Jump to content
FAS Goran

spaske

Members
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

About spaske

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Bor

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. I kod mene na marei od prekjuče problem sa vozačevim vratima, dan pre toga sam vozio zaključao ključem vozečeva vrata i centralna odradila svoje, sutra dan da uđem u auto ne mogu da otključam ključem vozačeva vrata odnosno centralna brava ne reaguje, otključam preko brave na suvozačkim vratima ali idalje ne mogu da otvorim vozačeva vrata? ni solja ni iznutra kao da je el. brava ostala zakljucana, sva ostala vrata uredu, kada probam kljucem brava reaguje i zakljuca ostala vrata ali ne reaguje na drugu stranu(da otključa) centralna pa me zanima u cemu moze biti problem i kako da uopšte otvorim vozačeva vrata? jer sad kad su zatvorena ne mogu da skinem tapacir, deluje mi da je mehanicki uredu jer se cuje kada pokusam da otvorim iznutra i dize pipak a kad je nategnuta unutrasnja kvakica ne moze da se spusti pipak pa mi deluje da mehanički radi a da elektro zeza jer neće da otkljuca centralnu odatle. Molim za hitnu pomoć kako otvoriti vrata?
  2. Hvala na pomoći to sam i planirao prvo da odradim jer je najjeftinija varijanta, hvala još jednom.
  3. ispustio sam na donjem crevu hladnjaka i na račvi gde ide iz motora u unutrašnji hladnjak dopunio i nije hteo odmah da uključi ventilator pa sam ozračio na plastičnom šrafu na gornjem delu hladnjaka dok je radio i pustio da ventilator ulkjuči 3-4 puta sutra dan još malo dolio i ukupno sam sipao 6 litara antifriza tako da je veliki deo tečnosti zamenjen, hvala svima na pomoći i savetima.
  4. gledao sam juče kad se skine to crevo trbalo bi da iscuri sva tečnost iz hladnjaka i posude jedino verovatno ostaje tečnost u samom bloku motora?
  5. probao sam da izmerim napon prema masi ali onda mi se smanji svetlo na poziciji, ne verujem da su popustili federi baš na obe sijalice istivremeno, jedino da je neki loš kontakt na samom kućištu sijalice jer tu ne mogu da rasturim ili da ispratim žice koje sam gledao ispod zadnjeg sedišta ali ništa sumnjivo. Ima li negde po forumu za mareu karavan 1.6 elx kompletna sema el. instalacija?
  6. da ne otvaram novu temu, imam mareu karavan 1.6 16 v 97 god, i problem sa zadnjim stop svetlima, pozicije i migaci rade normalno na obe strane kao i rikverc svetlo, ali mi ne radi stop svetlo na levoj strani, desna strana i ono dugacko na staklu rade normalo samo na levoj ne radi a pozicija radi normalno na obe sijalice, skidao sam štopku i kontakti su uredu probao sam sa zamenom sijalica sa dva vlakna ali opet isto pozicija radi a štop ne na toj strani, dali neko zna u čemu bi mogao da bude problem? kada otvorim plastiku u gepeku sa leve strane vidim neku beliu i zelenu đicu koje su otkačene probao sam i sa spajanjem ali ništa nisam dobio , ne radi mi ni svetlo za tablicu ako to uopšte ima veze ako je neko imao iskustva sa ovakvim problemom i mođe da pomogne bio bi zahvalan.
  7. ako možeš i meni da daš kontakt, danas sam otvorio haubu da vidim gde da ispustim antifriz i vidim da kaplje benzin i da ima parče creva koje ide na navoj na alu usisnu granu a drugi deo sa creva je stegnut sa 2 šelne ali opet curka i sad ne znam u čemu je problem nisam to do das primetio mada je auto kod mene tek 3 meseca u pitanju je mare karavan 1.6 16v 1997 god.
  8. znaci samo tu je dovoljno ispustiti? dali treba paliti auto dok je crevo otkaceno ili paliti grejanje i sl? koliko antifriza izadje tako i koliko doliješ?
  9. kod mene migavci uglavnom rade normalno ali mi se čini da dok je bilo toplije kada se motor zagreje ponekad neće da rade, pa ponovo dam migavac proradi sada na hlanijem vremenu nisam primetio problem, dali je normalno da kada uključim sva 4 migavca a auto ugašen rade normalno 1-2 minuta a onda se ugase? Marea karavan 1.6 16v 1997 god.
  10. Pozdrav ljudi, isčita ove teme oko zamene antifriza, uzeo sam mareu 1.6 16v sa plinom i čovek mi reče da proverim antifriz pre zime i ja rešio da ga zamenim koliko sam video u posudi je crveni antifriz pa sam taj g12 i uzeo i ako je fabricki koliko sam našao g11. Zanima me dali još negde treba ispustiti antifriz osim na najnižem crevu na hladnjaku? dali postoji neki šraf na bloku ili sl? i kako ozračiti ako je potrebno ako neko može da da konkretan odgovor ili neku fotku ili snimak. hvala svima na pomoći.
  11. pozdrav svima, imam mareu 1.6 karavan sa plinom auto sam skoro uzeo i imam samo 1 ključ i po onoj slici to je kopija gasi kod i pali normalno ali me zanima dali ta kopija uopšte ima neki čip ili ne bez daljinskog je zaključavanja, dali mogu samo da iskopiram taj ključ? odnosno dali bi radio auto normalno sa kopijom čisto da imam rezervu.
  12. moze i samo motorce ili ako neko zna gde se moze naci kod nas? koliko sam nasao to su motorcici sa oznakom FC-280PT
  13. Potrebna mi je brava zadnjih desnih vrata za fiat Pandu 2 (2004g) ili samo deo sa el. motorom i prekidacem.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...