Jump to content
FAS Goran

dobrivoj

Members
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dobrivoj

  1. dobrivoj

    F1: Red Bull

    S obzirom da je Toro Rosso sa Hondinim agregatom zavrsio cetvrti i to sa novopecenim vozacem od samo 22 god. bas me interesuje u kom pravcu ce Red Bull nastaviti sa konstruktorskim resenjima i idejama, i ko zna mozda opet za 2 - 2.5 god. kako je gore napisano naprave sampionski bolid. Mada jos je rano pricati o tome, tek je druga trka zavrsena u sampionatu, i ima jos puno da se vozi. A ja jedva cekam vikend i Veliku nagradu Kine.
  2. dobrivoj

    F1: Red Bull

    Zato zadnje tri godine, kada gledam F1 ove jake timove ignorisem totalno, i vise se koncentrisem na ove slabije. Gledao sam prvu trku ove sezone koja je vozena u Australiji, i zao mi je Ferstapena sto je onim okretanjem izgubio pozicije na trci. Mlad je i talentovan vozac, tako da ce sigurno ovaj propust nadoknaditi u sledecim trkama. Jeste da je nevezano za Red Bull, ali drago mi je da je Meklaren promenio agregat i da ne koriste vise promasaj od Honde. Zao mi je Force Indije sto su nespremno usli u ovu sezonu (tim za koje navijam zadnje tri sezone), i bas me zanima kako ce se odvijati stvari u Torro Rosu, s obzirom da im je dodeljena uloga pokusnog kunica za isprobavanje Hondinog agregata u korist Red Bulla, i da li ce stvarno Red Bull od sledece sezone preci na Hondin agregat.
  3. Posto je samo jedna sijalica bila ispravna, resih i da se s tim pozabavim, tako da sam zamenio sve cetiri. Ubacio Narvine 40 din./kom. Puntisa inace sluzi dobro i ja sam generalno zadovoljan s njim. Sutra cu probati da sredim granicnik za vrata posto me nervira pucanje kad god otvaram vozaceva vrata. Nadam se da nece biti previse hladno napolju.
  4. Pa iz pravca Dzordza Vasingtona / Cara Dusana i dolazim do zoo vrta. Sto bi Beogradjani rekli "Dusanova ulica"
  5. Sto se tice parking mesta, kakva je situacija sa parkingom na Kalemegdanu kod Zoo vrta? Sutra vodim klinca i zenu u Zoo vrt pa da ne lutam puno, posto slabo poznajem Beograd. I kakav je saobracaj nedeljom ujutru u BG-u?
  6. Hvala na informaciji, provericu tu. U "Uradi sam" sam nasao onaj krstasti kljuc za tockove, ali radije bih kupio Fiatov lulasti original, iz razloga sto si naveo da se uklopi uz plastiku.
  7. To za cesanje sam i ja pretpostavio posto se kroz felnu vidi da su diskovi zardjali, ali kad nemam taj prokleti kljuc da skinem tockove pa da finom smirglom predjem preko diskova
  8. Prilikom pomeranja sedista se pomerio dzek od Airbag-a, majstor vratio, prikopcao na dijagnostiku i obrisao gresku.
  9. Moj otac vozi Punto 2009 god. i u njega sipa mislim da je Paraflu. Punto nije los, ali kao sto sam vec napisao stojao dosta dugo. Ja sam ga kupio sa nepunih 92000 na satu. U automobilu sam nasao njegovu originalnu servisnu knjigu i zadnji podatak je iz 2012 god. sa predjenom kilometrazom od nekih 42500 km., mada opet sve je to merodavno posto je auto iz uvoza. Moja neka predpostavka je da je to bio drugi auto u porodici i da ga je zena koristila da vozi dete, posto sam u gepeku nasao delove igracaka, i delove razbijenog novogodisnjeg ukrasa ispod rezervnog tocka. Srecom pa nije iseklo gumu. Limarisjki ima malo ostecenja, prednje desno krilo ima sitnih ulubljenja kao i zadnje levo. Na vratima od gepeka je isto vidljivo ulubljenje ili bolje receno ispupcenje oko brave. Celom duzinom s desne strane u visini iznad retrovizora se proteze neka ogrebotina debljine palca. Cak i na suvozacevom prozoru se vidi ostecenje. Ne znam da li ta ogrebotina na staklu moze da se sanira nekako. Nemam pojma kako i gde su uspeli tako da zakace auto. Za sada prioritet mi je kljuc za tockove da kupim, patosnice i metlice brisaca. Kada skrecem levo i desno cuje se neko cesanje o metal. Majstor je zagledao kaze nigde tockovi ne kace, najverovatnije misli da je zbog toga sto je auto dugo stojao, i po njemu taj zvuk ce vremenom nestati kako ga budem sve vise vozio. Motor je imao rdje na mestu gde je utisnut broj motora, pa sam imao malo peripetije prilikom registracije, morao sam da idem u AMS da mi utisnu PUS broj. Ceh 5000 din. ali to je platio covek od koga sam kupio auto. Inace Punto ko i svaki drugi ima standardne boljke. Upalila se lampica za Airbag (sredjeno), granicnik na vozacevim vratima je potrebno srediti posto se cuje pucanje prilikom otvoranja/zatvaranja, i na srednjoj konzoli pola lampica ne svetli i to treba zamenuti. Zaboravio sam da napisem da auto ima i klimu (manuelnu) i duva za sve pare, pogotovo posle odradjenog servisa tj zamene filtera klime.
  10. Pre nekih mesec dana sam se registrovao na forum pa je red da predstavim svoj auto. U pitanju je Punto 1.2 8V 2002 god 5-ro vrata. Uvezen iz Nemacke, cena 1500 Eur. Kupljen pre mesec dana, i od tad sam presao nekih 300 km. Generalno sam zadovoljan sa autom, ali se po autu vidi da nije vozen, i da je stojao dugo, tako da imam nekih sitnih problema koje cu u skorije vreme gledati da uklonim. Pre neki dan odradjen veliki servis i dijagnostika, ceh 17000 din. Ostaje mi jos da kupim njegov kljuc za tockove, posto je neko bio dokon pa je iz kompleta izvadio srafciger i kljuc (ostalo je sve tu), prvu pomoc i ostalo sto ide uz auto. Tecnost za pranje stakla treba takodje da sipam i zamenim metlice brisaca. Majstor mi je jos rekao da bi trebalo da zamenem rashladnu tecnost, i to bi bilo to za sad.
  11. Pozdrav svima, zovem se Dobrivoj, iz Zrenjanina, od pre par dana sam vlasnik Fiat Punto 2 1.2 8V 2002 god. sa 5-ro vrata. Nadam se lepom druzenju i puno korisnih saveta od iskusnih Fiat-ovaca Svako dobro

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...