Jump to content
FAS Goran

djole81ar

Members
  • Content Count

    677
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Reputation Activity

  1. Like
    djole81ar reacted to Nuova Delta in Citroen CX 2.5 GTi   
    Pre par dana uradjen tehnicki pregled, ja danas zavrsio tablice, saobracajnu i ostale gluposti.
    Za neki dan voznjica, samo da prodje ovo budjavo vreme.
  2. Haha
    djole81ar got a reaction from Smireni in Fiat Tipo Lounge HB 1.6 MultiJet   
    Neka slika nebi bilo loše
  3. Like
    djole81ar got a reaction from Ivan-Topola in Fiat Tipo Lounge HB 1.6 MultiJet   
    Mogu reći da s obzriom da je Tipo 2016 godište, da lepo i očuvano izgleda. 
    Kreću polako i polovnjci da se predstavljaju na forumu, lepo. Šteta što redizajn i cross nisu ranije izašli godinu dve bilo bi i dosta više na ulicama, i mogućnosti da se kupi polovan. 
  4. Like
    djole81ar got a reaction from shuxx in Sexy Corolla   
    Dal je moguće da je cena ovog, red veličina 200 din po komadu?
    Ovo kad bi se pravilo u srbiji koštalo bi 2.000
  5. Like
    djole81ar reacted to StalnivozacFiata in Fiat Tipo Lounge HB 1.6 MultiJet   
    Vidi, lepo sam ja njega i platio :D. S obzirom da sam kupovao prošle godine, jasno je zašto nisam kupovao nova kola. Cene su ludačke.
     
  6. Haha
    djole81ar got a reaction from moron in Fiat Tipo Lounge HB 1.6 MultiJet   
    Nego šta nego može, nije ovo neki amaterski forum kao npr. sam svoj majstor
     
    Uuuuu al je aždaja, pu, pu, pu, lep. Čime si ga ovako ugladio? 
     
    Koje je mesto u pitanju sa ovako lepo uređenim zelenim pojasom?
  7. Like
    djole81ar got a reaction from neshtry in Fiat Tipo Lounge HB 1.6 MultiJet   
    Neka slika nebi bilo loše
  8. Like
    djole81ar reacted to StalnivozacFiata in Fiat Tipo Lounge HB 1.6 MultiJet   
    Ništa nije rađeno kod tek slike. Samo pranje. Razmišljao sam u sme poliranja i keramičke zaštite da bi bio takav bar još pet godina. Farba se odlično drži, ali iz velike blizine mogu da se vide risevi. Auto je u Zrenjaninu. 
     
  9. Like
    djole81ar reacted to StalnivozacFiata in Fiat Tipo Lounge HB 1.6 MultiJet   
    Nisam ni znao da može da se postavi slika 
     

     
  10. Like
    djole81ar reacted to StalnivozacFiata in Fiat Tipo Lounge HB 1.6 MultiJet   
    Hteo sam da podelim iskustva sa Tipom Hatch-om nakon nekih 15k km (relativno brzo pređenih za nekih 8 meseci - vozi se, ne stoji u garaži). Možda neko razmišlja da ga kupi.
    Kupio sam polovnog Tipa sa nekih 170k km na satu, 2016. godište, Lounge oprema, 1.6 multijet (120ks, bar oni kažu da je toliko). 
    Generalni utisak je dobar, možda i odličan. 

    Auto u ovoj opremi je spreman za sve. Oduševljenje je adaptivni tempomat koji jako lepo i tečno radi. 
    Tipo izgleda prelepo u crvenoj boji iz doplate, mislim da se zove Rosso Amore, bordo, koja je svetla na suncu, tamna u senci (i Alfa koristi istu nijansu). Uz to idu fabričke 17-ke kombinacije crne i brušenog alumuminijuma odlično izgledaju. Tu je hrom paket, gde god su mogli nešto da hromiraju, to je i urađeno. Sasvim fino, spolja meni dosta bolje od nekog ranog klot Golfa 7 koji ima sličnu cenu za polovnjaka.

    Što se tiče mana, pa ima ih. Plastika na vratima je loša. Čuje se jako, zvrnda, brnda od vibracija hladnog motora. Kako se motor zagreje tako i to ode. Kao i da isto zveči i neka druga plastika napred, ali ne mogu da provalim koja je. Pretpostavljam da je ovo sve izraženije kako godine idu. 
    Isto, šablon reljefne plastike koja je svuda korišćena je jako gadan. Baš deluje par generacija unazad. 
    Da to u enterijeru sve bude malo bolje, doprinosi veći 7 inča displej u odnosu na manji u nižim paketima opreme. Isto tako, klima je automatska, a selektori su iz Alfe. To mu je verovatno nešto najkvalitetnije što ima u enterijeru. Isto, enterijer je za nijansu bolji sa drugim materijalom na sedištima. U višim paketima, polovina sedišta je klasičan štof, a polovina je kao neka lažna alkantara. Ali lepo izgleda i ne deluje jeftino.
    Meni to zvrndanje plastike i ne smeta toliko, koliko mi je ružan njen reljef. Šteta za relativno dobro osmišljen enterijer.  

