Jump to content
FAS Goran

Zvezdo

Members
  • Content Count

    3630
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Zvezdo

  1. Oni računaju 65 din za jednu Marku Dizel je u Hrvatskoj 1.45e valjda.
  2. Zvezdo

    Garaža

    Stigli su paneli! Kupio sam 100 kom vijaka smeđe boje za početak. Sivi će doći iza nedelje.
  3. Joj ne sećam se ali mislim da sam u ovoj temi to našao. Beše to davno. Nekako se sećam da je kod ili blizu hotela Jugoslavija jer nije bio siguran da ima šablone za moj auto pa bi onda morao da dođem. Mislim da ima u imenu neki "Sun" Da zadovoljan sam. Nakon 4 godine nema nikakvih tragova tipa da se pocepalo ili izbledelo. Posao radi. E sad bilo bi interesantno testirati na istom autu foliju i te mrežice. Ali osetno je prijatnije u autu. Kao što rekoh nedostatak je što i kada se spusti staklo mrežica stoji. Ponekad na graničnom prelazu traže da spustim staklo da vide ima li koga pozadi pa opet ne vide. I nekada skinu jednu zbog slikanja na tehničkom pregledu. Možda se kolega @Lufti seća gde je i kako se zove firma.
  4. Zvezdo

    Kuda ide ovaj svet?

    Jedna žena koju ne interesuje politika na dan nestanka tog nesrećnog deteta je rekla "tko zna šta se iza toga svega krije. Meni to sve liči na skretanje pažnje javnosti sa nečega krupnijeg što se trenutno dešava." Ja TV ne gledam ali napravljen je rijaliti od toga. Pošto se kod nas ništa ne dešava slučajno mislim da je naređenje da se napravi rijaliti došlo sa vrha. Ukoliko nije nego su to "mediji" ili kako da ih nazovem "spontano" napravili onda nam spasa nema i ne treba da bude.
  5. Imam ih i ja već 5 godina. Uzeo sam ih iz razloga jer ne želim da plaćam nepotrebne državne namete a i ovi što stavljaju folije su vrhunac bezobrazluka sa cenama. Rade se po meri i jeftinije su od samih folija barem dvostruko (tako je tad bilo) meni su stigle poštom i stave se za 10 minuta. Jedini nedostatak je što one ostaju na ramu kada se spusti staklo. Inače skinu se i stave za minut po staklu. Meni je to radio neki čovek mislim blizu hotela Jugoslavija.
  6. Zvezdo

    Garaža

    Da ... Kupovao sam par puta prohromske vijke i uzasno su skupi. Svaki put se setim Holandije i koliko Kg sam prohromskih vijaka bacio u smece. Takva su pravila, nov motor ili nesto drugo idu i novi vijci. Ima na kupujem prodajem po 4 din komad tih samorezaca u bojama. Moram izracunati koliko mi treba pa da vidim da li mi se isplati. Nisam siguran ali mislim da ovde kod mene u prodavnici "kvalitetne" robe ( made in buvljak Pancevo) ima tih vijaka po 5 din. Uzeti par komada pa da vidim jel mogu posluziti.
  7. Zvezdo

    Garaža

    Ja sam se žestoko preračunao u vezi vijaka! 8 do 10 din je komad, pop bitna 5 dinara.. ne znaju koliko bi tražili! Evo upravo uplaćeni limovi. Sve zajedno nepunih 50 000 din. U četvrtak ću dovesti ove za stranice a ovi za krov sa filcom će biti gotovi pred kraj meseca. Sele mašine u drugu halu . Boja lima je nekakva siva. Ako bi se igrao sa bojama imao BiH problem sa širinama. I ovako nije idealno.
  8. Zvezdo

    Garaža

    @zarekg nema potrebe, vrata su teška ispod 10 kg a kada lim dođe na njih dodatno će ih učvrsti. Nema šanse da se obese. Usudio bi se reći da je nemoguće.
  9. Zvezdo

    Garaža

    Ti vijci se navodno mogu kupiti u bojama nisam proverio. Imaju šestougaonu glavu podlošku i gumicu.
  10. Zvezdo

    Garaža

    Daleko je to od profi ali itekako će služiti svrsi.
  11. Zvezdo

    Garaža

    Završeno sve i ofarbano. Sledi naručivanje limova za oplatu i krov. Mala dilema.. šta koristiti za oplatu samourezujuće vijke ili pop bitne? Vijci su 3-4 din komad a pop nitne ne znam. Verovatno oko 1 din komad. Kada se stave limovi ako bude potrebno stavlja se još jedna horizontalna linija od profila 40x40.
  12. Da ali nekada su te folije sa ugradnjom bile ispod 100e sada ne znaju koliko bi ih naplatili. Kao neka nano mega giga zaštita i šta znam već a u stvari folija kao i pre.
  13. Zvezdo

