Jump to content
FAS Goran

zocca

Members
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

About zocca

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Beograd
  • Interests
    F1

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Stilo 1.9 JTD Multivagon Dynamic
  1. DIESEL PARTICULATE FILTER CLOGGED (amber) (Multijet versions) The warning light turns on when the diesel particulate filter is clogged and the driving conditions do not enable to activate automatically the reclaiming procedure. To enable the cleaning procedure, keep the car running until the warning light turns off. The display will show the dedicated message
  2. Oces da kazes da ti ne radi indikacija regeneracije dpf, jer tada treba da vozis 4 prenosom oko 70-80kmh. Ali opet ne bi smeo da ti trza na leru i kad radi regeneraciju. Kada radi regeneraciju tada motor SPALJUJE cestice cadji, i kada je % zapusenost veliki motor nece da udje u regeneraciju jer bi tada mogao auto da se zapali ( ovako je kod VW) samo treba razlikovati dve stvari kolicinu cadji i kolicinu pepela.
  3. Pitanje za majstore koji su menjali set kvacila Na novom eperu za moju sasiju za lezaj daje 46823418 ali precrtan i onda ispod 55181216. E sad kad u Valeo katalogu gledam imaju opciju za oba 804521 i 804524(ova je za stari broj). Koji ja treba da ugradim cenim da je stari doziveo izmenu i da je bolje ugraditi nov. Ili je varijanta da vise ne prave taj stari a da nov ne moze da se ugradi. Ista prica i sa setom kvacila i zamajcem.
  4. Pozdav svima evo posle 6 meseci od zamene prednjih opruga pukla mi zadnja leva opruga na mom Stilu karavanu jtd 2003g. Moze pomoc kako se skidaju, da li se saamo oslobodi donji sraf amortizera i svuku se ili ima neka caka?
  5. meni to zna leti po nekoliko puta da se zapusi. Jednom sam probao da usisam i nista nisma resio , a kad cistim nemam veliki otpor i dovoljno je samo bilo sta da gurnem da pocne da curi . da li neko zna neki lagani nacin da pricem rukom u taj prostor?
  6. Koliko vam se ceto desava da se zapusi odvod kondenza klime. Meni se to desava 2-3 puta tokom leta,za sad resavam tako sto povucem ono malo gumeno crevo u L obliku i onda gurnem zicu i brzo vratim svero i isprazim. Probao sam inace da usisam kroz tu cev i nisam nista mogao da usisam , nesto se povremeno pojavi sto zatvori prolaz vode. I ovo resenje nije bas komplikovano ali malo smara.
  7. Raspitao sam se za cene Sachs zamajac je oko 38.000 , set kvacila oko 20.000.
  8. Treba da radim set kavicila na JTD 115. Prvi izbor je AP ili Kit Valeo zamajac 25800, set kavcila valeo 9500, lezaj 6500, cilindar na menjacu 2900, i na pedali fiat 4700 . Suma 50.000din + ruke . MNOGO!!!!! Pitanje da li njemu potisni lezaj zajdeno sa cilindrom na menjacu ili su to dva odvojena dela. Kakva su iskustva da li bas sve mora da se menja. Kakv je kvalitet delova, kakva su vam iskustva. Da li je neko uzimao SACHS delove kvacila. Ja sam nekada davno za pezoa uzeo u Hemtexu blizu autocentra Boban secam se da je tada tamo bilo 20% niza cena nego u prodavnicama koje prodaju delove za pezoa.
  9. Nemam digitalnu klimu. meni se cini da mi na 4 radi kako bi trebalo na 2 .
  10. Pitanje da li je neko imao problem da mu ventilator slabo duva, menjao sam filter pre par dana i isto se desava, Da li neko ima ideju sta da radim. Da li da pokusam da ocistim mozda ima lisca . Ako neko ima u slikama kako ocistiti bilo bi super
  11. JA sam na mom stilu karavanu lako i brzo zamenio sijalicu ( naravno pazeci da je u cenru posto se lako desi da ode gore ili dole) ali onda kad sam trebao da vratim poklopac mecku sam rodio, posto kad se ubaci levi deo poklopca onda treba malo veci ugao a tu smeta boca i procesor, na kraju sam prednji deo podkrila otvorio i sa donje strane jednom rukom prdzava a drugom sa gornje ubacio poklopca i zatvorio. Zamena sijalice 5-10min, vracanje poklopca 45min.Nadam se da ce sledeci put ici brze. NAravno ako stavite neke nn sijalice zamena na 2-3meseca . Iskreno mislim da je naj bolja osram longlife. Ne znam da li u AP sportu ili Kit-u ima motoric za pomeranje far-a kod Bogunovica je 7400din isti takav za golfa/caddy u autokomercu kosta 3800din, proizvodjac je nemacki mislim da je AL.
  12. Ipak su pukle obe . Kupio sam u kitu neke cs germania 3150 po kom.
  13. PRimetio sam danas da mi je auto napred lego. Pogledam i vidim kao da su obe opruge na isti nacin ispale iz lezista na donjem delu amortizera. Da li je moguce da su samo ispale da nisu pukle, u voznji se nista ne primecuje nem alupanja , udaranja ili slicno, i kad pritisnem auto amortizer i opruga odradjuju. i leziste dole nije puklo. Ali nesto ne mogu da se setim da sam negde zveknuo pa da su od siline ispale, ali sve lici kao da jesu. Da li je neko imao neka iskustva. Kakve su opruge koje prodaje Kit kommerc kazu neke Nemacke imaju cena oko 3200 po kom.
  14. ja sam na toj istoj nizbrdici pre 2 godine iso 215km ( po mom satu stilo 1.9jtd i bilo je preko 4000 mislim da je mozda mogo jos malo da ubrza ali ipak je to bila nizbrdica nisam sigurna da bi iso toliko na ravnom) Sto se potrosnej tice u odlasku za GRcku oko 750km prosek 5.2l nisam iso brze od 140 na jednom mestu iso 180 30sec. A u povratku prosek 120km/h po kompjuteru i potrosnja 7,x nisma siguran tacno ali preko 7l. I naravno potrosio i ulje. Od onda ne vozim preko do dans retko kad predjem 120km.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...