Jump to content
FAS Goran

acatheking

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by acatheking

  1. Garancija 3god. Nov, nekoriscen akumulator. Cena 7500 (60E)
  2. Trenutno su na kolima one originalne, 4x98 7j 16 inca, i ove se uklapaju u sve te brojke. Hocu da kompletiram zimski set (gume vec imam 205/55/R16) pa bih uzeo ove (Stilo originalne ako sam dobro razumeo prodavca) Da li mogu ove felne, mislim pre svega zbog diskova, kljesta na nuova Bravo 1.6 MJet 2009.?
  3. Kolega mi je napomenuo da, prilikom kupovine kola ovde na placevima, treba dobro pogledati i tezinu vozila na koju je ocarinjen. Navodno je imao problem prilikom registracije, auto u papirima tezio 300-400kg vise (valjda je manja carina kad se tako lazira) nego sto je auto tezak prema specifikaciji. Da li zaista ima ovakvih "petljacina" i koliko one zaista mogu biti problem?
  4. Auto je prodat, pa ako moze brisanje teme ili lock. Hvala.
  5. Auto je redovno (i vise od toga) odrzavan u AP Sport-u. Sa njima imam dugogodisnju saranju, kao sto je i ovaj forum ima Mali servis je radjen u proseku na 3000-4000km. Vozen kao porodican auto, bez klinackog divljanja, mada i nije neka masina za tako nesto Ovo krilo sto je malo osteceno nije istrulilo vec me neka baraba pre 2 zime cuknula na parkingu, tj ulubila krilo. Ispravljeno u medjuvremenu, ali ga nisam farbao. Kupac dobija novo krilo kao deo koje treba zameniti i ofarbati. Uvezen je iz Italije 2007, ja sam sa njim presao 81000 km. Registrovan je do 07.07.2013. Pre nepunih 3000km uradjen je i veliki servis. U toku gazdovanja nad ovim autom zamenjeni su diskovi, plocice, dobosi, visljuske, amortizeri. Uz auto, dodatno idu i celicne felne, bez guma. Cena 2000 EUR, nije fiksna. 065/8063-979
  6. @klepesina Svaka ti je na mestu, cak je bolje dati i te pare za servis, ako sam siguran da ce problem biti resen, nego uzimati macora u dzaku sa polovnim menjacem.
  7. Gorane, hvala ti na detaljnom odgovoru. Mehaniku poznajem do osnovnih principa, ne bavim se time i ne petljam u ono sto ne znam. Da li ti imas servis ili eventualno konkretnu preporuku gde bih vec sutra, oterao djunta na detaljan sistematski pregled?
  8. Upravo i ja ne zelim da isprobavam tu varijantu i zelim da resim problem, dok problem ne resi mene Posto sam iz Bg, dajte predlog gde mogu da odradim sve ovo? Da li mnogo pominjani servisi ovde (na Vidikovcu i Zemunu) mogu da odrade posao? Podrazumeva se da se svaki rad placa, tako da to nije problem. Sto se solja tice, jbm li ga, majstor je skidao manzetnu, za krst kaze da je dobar, za solju isto, ali bih ja to sve podvrgao jos jednom testu kod drugog majstora. Vibracije ponekad postoje, upravo pri startu (narocito pri ostrijem ubrzanju, kada imam osecaj da se auto raspada) Da li je do solja, ili otisla korpa/lamela, ko ce ga znati.
  9. Dakle, kao što naslov kaže, nakon moje posete servisu sa žalbom oko čudnog zvuka, ustanovljeno (na oko i na uvo) da je nešto otišlo u diferencijalu. Problematičan zvuk se može čuti kada recimo ubrzavam iz prve, ili kada na nizbrdici prepustim kočenje samom motoru, imam osećaj kao da nešto grebe u samom menjaču. Pregledan i nivo ulja u menjaču, sve na mestu. Majstor je ko iz topa, onako mrzeći ga da uopšte malo razmisli, rekao "Ma menjaj to sve". Ne ulazim u stručnost ni jednog majstora, ili mu se ne radi ili nema pojma ili zna koliko je zaheban problem. Još jedan detalj, možda to nešto govori: kada je majstor podigao auto i krenuo sa metodom klima/ne