    Garaža

    Tako nekako i ja mislim samo za sada BiH probao bez izolacije krova ali mislim da neće moći.
  14. Ja sam iz tog razloga stavio one mreže za sunce. Nema atesta niti kakvih problema na tehničkom pregledu. Nije zvanična informacija jer u Holandiji nema toliko sunca pa folije retki stavljaju. Nema atesta i sl. Sve što izgleda normalno prolazi teh pregled. Nalepnice ili sl za trotinete i bicikle toga nema. Moped, skuter vozi se bez kacige. El bicikl brži od 25 kmh ima neku malu tablicu manju nego skuter ali to nitko ne kontroliše. Cena registracije je simbolična. Da se razumemo biciklističke staze su svugde. Ja sam često govorim da bicikl ima pravo prednosti nad pešakom! Burazer u Austriji vozi dva auta sa jednim tablicama, skida ih . Plati registraciju samo za jači auto i sa tim tablicama vozi slabiji. Kontrole saobraćaja nema nigde u Evropi. Sve je pod kamerama. Radari u vozilima su retki. Tolerancije su visoke i neće te kamera snimiti ako nisi išao brže od 10 km preko ograničenja. Kod nas je svrha saobraćaja punjenje budžeta a ne potreba ljudi.
  15. Zvezdo

    Garaža

    Nekada davno sam čuo da je najbolja garaža bilo kakav krov a okolo trska. Ne prokišnjava a kroz trsku struji vazduh i suši auto. Ja svejedno nikada mokar auto ne parkiram unutra. Ako se zatvori svaka rupica rerna je neminovna bilo ili ne bilo izolacije.
  16. Zvezdo

    Garaža

    Od iskustava drugih što sam čuo i video lim sa filcom na krovu rešava problem kondenzacije zimi. Nemam neki plan da zatvaram svaku rupicu, blaga izmena vazduha je poželjna. Videću zimi kako se ponaša. Za sada jedino me brine da leti ne bude 60 stepeni kada upekne sunce. Vrata su na južnoj strani, eventualno na njih izolacija. Kao što rekoh ne žurim. Biti će sve jasnije kada se zatvori. Do tada je Abarth u hladovini.
  17. Zvezdo

    Garaža

    Treba još vreća cementa od 25 kg pa da izbetoniram 20 cm ispred.
  18. Kako se mi lako naviknemo na besmislene namete! Atest na folije koje se stavljaju sa unutrašnje strane stakla,atest na novu atestiranu plinsku bocu, atest za gumene zavesice na točkovima... Po pravilu bi trebao i atest za mirisnu jelkicu jer je fabrika nije dala! Sada izmislili i nalepnice za trotinet koje uopšte nisu jeftine ! Bitno je samo da se nešto plati i da to završi u državnoj kasi a za uzvrat se ništa ne dobije! Folije nisam i neću da stavim samo zbog toga! Sećam se nekada su brendirane (kvalitetne) folije koštale 60 e sa ugradnjom a sada jedan papir koji ništa ne znači košta dvostruko toliko. Ne znam da li je istina da je na nekom transparentu pisalo "nismo mi Srbi" na početku protesta za nešto u Francuskoj?
  19. Zvezdo

    Garaža

    Da varostroj. Verovatno je par godina mlađi od mene ali nisam siguran. Nadživeće još jednu generaciju ako ga netko ne baci u smeće. Maska relativno solidno radi s obzirom koliko je koštala. Problem je što stalno pada preko očiju. Elektrode su suve. Prvih pola kg su bile dobre a imao sam i Jadranki nešto. Ove druge sam kupio u prodavnici gde lik valja robu najgoreg kvaliteta a nekada je držao Jadran elektrode. "A u ruke Mandušića Vuka svaka puška bit će ubojita" Upravo je to i problem. Navikao sam se na dobro dok sam radio u Holandiji. Da budem precizniji predobro.
  20. Zvezdo

    Garaža

    Mislio sam i probao na par mesta dok sam još imao profila. Praktično veoma malo se dobije na čvrstini a trebao bih kupiti još 2 do 3 cevi. Naj slabija tačka je prednja strana sa vratima. Visoko je i velik otvor bez mogućnosti da se stave neki kosnici. Stavio sam dva gore što je ostalo od cevi ali opet ostaje problem velikog otvora. Da su cevi dvostruko jače još uvek bi se treslo. Metalna konstrukcija... Ljulja se i trese to tako mora . U svakom slučaju lim će popraviti situaciju ali ne bitno na prednjoj strani. Bez obzira nema tog vetra ili teškog snega da može nauditi. Gore za krov sam stavio profile 40x20mm. Neverovatno mi je koliko su čvrsti a raspon je 3m. Sutra se nadam da ću zavariti šarke za vrata. Skoro ceo dan udara sunce u prednju stranu. Nisam se još aklimatizirao na toliko visoke temperature. Nekakav okvirni trošak za metalnu konstrukciju će biti oko 250e ofarbano. 1.5 kg elektroda je do sada potrošeno. Ove zadnje me ubijaju koliko su loše . Jbg aparat za varenje iz muzeja, maska od 2000 din stara 10 godina. Dobro to sve i ide. Da napomenem ja sam elektro struke. Ovo mi nije profesija dakle totalni hobista.
  21. Poređenja radi u hrvatskoj , dizel i benzin oko 1.5e. svinjsko meso ispod 4e kg, mleko od 0.7e za litar. Kisela pavlaka 0.45e. dakle dvostruko jeftinija hrana! Hemija je oduvek jeftinija. Pivo sokovi i neki slatkiši oduvek skuplji nego kod nas....
  22. Zvezdo

    Garaža

    Ostale su još šarke za vrata i farbanje. U međuvremenu bi trebao izmeriti i naručiti limove. Polako ne žurim.
  23. Ne naručujem ništa..... Za sada.... 3 metra je širina tako da ima dovoljno mesta.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...