    Motor je gde priča ide na bolje. Povlači jako lepo iz svake brzine. Četvrtom se lako krene u obilaženje sa 65-70kmh a završi na 125kmh da se ne primeti. Obilazi on bez problema i iz pete sa 80kmh, pa i iz šest sa 95kmh. Vidi se da je obrtni momenat raskošan, zato i deluje kao da ima više od 120ks. Jednostavno ide jako lepo, svaki put prijatno iznenadi kada se pritisne gas do kraja.
    Prava potrošnja kombinovane vožnje gde je 70 odsto otvoreno, 30 odsto grad je leti 5l, a zimi 5.4l. I to nije nikakvo maženje i menjanje brzina na 2.000 rpm. 
     
    Od kvarova, ima sam zamenu seta kvačila i zamajca zbog dotrajale lamele. Zapravo kažu da kvačilo u ranim modelima nije baš moglo da izdrži snagu motora. 
    Redovne neke zamene, kao što su komplet kočnice, redovan mali servis. Ništa vanredno osim kvačila. Sve komplet sa zamajcem staje 70k dinara, tako da i nije tako strašno. 
    Razgovarao sam drugim vlasnicima, sedeo u njihovom kolima. 
    Zaključak je da 1.6mjet2 pravi motor za njega, a po meni, ako se kupuje polovan isključivo najviši paket opreme. Dobije se mnogo za malo para. Auto izgleda drastično drugačije u odnosu na neku klot varijantu. 

    Ako nekog interesuje nešto konkretno oko auta neka pita. 
    Ja nisam baš imao koga da pitam, pa sam ga opet kupio.
     
  11. Like
    djole81ar got a reaction from shuxx in Volvo sa Aliexpress-a   
    Kod mene u manjem gradu, 40.000 stanovnika (sa sve okolnim selima) videh dva nova tek registrovana Geely-a kao tvoj... kupuje se. Fino izgleda, meni lično maska auto nije privlačna, ostalo je ok. 
  12. Like
    djole81ar got a reaction from igor0511 in Volvo sa Aliexpress-a   
    Kod mene u manjem gradu, 40.000 stanovnika (sa sve okolnim selima) videh dva nova tek registrovana Geely-a kao tvoj... kupuje se. Fino izgleda, meni lično maska auto nije privlačna, ostalo je ok. 
  13. Like
    djole81ar reacted to igor0511 in Volvo sa Aliexpress-a   
    Evo da prenesem koji utisak posle 1200km, brzo je nekako proslo, cak mogu da kazem da sam se vozao dosta vise od planiranog, ali nikako da otopli pa da se vratim na 2 tocka:
     
    Udobnost i prostor su brutalni. Totalno je drugaciji setup u odnosu na Leona. To je definitivno najveci utisak.
    Na motor sam se polako navikao i zadovoljan sam performansama. Ne deluje mi da je toliko sporiji od Leona koliko je na papiru. Stavise jako lepo ubrza kada treba da se stigne na trepcuce zeleno ili obidje neko na brzinu.
    Modove voznje nisam jos probao. Cekam da legne sve jos do 2000km pa da lepo probam offroad i sport.
     
    Menjac je odlican. Jako sam zadovoljan kako ubada brzine. Gotovo da i nema potrebe da nesto pametujem sa manuelnim menjanjem posto mu vise smetam. Manuelni mod koristim samo kada hocu da ukoci motorom.
    U Comfort modu salta bas onako kako bih i ja menjao i tu se super slazemo.
     
    Kocnica je nesto tvrdja za moj ukus, nekad imam osecaj da bas moram da "legnem" na papucicu. To mi se i ne svidja previse, ali verovatno je stvar navike.
     
    Klima savrseno radi, ima neku foru za prepoznavanje ne znam tacno cega, ali kada naidje na dim napolju upali recirulaciju vazduha. Takodje sam pali i gasi recirkulaciju da bi se kabina brze zagrejala.
     
    Svetla odlicna. Onaj matrix fazon sa auto duzim farovima sam video realno 5 puta do sad jer uvek neko naidje u susret, ali odlicno osvetljava kada se upali.
     
