Jump to content
FAS Goran

tuzi66

Members
  • Content Count

    32
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by tuzi66

  1. https://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?/topic/75396-prvo-pa-djunto-12-8v/ @neshaoct
  2. Bice svega znajuci kako vas dvojica pristupate sredjivanju auta A i mene si bacio u rebus sa ovim volanom,posto sam planirao da menjam svoj standardni za Alfin MF,sad koliko mi se cini nista od toga
  3. Ne bi me iznenadilo da kompletnu konzolu presvuces i zavrsis nekim crvenim savovima,cisto da se uklopi uz volan...
  4. Stigla dojava od brata. Punto se vozi svaki dan,70ak km u proseku. Nista ne lupa,ne zvekce i ne svetli hahaha Promenjena jedna lambda sonda,sve ostalo po PS-u. Posto trenutno nisam u Srbiji,na autu sve stoji kako jeste. Neki plan za prolece je spustiti ga nekih 4-5 cm,alu 16ke,kocnice sve od HGT-a (ako pasuju na 5v?) ucvrstiti karoseriju i cekati da burazeru istekne probna dozvola pa pakovati 1.8 16v . ps. Ako treba sta kome iz daleke Kine slobodno se obratite na PM.
  5. Update: Pojacalo koje je pravilo problem u Puntu je probanu u 3 druga auta i radi sasvim normalno. Takodje u Puntu su probana 3 druga pojacala koja su radila normalno ali je bilo malo suma dok je auto upaljen sto je reseno izmestanjem Remote zice dalje od cinceva. Kakva se tu vradzbina odvijala ne znam.
  6. Probano drugo pojacalo,radi skoro pa normalno kada je auto upaljen,osim sto ima nekog suma koji i nije toliko strasan ali mene iritira.
  7. Zadovoljstvo ne lezi u onome sto mozes kupiti,vec u onome sto mozes napraviti. Built,not bought!
  8. Upasovace se cela konzola od Alfe 147 sa naslonom i sprovescu grejanje za zadnju klupu,volan takodje od Alfe ali verovatno preradjen.
  9. Evo par slicica,ali enterijer je jos uvek daleko od gotovog.
  10. Auto je konacno registrovan! Posle vikenda ide kod mehanicara. Radice se veliki servis plus zamena gumica ventila,svecica,kablova i dihtunga glave,cisto preventivno jer trenutna i nije u bas najboljem stanju. Spakovan je enterijer i muzika u vratima,a novi woofer se pravi,trebalo bi da bude gotov do nedelje posle podne. Neki prvi utisci... Nikada nisam vozio Punta do sada,uglavnom se tu provlacila neka limuzina ili karavan iskljucivo Nemacke proizvodnje kroz ovih 7 godina vozackog staza,i iskreno,zaljubio sam se u ovo malo cudo na tockovima. Ima svojih mana,daleko od toga da je savrsen,brz i spretan,ali valjda sve to sto ga cini nesavrsenim mu daje neki poseban sarm. Sve mi se cini da ce brat ostati bez auta...
  11. Cisto sumnjam da cu uspeti to da zavrsim,jer se u nedelju vracam u Peking na dva meseca. Ako do sutra ne sredim to,cekace prolece,a auto i onako nije moj vec od brata.
  12. Svi naponi su u redu... Da ga **bem Milunka...
  13. Crkao mi je unimer a nemam od koga da pozajmim. Prekpakovano je sve ali nema efekta,danas zakazan pregled kod elektricara pa cemo videti sta je.
  14. Da! Prepakovacu ozicenje sada pa ako ne da zeljene rezultate pravac elektricar da pogleda alternator.
  15. Sutra cu se s tim zabavljati,svo ozicenje prepakujem sa Oehlbach komponentama koje sam cuvao za drugi projekat,jer izgleda da je ova kineska varijanta cisto bacanje para,pa javljam rezultate.
