Jump to content
FAS Goran

Top

Members
  • Content Count

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Top

  1. Ne znam za 120ks, ali za 140ks postoje dva tipa nosaca koji izgledaju identicno osim u delu gde se srafi za sasiju jer jedan model je sa duzim srafovima, a drugi sa kracim. Nosac od Bravo 2 pase na 140ks, ali mi stari nekako deluje jaci. Ova slika "starog" koju si postavio je od JTD-a, ne znam kakav je od 120ks, ali za 140ks se razlikuje jer je ova rupa odozgo sto drzi posudu za antifriz na sredini i ako stavis od JTD-a onda neces moci da montiras tu posudu. Najlakse ces videti da li je nosac otisao tako sto kad pogledas kroz ovu rupu sa strane, ako sraf koji vidis kroz nju nije na sredini nego je "potonuo" ispod nivoa rupe onda je nosac otisao.
  2. Da, ima cetiri, ali reketi (donji nosaci) ne uticu na vibracije, a i u dobrim su stanju. Menjao sam ispod akumulatora i pored kaiseva. Cisto da napomenem nije do nosaca jer se trese motor. Takodje nosac ispod akumulatora nije kao na JTD-u vec je onaj veci kao na benzincima da ne pomislite da sam stavio los nosac.
  3. Vec duze vreme imam problem koji se manifestuje tako da se motor trese na leru. Do sada sam proverio gomilu stvari i polako mi ponestaje ideja sta dalje raditi. - Sve dizne prepakovane i skoro bez korekcije. -Sve dizne opet skinute i odnesene u drugi servis na proveru i sve su dobre -Zamenjena oba nosaca motora, desni menjan dva puta, proban i od Bravo II i bez promena (mada se kvar nije manifestovao kao losi nosaci jer nemam klasicne vibracije vec se motor trese pa mi se recimo trese sediste, tabla i sl...) -Plivajuci je zamenjen nov pre 30000km, ali sam i njega proverio pre neki dan i u odlicnom je stanju. -Remenica radilice dobra, remenica alternatora i PK set zamenjeni. Zvuk motora je normalan, nista ne lupa i sl. Obrtaji ne variraju. Nemam nikakvu gresku na dijagnostici. Potrosnja normalna, ulje ne trosi, antifriz ne mrda. Mozda za nijansu slabije vuce, mada sam se mozda istripovao. Da li neko ima neku ideju sta dalje? Da skidam glavu, pregledam klackalice i ventile? Ili mi predlazete nesto drugo?
  4. @sibonios Posto sam vec duze u ovoj problematici, fora i jeste da bude oslabljena plastika i da ona pukne u slucaju kvara. Ojacavanjem ovog dela samo moze da se desi da se polomi klapna i napravi skuplja steta. Ja sam isto stampao ovaj deo i onda ga busio i rasekao da izgleda kao original. Ovaj deo nikada, ali nikada ne puca zato sto je slab vec zato ne valja potenciometar u motorcicu i bez njegove zamene problem nije resen. Ponekad kratkotrajno resenje bude ciscenje, ali na duze staze jedino zamena pomaze. Ovako izgleda set za bosch motorcic:
  5. Ovako nekako bi trebalo da se postavi za toplo ako ti je ista od ovih polugica u zivotu.
  6. @duploh Da li cujes neki zvuk iz centralnog dela kada das kontakt? Nesto kao zujanje na svakih par sekundi. Verovatno ti je otisao motoric za usmeravanje vazduha koji se nalazi sa vozaceve strane iznad motorica za regulaciju temperature. Motorici se vide kada skines plastiku koja ide sa strane kod nogu od pedala ka rucnoj kocnici. Odmah da ti kazem jako je nepristupacan i nije ga lako zameniti. Predpostavljam posto duva samo na sofersajbnu da ga je mozda i prethodni vlasnik iskljucio i blokirao da duva samo u tom pravcu jer je verovatno crkao. Ti motorici su problem jer vremenom potenciometar u njemu se pokvari i onda pokida plastiku koja okrece klapne. Motoric moze biti Bosch ili Denso. Isti Bosch motor se koristi i u nekim Audi i Skoda vozilima samo sa drugacijim nastavkom na kraju tako da to nije boljka koja je vezana samo za Fiat.