    Adaptivni tempomat lepo radi, mada nisam ga previse koristio jos.
     
    Polozaj sedenja, sedista i grejaci mi savrseno odgovaraju. Iako je dosta visok auto ja se bas lepo ususkam i dosta nisko sedim. Prostor u krovu mi je super za manevrisanje sa detetom kada krene da bezi kroz kola da je ne zakacim kada je ulovim  
     
    Potrosnja je poslednja po bordu 6.8l, mislim da laze za 0.3-0.4 sto je realno ok. Suma sumarum tamo gde sam sa Lenom prelazio 800km ovde ce biti 500km.
     
    360 kamera odlicno radi i bas lepo moze da se parkira bez obzira na velicinu kola. Paradoksalno, ali nemerljivo mi je laksi za manevrisanje nego QQ.
     
    Dostupan prekidac za child lock je brutalna stvar.
     
    Od zamerki imam sledece:
     
    Radio ne prikazuje stanice Signal radia je prilicno slab u garazma i u tunelima, ali to donekle krpi sto nece da sumi vec ima poruku "ugasio sam radio da ti ne sumim  " Komandama na volanu ne mogu da navigiram do poslednjih poziva na telefonu vec moram da kliknem na navigaciji Carbit link nije nesto, moram da probam da instaliram Android Auto Rano je za pricu da li sam pogresio sa kolima, ali eto za prvih 1000km mogu da kazem da je ispunio sva ocekivanja.
  14. Like
    djole81ar got a reaction from Djole_M in Fiat Tipo HB Street 1.4 95ks   
    Pozdrav svima, da iskoristim priliku na letovanju da napisem neki red svog iskustva, kako bih pomogao drugima kojima je opcija kupovina Tipa benzinca, a i kako ne bih gusio opstu temu o Tipu.
     
    Tipo je kupljen pre dva meseca tj. 3.000km, u Street plus paketu kako su ga zvali - tempomat, LED dnevna, crne alu felne, zatamnjena stakla pozadi, kozni volan i menjac, hill holder, multimedia il kako se vec zove sa 5" ekranom, ostalo sve osnovno. Kredit realizovan za par dana preko CA banke.
     
        
     
        
     
