Jump to content
FAS Goran

Gologuzan

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

About Gologuzan

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Novi Sad

Previous Fields

  • Garage
    Grande punto 1.4 t-jet

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. hvala hvala. pisi pivo na crtu pa da zatvorim racun kada bude prilike.
  2. Kuku lele, upomoc. grandiska kaze da mu treba kod da bi se druzio sa radiom. radio je blaupunkt gmbh 815BP738687449416 a sa druge strane fiat 199 mp3 my SB05 7 647 386 316 034502 nalazacu koda dugujem pivo.
  3. cackam po netu nema nista. kontaktiram englesku online firmu za dobijanje kodova ponovo 0. u dokumentaciji tamo gde treba da pise kod nema nista. prazno. i odlucim da zovem lokalnog firera (dilera). ljudi ljubazni, prvo mi predlozili da pogledam u knjizici. potom mi kazu da nemaju kodove nego da moraju da salju upit u fiat pa fiat da im odgovori. to traje obicno oko 5-6 dana. rekoh hajd nije problem sacekacu. medjutim onda: fiat tu uslugu naplacuje 9000 dinara!! diler usluzno kontaktira fiat i kod kosta 9000 dinara. ja sam samo pitao da li su svesni da se ceo radio sa kodom nadje za 30-50e.
  4. pozdrav svima. imam grande punta i cackao sam po kolima i sada mi treba kod za radio. probah da nadjem online ali niko nece mog grundinga. svi imaju za bp. ima li mu pomoci? hvala
  5. student u kom delu grada si? da vidimo sta mozemo da resimo a da ne teglia auto preko sveta.
  6. hehe. ali pola kile slanine i 2 bela luka to kompenzuju. ma hocu da radim auspuh. i sada vec znam da pre tehnickog sa tim auspuhom moras da gurnes tampon i sve ok. ali mene interesuje da li bi ovo resilo taj problem.
  7. pozdrav svima. znam da se o hho generatoru pisalo u par navrata, ali mene interesuje nesto drugo. Ne zanima me da li auto manje trosi ili ima vise konja. to nije pitanje ovde. pitanje. da li auto ima manju emiaiju izduvnih gasova kada mu se ugradi hho? da li moze auspuh da se zameni obicnom cevkom a na tehnickom sonda da ocita 0 ili blizu 0. hvala.
  8. ok. hajd da ne budem uvek najpametniji, ostacu na jednoj turbini. znaci ostaje izduv i hho generator. da li hho moze da odradi posao tako da auto postane "eko frendly". tj da nema izduvnih gasova ni ako se fabricki auspuh zameni jednom obicnom cevkom? ima tu jos posla i ideja ali polako. ne zurim nigde.
  9. pozdrav svima, kao sto kaze naslov ponositi sam vlasnik grandiske sa turbinom. e sada, kako mi je malo dosadno u zivotu odlucio sam da malo modujem stvari. akcija 1. chipovanje na nekih 170-180 konja. sa menjanjem interkulera. akcija 2. menjanje auspuha. tu bih dodao aneks sa hho generatorom. znam da ima svakakvih misljenja za hho, ne interesuje me smanjenje potrosnje ni povecanje snage, nego cisto me interesuje ako stavim hho, i zamenim auspuh sa obicnom cevkom od tacke a do tacke b. znaci cev precnika x bez lonca i bilo kakvog dodatka , da li ce sa hho generatorom na tehnickom sonda da cita 0% gasova. ili ni to ne ispunjava. akcija 3. da li 1.4 ima dovoljno izduvnih gasova da potera 2 turbine? e sada tu se stvsri komplikuju. da li staviti turbine redno ili paralelno, da li staviti 2 iste ili razlicite pa jedna da radi na niskim obrtajima a druga na visokim? da li auto dodavanjem druge turbine dobije nesto sem zvuka? iskreno najvise me brine da li ima dovoljno izduva da potera obe ili je kao gazda da mu je i jedna previse? toliko za sada, ako sam nesto zaboravio pisem kada se setim.
  10. E sada, 1.8 HGT su stariji fiatovi motori, ne kazem da su losi, nego samo malo stariji. https://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Punto#Engines_2 nije los, samo je pitanje kako trpi modovnje i fuziju sa grandom 2007. jos ako moze da mu se doda turbinica..... pa da covek uziva.... i onda imamo 1.8 torq znam da su praljeni za latino ameriku, i da ih je malo teze naci ovde, ali.... da li se vredi truditi? https://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_E.torQ_engine#1.8 i normalno koji ce manje da se buni prvo da sedne na mesto, a posle da slusa sta mu se naredi. posto HGT nije problem uzeti. ali sta dalje? dok kod torq imamo i malo je teze naci i sta dalje,
  11. 17" sa 215/45 su trenutnona njemu. jeste malo grublji ali nista nisam menjao. sve je fabricki od oprugai amortizera. uh bre Bingodalton sada me beci u bedak, moracu da vidim sta moze da se modifikuje http://www.fiatforum.com/grande-punto-guides/302998-grande-punto-rear-lights-conversion-evo-lights.html evo iskopao njega bili... znaci nisam prvi "expert" kome je ovo palo na pamet.
  12. Koliko sam ceprkao evo ima 3 verzije stop svetala. Da li je bitno koju nakacim, ima li nekih ogranicenja, ili nadjem sta mi se svidja i samo plug and play?
  13. Elem, Pazario sam grande punta, i sada mi se jako svidjaju stop svetla sa grande evo, E sada moje pitanje, da li je moguce zamenuti i staviti evo stop svetla? Normalno pored toga planiram jos malo sminke, pedikir sam delimicno odradio, stavio 17" dotz felne i nema problema. Mada sada se razmisljam da probam i 18". A onda malo i ispod haube malo da cacnem, 120hp nije lose, ali moze jos malo da se doradi, i onda je to jedan lep porodican auto. Razlog za dodatni hp, bolje da ih imam u rezervi, zlu ne trebalo, nego da mi zafale a da nemam.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...