  7. Ako su dizne reparirane onda se stavljaju na test masinu koja dodeljuje novi kod, stari vise ne vazi. Ukoliko je dizna losa onda masina ne moze da dodeli kod. U svakom slucaju majstor je to morao da ti kaze. Kodovi sluze za fino podesavanja rada dizne i svakako auto moze da radi i bez unetih novih kodova, ali bi trebalo za nijansu lepse da radi motor sa unetim kodovima. Majstor mi je jednom skidao dizne sat vremena jer je jedna bila bas zapekla, posle sam te iste dizne skidao sam za 10 minuta tako da bas tesko da ce neko da ti kaze cenu. Jel zna neko koja je cena testa dizel dizne kod Dizna.net? Radio sam dizne kod Moravcevica i uopste nisam zadovoljan kako radi motor pa bih da proverim nesto. Sa tim diznama dimi, motor se trese, ne racuna potrosnju kako treba, a kad ga nakacim na dijagnostiku korekcije ne prelaze 0.3. Stavim neke polovne dizne od koji jedna nije dobra, korekcija preko 3 i nema dima, a racunanje potrosnje dobro.
  8. Motorcic za recilkulaciju nema potenciometar u sebi kao ostali motorcici posto ima samo opciju otvoreno-zatvoreno. Radi po prostom principu zamena polariteta na motoru. Cest slucaj kod njega je ili spala ili polomljena poluga na klapni. Predpostavljam da si mozda nekako uspeo da zatvoris klapnu, ali je prosto oduvalo i otvorilo kada si pojacao brzinu ventilatora. Ne znam kako je kod tebe, ali na Stilu mozes odozdo od pedala da zavuces ruku i dohvatis polugicu za klapnu, ako mozes slobodno da je otvoris i zatvoris onda je verovatno nesto polomljeno ili spalo. Retko se desava da je do Body-ja.
  9. Probaj da stisnes dugme pored za recilkulaciju pa onda pahulju. Mene isto tako zeza, ali tako resavam.
  10. Rezolucija je malo losija za danasnje standarde, ali moze da se gleda. Muzika moze da se slusa normalno samo ne mozes da cujes glas sa navigacije i slusas muziku istovremeno.
  11. Neko ko je pisao na pocetku teme vezano za te releje i osigurace nije tacno video sta i cemu to sluzi. Te komponente ne sluze za PTC grejac. Sad sam zaboravio tacno da li su za ventilator u kabini ili tako nesto. Kod nogu vozaca kad skines onu plastiku bi trebalo da ti je ta debela crvena zica i ona ide sve do plus kleme gde je nakacena na max fuse (veliki pljosnati osigurac) od koliko se secam 55 ili 60A. To je verovatno jedino sto imas od instalacije. Iznad nogu suvozaca negde u visini kasete bi trebalo da se nalaze releji za PTC grejac. Slika je malo losija, ali sam onacio gde su releji za grejac. Posto se grejac sastoji od tri grejaca, jedan relej sluzi za dva grejaca, a drugi za treci grejac. Za treci relej nisam siguran cemu sluzi. Ukoliko ugradjujes to nije jedini problem, kad iseces plastiku gde treba da ubacis grejac videces da na sredini tog lezista ima jos jedna pregrada koju takodje moras da iseces. Problem je sto je ona na dubini d 15cm i to moras da uradis kroz rupu od 2x10cm. Takodje ukoliko nemas instalaciju moras dobro da razmislis kako da je napravis jer se radi o velikom potrosacu koji pritom ne bi smeo da radi ukoliko ne radi i ventilator jer ce poceti da topi plastiku oko sebe i moze doci do pozara. Nikako ne bi trebalo sva tri grejaca vezati na jedan relej jer struja koju bi povukao bi bila preko 50A.