    Svakako da je budzet preovladao pri izboru, da se sa ne tako velikim ucescem i ratom od oko 100eur se kupi auto. Ali posto Sam vozio deset godina pre toga Fiat Stilo 1.9 74kw JTD, izbor je pao na Tipa. Svideo mi se primarno izgled, velicina, zatim cena, e onda je ostala dilema sta sa benzincem 1.4 koga svi kude da nije upotrebljiv. I pre Tipa sam bio blizu odluke da trazim benzinca zbog nepouzdanosti polovnjaka narocito dizela, a i ne prelazim puno km, pa sam i kod Brava sretao komentare da je neupotrebljiv benzinac, a mnogi su ga vozili... Tesko je bilo testirati benzinca u salonima, svi imaju neka testna vozila koja su data nekom na zameni, ceka se, zavlace ali nekako ga isprobah... Da sad ponovo testiram slusao bih savet sa foruma da uzmem Rent a car na dan-dva i probam na auto putu, jer i pored toliko cimanja da zakazem probu opet ona nije mogla ne znam sta da docara... Bio mi je OK utisak ali opet ne kompletan jer nisam npr isao na auto put... Tako da sam se posle oslonio na preporuke, pitao na forumu i van njega ko vozi 500l i prelomio.
    Opsti utisak sto se tice voznje Tipa je bolji nego sto sam ocekivao koliko su ga kudili, nije naravno to nikakva masina koja ce da povuce ne znam kako, ima slabosti dosta, ali upotrebljiv svakako.
    Dobre strane Tipa su svakako spoljasnji  izgled i dizajn, velicina i unutrasnjosti i gepeka, dok su losije svakako ustede na enterijeru koje su primetne npr na plasticnim tapacirima, slabost motora u odredjenim situacijama, npr. jaki usponi na auto putu, medju ubrzanja na vecim brzinama i sl.
    Gepek je zaista komforan i to mi je bio jedan od kriterijuma posto sam vozio Stila sa troja vrata. Npr sad za more sam se dosta lakse spakovao, gepek je siri a plici, tako da mogu da stanu na dno dva velika kofera i na njih nesto ostalo npr kolica manje torbe i sl. 
    Unutra je takodje komforan da ja sa 190cm mogu da odmaknem sediste a da dete u sedistu podignutom na spavanje moze da stane, sto pre nije bio slucaj vec sam ja morao napred... Malo produzena karoserija je svakako doprinela komforu. Mana unutrasnjeg komfora su uska sedista meni taman ali sam uze gradje. Neko korpulentniji ne znam kako bi se smestio, ne znam zasto su tako napravljena a onda dosta mesta od njih do vrata...
    Ustede na unutrasnjosti su primetne, iako je unutrasnjost da kazem moderna sa svetlima, displejom i sl. Opet se na plastici oseca, na nekom mestima je onako hrapava, tapaciri su skroz plasticni, ovo se odnosi na osnovni paket, u Lounge su mislim kombinacija sa platnom i ima vise hrom detalja tako da je svakako lepsa sa drugim sedistima naslonom za ruke i sl. Takodje unutrasnjost je pretezno crna pa brzo padne prasina. Primetio sam da nema kroz sredinu tunel za ventilaciju, pojasevi napred se ne podesavaju po visini, nema nesto puno mesta u polici za odlaganje, plitka je. I sigurno ima jos puno toga sto nema u odnosu na skuplje automobile. Satovi jesu prostiji nema nekog sportskog niti talijanskog smeka ali kad se upali bela svetla daju solidan efekat modernih satova. Generalno nema nekih detalja i sitnica koje znace npr na Stilu je bilo kad drzis zakljucavanje zatvore se prozori, prednja hauba je imala amortizere i tako nesto...
    Menjac je po meni dobar. Bas pri ruci i precizan. Kad sam posle njega seo u Stila cini mi se morao sam da se protegnem da dohvatim rucicu, a ovde je odmah tu. Jedini problemcic koji sam primetio, u prvoj pri usponu a kad motor nije zaleteo prisnise kvacilo cuje se neki zvuk kad ga raskvaci, tak-tak, zvao sam servis kazu tako se cuje, tako se cuje i na 500L... Nem pojma da li to znaci nesto. Po ravnom ili kad se uzbrdo zaleti, znaci kad se skine opterecenje nema zvuka... Inace menjac je sa 6 brzina ali ne primecujem razliku u saltanju da je potrebno neko prilagodjavanje. Sa sest brzina su se resile one situacije kad je not mnogo za drugu a malo za trecu tu je onda treca kod sest brzina, isto i treca i cetvrta.
    Motor i voznja. Ovo se prevashodno odnosu na 1.4 benzinac. Da mu fali malo snage fali, verujem da bi 1.6 bio dovoljan za prosecnog korisnika, Ali da moze i sa ovim da se vozi normalno, i pozuri i stisne moze. Usponi svaki moraju niza brzina na vreme i gas preko 3-3.500 obrtaja pa sad ako ste na magistrali to je verovatno vracanje u trecu ili cetvrtu na auto putu u petu vecinom ponegde bas moze sestom da prevali. Clj je samo ne spustati obrtaje na uzbrdici jer ako se udavi onda ne ide... I da se uzbrdo ne misli o potrosnji jer ko se plasi potrosnje on ce se vuci uz brdo, Ali takvi onda treba plin da ugrade. Ostalo sve vozi se normalno malo vise saltanja em benzinac em sest brzina, na magistrali mirna voznja 5 brz  najcesce. Preticanja kao i usponi obavezno niza i obrtaji. Koga to smara nikad nije vozio juga npr nego se rodio u turbo dizelu onda neka ne uzima tj. neka razmisli o dizel veziji, ali cena je mnogo veca. Malo smo se svi razmazili pa sve hocemo full i kuce i stanove i auta i letovanja.... A nekad su nasi imali sve prosecno, tako da ovaj motor je verovatno kao Yugo EFI u neka vremena stara, a neko je i tad vozio BMW.... 65ks na tu karsoeriju i 95 ks na ovu... S tim naravno da je ovo 16v motor tako da kada se pritisne ne guta, vuce.... Put do Grcke je prosao super, auto put tempomat 120, 130 po potrebi, prosecna brzina 86 km/h, sa sat vremena do ukljucenja na auto put, u brdima Makedonije jednom se udavio ostalo sve prosli super, usponi u Grckoj u brzoj traci vecina u guzvi samo sa ostrom voznjom.
     
    Prosecna potrosnja do sada se drzala po bordu na 7.1 sa 50:50 grad i otvoreni put. Realna je negde na 7.7-7.8 pa kako ko poredi, ja vise prema bordu jer sam i prethodni tako i ispada mi apsolutna razlika litar na dizela. Do Grcke po bordu 6.5 klima non stop, ne neka preterano stedljiva voznja auto putem. Grad trosi dosta, izlazi na 9 ako ne i vise u nekim trenucima, ali ga na otvorenom uproseci lepo, al ko vozi samo grad... Generalno zadovoljan potrosnjom, a svakako moze da se razmatra i plin ako se vise prelazi.
     