klima, primetio sam da, kad je mrdao, ima neznatnog lufta na onoj šolji gde ulazi poluosovina, samo ležište onog tripoda(krsta ili kako se već zove). To mi baš ne liči na normalno ili sam se ja možda prevario u gledanju i "video" luft . Da konkretizujem stvar i ne bih nagadjao, da li se menjač može skinuti, detaljno pregledati i eventualno zameniti neki sumnjivi deo (jbm li ga neki ležaj otišao u diferencijalu pa stvara taj zvuk, itd) ili je zaista neophodno zameniti ceo menjač? Ukoliko ne mora, ne bih da rizikujem sa kupovinom polovnog menjača i da se kad tad pojavi isti ili neki gori problem. Iskreno rečeno, radije bih te pare koje bih dao za polovan menjač potrošio na žurku i roštilj ukoliko je zaista neka glupost uzrok problema u menjaču.
  10. Hm, procitao sam celu temu, ali nisam naleteo na sledece: da li neko ima problem da mu je volan blago otezan? Dakle, ne onako kao kad se upali lampica i punto postane traktor, vec nekako postoji osecaj, kao da nego drzi tockove dok okrecem volan. Posto su mi gume 185, sumnjao bih na njih da je to konstantan problem, ali ponekad je volan toliko blag, skoro kao kad je ukljucen city. Relativno skoro je menjana letva volana, nedavno i ramena, solje amortizera, ne znam da li da probam sa zamenom krajeva spona (neko rece da je takoresio problem oko serva), ili eventualno ciscenje elektronike kontakt sprejom, jer ne znam sta bi jos, osim navedenog, moglo da bude problem.
  11. Da ne otvaram novu temu... desava mi se da auto trese/lupa kada ga naglo krenem, onako "gangsterski" sa potpisom Imam osecaj da se u tom momentu auto raspada koliko je lupanje izrazeno. Takodje, desavas da auto ponekad zatrese kada se krece sasvim normalno. Da li uzrok moze biti korpa/lamela? Pre 20ak hiljada menjao sam ceo set, a stavljen je Valeo navodno original, koji kosta oko 10 000. Da se razumemo, nisam neizivljeni klinja koji muci automobile, nego sam slucajno primetio.
  12. Pozdrav svima. Hocu i ja malo da kukam u ovoj temi Kada vozim u 5-oj brzini, i kada naglo pustam i dodajem gas u voznji, oseca se neki "luft" koji moze da se oseti i na rucici menjaca, tj. kada se drzi ruka na menjacu. To se desava samo u 5-oj brzini. U pitanju je punto mk2 16v 2001. Drugo pitanje, cisto iz radoznalosti, da li je normalno da menjac krci kada se ubacuje u rikverc, a motor ima odedjen broj obrtaja? To se u drugim brzinama ne desava. Hvala svima
  13. Postoji samo jedan prekidac u kabini, za zadnju maglenku. Nisam znao da fabricki postoje 2 prekidaca. Jedino sto me buni je postojanje tih prednjih konektora kod fara. Moracu da potrazim onda nekog dobrog elektricara da mi izvuce sve to kako treba.
  14. Pozdrav svima, uzeo sam nove farove koji u sebi imaju maglenke(H3). Stari farovi nemaju maglenke, ali postoje konektori viska u instalaciji (vise sad u prazno) na koji se povezuju maglenke. Problem je u tome sto, kada ukljucim maglenke (upali se zadnja maglenka koja postoji) na tim prednjim konektorima nema napona. Otvarao sam onu prednju tablu gde su osiguraci i relei, i po onoj tablici rasporeda utisnutom na poklopcu, kao da fabricki nije predvidjen taj osigurac i rele (postoji rupica u plastici gde su svi osiguraci, ali nema metalnih kontakta ispod, prazno je mesto). Pretpostavljam da je to uzrok sto nema napona na tim konektorima za maglenke? Da li se neko igrao sa ovim ili mozete da preporucite neki elektro servis koji moze da pokrpi situaciju

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...