  12. @Prijatelj A kako ide oko garancije i reklamacije. Uzeo sam pred kraj prosle godine USB elm327 i sad vise ne moze da se poveze? Komp ga ne vidi i ne prolazi test.
  13. Da li neko zna koji parametri sa kojih senzora se uzimaju za izracunavanje potrosnje po bordu? Potrosnja mi je normalna i pri nekoj prosecnoj brzini od 35 km/h mereno na 1000 predjenih kilometara je 7,1 l/100km, ali mi bord pokazuje 5,7. Interesuje me cisto da ako koristi neki od senzora koji su zaduzeni i za nesto drugo da mozda nesto ne radi kako treba... Proveravao sam MES-om u voznji parametre u cetvrtoj brzini do 4000 obrtaja i sve mi se cini ok. Turbina max 2290mbar, gorivo max 70mg/i, jedino mozda air intake quantity ne prelazi 960mg/i sto je mozda malo ispod onog sto bi trebalo da bude.
  14. Evo da osvezim malo temu: Ovo je manje-vise sve od delova sto mi je trebalo. Cekam jos vremenski relej sa zadrskom iskljucenja za rikverc kameru. Ovako izgleda spakovano: I rezultat je da imam navigaciju na ekranu, muziku ili bilo sta drugo sto sa telefona preko "Cast" opcije saljem na CN+ ekran. Rikverc kameru jos nisam povezao jer cekam taj relej, a i malo sam kratak sa vremenom. Pozadi kutije su izvedeni RCA prikljuci tako da uvek moze da se promeni video izvor. Problem je jedino sto po jacem suncu ekran nije bas najbolje vidljiv. Zvuk sam izveo preko AUX ulaza na mikrolinku pa se zvuk cuje na zvucnicima.
  15. Stvarno lep auto, ali kako si krenuo ima i mehanicara da zaposlis.
  16. Mozes da probas da odradis reset krova. Mada realno jedan od retkih srecnika si kome radi panorama uopste.
  17. Radari nisu bazdareni ali na zalost imaju atest kao da jesu. Jednostavno im posalju markice i ateste i teraj dalje. Ponekad i odrade neki atest koji se svodi na to da u auto stave neku vrstu GPS uredjaja i dok se krece ka radaru uporedjuju podatke sto je vrlo diletatanski i moze imati odstupanja. Ne radi to samo zavod za mere i dragocene metale nego gomila firmi kojima zavod izdaje licencu. Konkretno za radare se pravo labaratorijsko bazdarenje moze uraditi samo u par labarotorija (jedna mislim u N. Sadu). Ja predlazem da ti lepo presavijes tabak i prijavis ga UKP-u za nedolicno ponasanje i ophodjenje i to bi bilo najbolje da ti sastavi neki pravnik ako znas nekog. A za kaznu sta da radis, moras da platis.
  18. Ja sam imao Lagunu II 1.8 dve godine. u privilege opremi. Za dve godine jedan stabilizator i dva plasticna nosaca na podizacima i to je to. Cest problem je to sto te plastike na podizacima pucaju kao i prekidac za rikverc svetla koji je u menjacu i kod petostepenih menjaca se nalazi sa donje strane pa mora da se ispusta ulje iz menaca da bi se promenio. Naravno kada ne radi prekidac ne rade ni parking senzori. Jedan jako iritirajuci problem su senzori pritiska u gumama koji su preosetljivi pa cim je malo hladnije ili se gume malo zagreju "teta" pocinje da smara. Imao sam jednom problem sa necim sto se, koliko se secam, zove "top end sensor" pa nije htela da upali, ali bukvalno se skine za 2 minuta obrise i vrati nazad i sve je ok. Problem sa karticom nisam imao, a imao sam i hands free otkljucavanje i zakljucavanje. Meni jedino sto se nije svidjalo je sto mu stepeni prenosa nisu bas najsrecniji. Kao da je napravljen za grad, a ne za putovanja, Prihvata petu brzinu na relativno maloj brzini, ali zato ide u visoke obrtaje preko 120km/h. Sve u svemu nije los auto ako zanemarim ta cesta upozorenja za pritisak u pneumaticima. Realno i na Stilu mi se retko desi da ujutru udjem u auto, a da nesto ne zapisti, ili neko sedne pre nego sto se vrati sediste pa izbaci "air bag" ili su parking senzori ili nesto trece, ali uvek mora da nesto pisti.