  16. Evo i klip. https://youtu.be/nNf71P8YF7Q
  17. Probao sam sa spajanjem mase plejera i pojacala,i dalje nema promene u zvuku dok je auto upaljen,medjutim pronasao sam jos jedan bag. Kada ukljucim neki potrosac struje,grejanje ili svetla na primer,zvuk se vrati u normalu na par sekundi i zatim ga opet ugusi.
  18. Ne znam ni ja druze,ziv se pojedoh vec, ali izgleda da ce morati da saceka sutra. Sve je povezano po PS-u,inace ne bi ni radilo dok je auto ugasen,a ovako samo zeza dok je auto upaljen.
  19. Nisam imao vremena danas da snimim zvuk ali cu odraditi to sutra. Ne isece on prednje zvucnike,vec ih dobro ugusi i baca im sum,dok na wooferu ima malo suma ali radi ok. Cuo sam se sa drugom koji je malo iskusniji od mene,rekao mi je da uzemljim kuciste radija sa kucistem pojacala (koristim old school pojacalo i kaze da se kod istih cesto javlja takav problem) ,a usput cu i napraviti direktno napajanje sa akumulatora do plejera,nije mi nesto najsjajniji onaj fabricki dzek. Javljam se sutra ako ne zapalim auto
  20. Nije ni imao muziku kada sam ga uzeo,tj nije imao plejer.
  21. Prvo i prvo,nisam rekao da sam expert,drugo,ceo sistem sem prednjih zvucnika je prepakovan iz mog drugog automobila,zato sam i postavio pitanje jer do sada nisam imao prilike da stavljam nista u Punta i pomislio sam da je to neki common problem sa njihovom elektronikom. Kao sto sam pomenuo,prednji kanal je skoro pa skroz ugusen,zadnji koji je bridzovan i woofer radi na njemu se cuje ali sa nekim smetnjama. Postavicu klip sutra.
  22. Sve je izolovano do perfekcije,radio sam brdo sistema u kolima ali eto prvi put da radim na Puntu i prvi put vidim (cujem) nesto ovakvo. Ne povecava se s brojem obrtaja,konstantan je. Zanimljivo je da dok sistem radi i auto je ugasen,dam kontakt,upalim i zvuk je ok svega dve sekunde,zatim mi bukvalno skoro isece prednje kanale a woofer i dalje radi sa nekim sitnim smetnjama u zvuku. Ni na kraj pameti mi nije sta bi moglo da bude,ali probacu i ja sve jos jednom da pregledam i prespojim pa javljam.
  23. Imam problem sa zvukom dok je auto upaljen,zvuk je prigusen i nejasan,dok ukoliko je auto ugasen zvuk je savrsen. Cincevi su razvuceni sa suvozaceve strane a napojni za pojacalo sa vozaceve strane. Da li je neko imao slicno iskustvo i ukoliko jeste bio bih zahvalan na pomoci.
  24. Kao sto naslov kaze,kupujem aftermarket farove za Punta dvojku.
  25. Danas su poceli radovi sa sredjivanjem enterijera. Skinuti su svi tapacirunzi i fabricka izolacija,tapacirunzi rastavljeni i skinuta fabricka tkanina. Na standardni "karton" od tapacirunga postavljena izolacija u vidu penastog materijala (materijal koji se postavlja ispod laminata) koji je odlican toplotno\zvucni izolator a takodje stiti i od vlage,a zatim je preko toga razvucena eko koza. Kasno smo poceli tako da je samo jedan tapacirung delimicno zavrsen danas. Sutra se nastavlja sa radovima. Sledeca stavka je farbanje rucki i prerada fabrickih maski za zvucnike,zatim dampiranje vrata tecnim bitumenom a zatim nekim tvrdjim sundjerom,provlacenje kablova i ugradnja ozvucenja. Nakon toga bio bi red i odraditi tehnicki pregled Takodje odradjen je test fit jednog sedista.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...