Jump to content
FAS Goran

energy2008

Members
  • Content Count

    32
  • Joined

  • Last visited

  1. Sto se kartera tice. Meni se desilo vise puta, tacnije nije meni vec mojim ukucanima-vozacima . Udarili ga, ulje iscurilo, jednom sam cak morao menjati i lezajeve na radilici jer je auto vozen i posle curenja ulja. Karter se naravno moze zakrpiti, licno sam to radio.
  2. Evo da se i ja nadovezem na temu... Pre svega pozdrav svima. Danas sam zatvorio EGR ventil i oprao gas klapnu i MAF senzor, vratio sve nazad, kad gle cuda. Auto radi mirnije, vuce kao i ranije ja ne vidim neku bitniju razliku, jedino sto me cudi je sto mi konstantno pokazuje gresku (mala crvena dizna/pumpica). Sta bi to moglo biti? Hvala Da ne zaboravim, radi se o Bravi 1.9jtd 01 god, 100KS.
  3. Probao sam, u pocetku je bilo redje, ali ni to mi vise ne pomaze!?! Citam nesto o ovom problemu, cini mi se (onako na prvi pogled) da su simptomi u najmanju ruku mnogo slicni? http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=46375&hl=%20senzor%20%20visokog%20%20pritiska&st=0 Cini mi se da nista osim dijagnostike i merenja pritiska nece pomoci, ali sumnjam u jednu cinjenicu, zasto se to desava na vecoj kolicini goriva, a kada je na rezervi sve funkcionise normalno?
  4. Postovani prijatelji, vozim Fiat Bravu 1.9jtd evo vec 4-ta godina, medjutim u poslednje vreme mi se desava sledece; kad sipam vecu kolicnu euro dizela (10 litara pa na vise) auto mi se cesto gasi, dok vozim na rezervi auto funkcionise sasvim normalno, no kad je veca kolicina goriva u pitanju tu nastaje problem. Pri gasenju mi se pali crvena lampica u obliku dizne, a auto upali posle duzeg verglanja kada se ta ista lampica ugasi, pre samog paljenja u rezervoaru se cuje kao da se nekakav pritisak oslobodio, i tada se gasi lampica, i motor startuje normalno. To gasenje mi se desava sve dok gorivo opet ne dodje na rezervu ili barem blizu toga Auto mi se gasi najcesce posle skudanja noge sa papucice gasa, usled menjanja brzine, ili posle preticanja! Posto su te situacije prilicno nezgodne, nebih da se izlazem vecem riziku, da lije neko imao slicno iskustvo i sta predlazete? Hvala unapred!
  5. Svaka cast, vrlo upecatljivo a u isto vreme odmereno!!! Za svaku pohvalu!!!
  6. U mojoj Bravi je ovaj model! Glupo mi je da nema opciju napred/nazad, kad vec ima levo/desno, zadnji zvucnici su kvalitetniji, pa bih postigao veci efekat, prebacivanjem tezista pozadi? Mozda sam p......, ali volim kad vozim da slusam kvalitetan zvuk, to mi je kompleks iz ranijih dana, muzicar sam pa zbog toga obracam vecu paznju na kvalitet zvuka! Molim vas ako znate kako doci do te opcije, odgovorite Pozdrav svima, hvala
  7. Jos jednom!!!! Pozdrav svim forumasima! Da li na fabrickom FM-u postoji opcija prebacivanja tezista zvuka sa prednjih na zadnje tj. NAPRED/NAZAD (FRONT/REAR)? Ubacio sam zvucnike pozadi na policu, skunuo plastiku na dzeku na zadnjem delu aparata, i svi zvucnici rade, znam da postoji opcija za Left/Right, ali ova druga, nikako da je pronadjem, sta predlazete?
  8. Na zalost, nisam bas blizu NS-a, ali znam coveka koji ima dijagnostiku, pa cu pokusati, javljam sta sam uradio. Hvala na odgovoru u svakom slucaju!!! Pozdrav.
  9. Kazes da si skinuo regulator, moze li koji detalj vise, slika ili vec, gde i kako se skida taj regulator, jer imam iste simptome gasenja motora. Jutros mi se recimo ugasio motor (brava 1.9jtd, 100ks, 2001god) posle preticanja, i to cim sam smanjio gas, u poslednjih mesec dana mi se zna cesto desiti gasenje na isti nacin Hvala unapred.
  10. Pozdrav svim forumasima! Kad ste se vec dotakli ove teme, zanima me da lina fabrickom FM-u postoji opcija prebacivanja tezista zvuka sa prednjih na zadnje tj. NAPRED/NAZAD (FRONT/REAR)? Ubacio sam zvucnike pozadi na policu, skunuo plastiku na zdeku, i svi zvucnici rade, znam da postoji opcija za Left/Right, ali ova druga, nikako da je pronadjemj, sta predlazete!?!? Uh da nezaboravim, u pitanju je ovaj model: Pozdrav.
  11. Fiat Brava 1.9jtd, 100ks, 74kW, 01-god. Nebih mnogo gnjavio! Rodjaka mi vozila auto, nije primetila da je polomila karter, i vozila 5-6km bez ulja,...!!!!!!!!!!!! Sreca u nesreci je sto su stradali samo lezajevi na radilici i vec pomenuti karter!!! Pomoc mi je potrebna oko pronalazenja delova, dakle za lezajeve (leteci i lezeci) mi traze 7500 - 8500 dinara, zatim polovan karter (aluminijum) kosta 13000 dinara!!! Imate li predlog, gde. sta, kako, svaka sugestija je dobrodosla!!! Hvala vam unapred!!! Pozdrav.
  12. Nije losa ideja, mada mi se vise dopada kada blinkaju zmigavci, ali ako nebude resenja (ili nebudem imao strpljenja), idem na opciju koju si predlozio Hvala ti. Napomenu bih samo da sam ja spajao zmigavce na prekidacu za sva cetiri, na srednjoj konzoli Pozdrav.
  13. Nisam siguran za tu oznaku, osim 12V drugo nema nista na semi koju sam dobio uz daljinsko zakljucavanje!!!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...