    Za sad toliko, sta se setim pisacu utiske. Generalno zadovoljan autom.
     
     
  15. Like
    djole81ar got a reaction from shuxx in Kolika vam je potrošnja goriva?   
    Isto kao trenutna kod mena na 1.4 atmo
     

  16. Like
    djole81ar got a reaction from knezevic76 in Kolika vam je potrošnja goriva?   
    Isto kao trenutna kod mena na 1.4 atmo
     

  17. Like
    djole81ar got a reaction from knezevic76 in Kolika vam je potrošnja goriva?   
    Koji trip
  18. Like
    djole81ar got a reaction from python in Fiat novi Tipo - mišljenje, iskustva, saveti   
    Aj da sačekamo čoveka da kaže svoje mišljenje, ja ipak mislim da je do stila vožnje, ta km za 3 god, to je povremena ne svakodnevna vožnja lageneza, moja pretpostavka. Ne kažem ja da jurim sa autom, što neko reče za rođaka nije trkač, ali da vozim smireno ne vozim (osim na magistrali) jer većinom se nešto po gradu žuri, po decu, na posao, strči do prodavnice nešto fali, živim na brdu, gas konica, prva druga... Imao sam ranije komšiju koji je pored moje kuće do glavne ulice uvek prolazio istim tempom, na vrh gasa, konstatno 10kmh, brrrrrrrrrrrrrr, ja to nisam nikad kapirao... jednostavno nisam taj temperament i to se preslikava na stil vožnje 
  19. Hvala
    djole81ar reacted to python in Fiat novi Tipo - mišljenje, iskustva, saveti   
    Po gradu skoro i ne vozim, sve mi je blizu, većina kilometraže KŠ-NS i CG, auto put 120 tempomat, mator sam pa retko kada žurim. To je do mene, možda ima nešto i do ovog primerka. Litar Selenije uvek u gepeku za svaki slučaj.
  20. Like
    djole81ar got a reaction from igor0511 in Fiat novi Tipo - mišljenje, iskustva, saveti   
    Pre mislim da kako ko vozi, ako se stiska po gradu troši, ko na vr' gasa vozi verovatno manje, nisam probao
  21. Hvala
    djole81ar reacted to nesa 169 in Nešin Tipo 1,4 sedan   
    Isti majstor mi radi već peti gasni automobil. Moje je mišljenje da je do kvaliteta ventila, mada ne moram ja biti u pravu. 
    Ima tu još nešto - fabrika preporučuje veliki servis na 90.000, ali sam ja mislio da ga sad uradim jer je kod više kolega primećeno lagano istegnuće kaiša već na 60.000. To može dovesti (a možda je i dovelo) do minimalnog pomeranja ugla paljenja što opet takođe može biti uzrok, 
    Svejedno, i da sam znao da će ovo da se desi opet bih uzeo plin jer osim uštede na gorivu tu je i gomila problema manje nego sa dizelom.
    Moj kum je kupio isti ovakav auto s 1,3 dizelom, uopšte nije srećan. 
  22. Haha
    djole81ar reacted to bane1321 in Volvo sa Aliexpress-a   
    Sledeći put bolje uradi fotošop, razvuci sliku po celom retrovizoru! 
  23. Haha
    djole81ar got a reaction from DavdoZo in 500L Cross Pino Silvestre   
    Kani malo nekog pino silvestre :) 
  24. Like
    djole81ar got a reaction from city in Škodilak skala 1.0 TSI 115 ks   
    Nije lako svakako, ali i to posle nekog trenutka prestanu kad vide da nema opcije.. mada kada vratim film i moji su umeli da plaču i po sat sigurno u kontinuitetu... Pričam o putovanju do mora, nešto puta se uklopi da spavaju, nešto plaču, nešto igraju, ali ekran nikada nisu tj. nismo hteli, i sad (stariji 8 god, mlađi 5,5 god) putovanja su uživanje. Ne pametujem, dajem podršku ako imate volje da to ukinete.
  25. Like
    djole81ar got a reaction from Ivan in Škodilak skala 1.0 TSI 115 ks   
    Nije lako svakako, ali i to posle nekog trenutka prestanu kad vide da nema opcije.. mada kada vratim film i moji su umeli da plaču i po sat sigurno u kontinuitetu... Pričam o putovanju do mora, nešto puta se uklopi da spavaju, nešto plaču, nešto igraju, ali ekran nikada nisu tj. nismo hteli, i sad (stariji 8 god, mlađi 5,5 god) putovanja su uživanje. Ne pametujem, dajem podršku ako imate volje da to ukinete.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...