  19. Koji je auto u pitanju? Jel si siguran da je menjacko ulje? Da mozda nije semering na radilici?
  20. To vozi onaj doktor iz reklame za Cardiovitamin
  21. Preporuka za Dejana iz Susedgradske. Bas sam zadovoljan kako mi je odradio sve brzo i povoljno. Kupio sam polovan kljuc na oglasu zbog elektronike, na aliju kupio blanko kljuc bez elektronike, prepakovao elektroniku u njega. Dejan mi je iscitao kod bez skidanja kompa, narezao kljuc i prijavio ga da bih mogao sa njim da palim auto i otkljucavam daljinskim. Sve za manje od pola sata i vrlo povoljno.
  22. Ja sam video tri za sada. Ima crvena i dve sive. Pricao sam sa vlasnikom jedne sive sa "slabijim" benzinskim motorom od 280KS. Kaze da ubija kako ide.
  23. Da li neko moze da mi kaze koja turbina je na Stilu 1.9 JTD 16V 103KW, 2004. god? Da li je tip turbine GT1749V ili neka druga? Da li je GT17V VNT ustvari GT1749V ili su to dve razlicite turbine? Po ePer-u OEM broj je 46793334 i to je GT1749V (valjda ), ali na slikama po oglasima vidim ovu drugu oznaku pa mi nije jasno. Da li da jurim po ovom OEM broju ili za svaki slucaj da se podvucem pod auto?
  24. Moze i LED sijalice dobro da obasjavaju put, ali kao sto rekoh morate imati sociva i to dobra sociva. Takodje izbor sijalica je vrlo bitan. Jeftine Chung Li aftermarket sijalice jako lose obasjavaju i uglavnom nemaju stelovanje ziznog rastojanja. Ukoliko je socivo dobro, nije izgoreo reflektujuci premaz u samom socivu, ukoliko je LED neka warm white kvalitetna sijalica od nekih 4000 i nesto K i moze na njoj da se steluje rastojanje od sociva da bi svetlost mogla lepo da se fokusira, onda to uopste nije lose resenje. Opet ponavljam da je na mokrom asfaltu vidljivost losija. Nekako svako osvetljenje preko preko 3600K, mokar i taman asfalt "upije". Imao sam Lagunu sa fabrickim xenonima i Philips sijalicama fabrickim od 4300K i opet nisam bio bas nesto zadovoljan vidljivoscu na mokrom asfaltu.
  25. Ja sam ih imao na Nissan Almeri. Treba da imas bas dobra sociva da bi se lepo videlo. Manje smetaju ostalim vozacima od xenona, laksa je ugradnja. U vecini slucajeva ventilator je veliki i ne mozes da stavis onaj poklopac za sijalicu na zadnjem delu fara. Mozes da ih koristis samo za kratka svetla jer ne moze da baci bas dugacak snop svetla. Nema onu senku kada osvetljava kao kod klasicnih sijalica. Ja sam ih koristio nekih 8 meseci i ni jedna sijalica nije crkla za to vreme, u proseku oko 1,5 - 2 sata dnevno. Glavni problem je kao i kod xenona sto kada najvise trebaju vidljivost je najlosja, a to je kada je asflat mokar.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...