Jump to content
FAS Goran

Ljuta Krajina

Members
  • Content Count

    78
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ljuta Krajina

  1. Ima opcija reseta u meniju sistema. Pokušao sam i to ali bezuspješno.
  2. Moja ima samo glasovnu navigaciju i Bose. Jednostavno kao da je uključeno mute, tako se ponaša. I da, nisam siguran ali mislim da se multimedija ne pali davanjem kontakta ako je prije gašenja auta bila ugašena.
  3. Valjda je ispravno i jedno i drugo. Nisam siguran da li moj radi. Ne svijetli mi indikacija na njemu. Da li lampica svijetli konstantno ili samo kada je senzor aktiviran?
  4. Identično se dešava kod mene. U zadnje vrijeme češće. Nema zvuka dan dva i proradi samo od sebe. Nikad mi se nije desilo da prestane dok emituje zvuk. Skontam da ne radi kad upalim radio. Isto tako i proradi.
  5. Definitivno negdje gubi rashladnu tečnost. Sad sam dosuo skoro litru. Vjerovatno je i dimljenje povezano s tim. Uskoro ću kod servisera pa javim o čemu se radi ako riješim.
  6. Pa zar se stvarno uvijek nađe neko da počne da serenda? Bilo to i obično pitanje na forumu eto ti dežurnog da popljuje sve što stigne i napravi se pametan. Na moje pitanje da li sa ishabanim karikama auto normalno vuče, dežurni kaže "koja paranoja". Majstore, pardon kolega sa foruma, moraš poraditi malo na komunikaciji, pogotovo sa osobama koje ne poznaješ. Ne ulazim u dalju polemiku a svim drugima hvala na odgovorima i potrošenom vremenu na pomoći u rješavanju problema. Lijep pozdrav
  7. Ako su karike jel moguće da nema uticaja na snagu. Auto normalno ide.
  8. Jutros bijelo plavičasti dim nakon kilometar vožnje. Nakon 2-3 minuta je prestalo. Sigurno nije regeneracija jel nije dostigao radnu temperaturu .
  9. Ne postoji indikacija regeneracije DPF-a. Mislim da je tako na svim italijanima, barem je tako u novom bravu i delti. Nikada prije nisam primjetio bijeli dim barem ne u ovoj količini. Mislim da ako je sve ok kada i radi regeneraciju ne smije da ovoliko dimi.
  10. Mislim da nije normalno jer se prije nije dešavalo da ovako dimi. Govorim o oblaku bijelog dima iza auta. I prije sam znao kada radi regeneraciju po trenutnoj potrošnji ali nije nikada ovako dimilo. Čini mi se da je nešto drugo u pitanju.
  11. U zadnje vrijeme i kod mene se počeo javljati bijeli dim. Čini mi se da se počne javljati prilikom regeneracije DPF filtera. Kad zadimi auto normalno vuče i nema obavještenja da nešto nije uredu, samo se poveće trenutno potrošnja po bordu, što je pretpostavljam rezultat regeneracije DPF-a. Dijagnostika kaže da su dizne i DPF filter uredni. Ljetos put do Francuske i nazad ni jednom nije zadimio. Ima li neko slična iskustva?
  12. Bočna sila tih magneta je jača a tako se ne mogu postaviti
  13. Meni i na puntu i na bravu. Pukne presavijeni lim u suncobranu unutar kojeg se okreće plastični dio. Generalno loš materijal kojega se ne mogu riješiti dvadeset godina.
  14. Kod mene otišao vozačev a nedugo zatim i suvozačev. Juče uhvatim vremena da pokušam da ih riješim. Pokušao sam varijantu sa magnetima ali ne ide. Potrebna je dosta jača sila da zadrži suncobran da ne pada. Čak sam stavljao magnet na magnet. Jedino bi moglo kad bi se stavili veći magneti. Ja sam bezuspješno pokušao sa dva manja (3cm sa 1 cm). Jedan sam uvrnuo sa šarafom (magnet ima rupu) koji drži suncobran a drugi gurnuo ispod prozirne plastike za dokumenta. Ostale ideje traže da se nešto zalijepi na tapacirung krova i suncobran (čičak traka i sl.), mada mislim da bi se s vremenom to pokidalo (ili popustilo ljepilo ili bi povuklo i tapacirung). Na netu suncobran nije ispod 80 eura
  15. Jel ima neko Deltu sa monohromatskim retrovizorom (koji se sam zatamni)? Da li konstantno svijetli led lampica na njemu?
  16. Delta jeste tvrđa od Brava. Ne čini veliku razliku na 18-kama ljetnim ili na 16-kama zimskim, osim daleko boljeg ležanja na široj gumi. I sjedišta su joj malo tvrđa ali to leđa ne osjete na dužim putovanjima. Ovdje je neko napisao da je u vrhu klase što se tiče prostora u kabini. Odgovorno tvrdim da je daleko najbolja u klasi. Ipak je to dosta dugačak auto. Pomična zadnja klupa (koja se obara i po nagibu) je pun pogodak i čudi me da rijetko koji auto u toj klasi ima taj dodatak. Za puni osjećaj prostora koji Delta nudi, treba sjesti na zadnja sjedišta kada su pomjerena skroz nazad. Još ako ima panoramu
  17. Ova cijena je ok s obzirom koliko su u ovlaštenom servisu. Imaju einbach opruge i set može da se nađe za 150€ ali su sve sportske i spuštaju auto za minimalno 4cm, zavisno od vrste.
  18. Srećno sa Deltom. Panorama se i otvara i zatvara prvi put do pola. Glupo je to napravljeno što ne možeš jednim klikom skroz da je zatvoriš ili otvoriš. I da, nikako feluge sa stila

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...