nja nja.. Sta radi: -Radio kao radio -Audio CD diskovi -Stari mp3 diskovi ranije narezani. Program za rezanje je klasican integrisan u sam Windows (nije Nero ili neki specijalizovani softver za to) Il pomazite il ce pasti neki android sa CDom/SDom (nije bas da mi ide u prilog da se razbacujem pred godisnji). PS Bluetooth transmiter STOP Znam i za mp3 adapter za AUX-IN i ne, cim ne mogu da pustam naizmenicne pesme, otpada.
  21. Na zapadu nista preterano novo, izgubili smo donji grill (plastika) pa stigao novi aftermarket, malo 'zvace' pri prelazu lezecih pa cemo u dogledno vreme zameniti prednje i zadnje silen blokove. Prednji i zadnji su fabrika, zadnji levi ima mizerni luft mada ne lupa nista. Pali sedi vozi i obrisi paucinu u motoru...
  22. Fiat Bravo sport 18' deluju lepo sredjeno Bravo 18'
  23. Samo kazes 'Ma terminator mi malo popustio pa da naslazem par zamajaca' i sve okej. Posle samo biraj drugu apoteku.
  24. @Tipo 20 Samo ako ga cepas u visoke obrtaje. Tad je i potrosnja ulja veca. Za 15k km od servisa do servisa sa potrosnjom ulja 1L za atmosferac je dobra brojka. Dobra u smislu da nije mnogo potrosio. Procitaj u uputstvu sta kaze o potrosnji ulja i videces da je u fabrickim tolerancijama.
  25. Ou da, slazem se sa kolegom. Kako samo felne promene auto, mada i stav ljudi...ah, ta secanja...

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...