Jump to content
FAS Goran

zvezdan

Members
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by zvezdan

  1. Pozdrav svima ja sam Zvezdan iz Zemuna,duze vreme pratim ovaj forum i evo resih da se prijavim.Mada mi se dopadaju modeli jos nekih proizvodjaca najvise sam naklonjen Fiatu i po redosledu vozio Uno, Tipo 1.4 DGT, Mareu 1.8 16v HLX, i sada Punta 1.2 8v, trovratnog, pravog Italijana iz 2005. Nisam neki veliki poznavalac mehanike i problematike motora (kada bi sve znali sta bi radili majstori) ali mozda nekom budem od pomoci.
  2. @BojanChampion Za nosac javljam kako se auto ponasa posle zamene,nadam se da ce eliminisati to tresenje pri polasku.Sto se tice tog cimanja kada naglo oduzmes gas, imao sam i ja identican problem, . Sipao Wins aditiv za ciscenje dizni na dva puna rezervoara i problem nestao. Verovatno nisu bile toliko zaprljane pa je pomoglo.
  3. Ma ne bih ni ja da diram set kvacila, pogotovu sto sam ga skoro i menjao, presao otada par hiljada km.I meni se desi iznenada, s tim sto je izrazenije kada je motor hladan ali zna da zatrese i kada je zagrejan.Pomaze da odmah stisnem kvacilo, a onda ga polako otpustam dok lagano stiskam gas.Zna da bude naporno na semaforu ili kada je varijanta stani-kreni.Cim budem mogao idem do majstora da zamenim taj donji nosac motora za koji znam da je los i nadam se da ce problem nestati. S druge strane zar ne bi trebalo ako je nosac u pitanju da se oseti i pomeranje celog motora pri polasku ili kocenju.
  4. Neko ce da me ispravi ako gresim, ali cini mi se da Punto nema nikakav drugi servo sem city moda koji se pali po zelji.Ako ti se volan teze okrece (mozda i ne, jer si malo navikao vozeci Forda na klasicni servo) proveri prednje pneumatike, mozda je manji pritisak s obzirom da auto nije vozen desetak dana. U firmi vozim Corsu pa posle posla kada sednem u mog Punta imam utisak da volan ide malo teze, mada taj osecaj prodje za par minuta.
  5. Nesto razmisljam, ako je otisao donji nosac motora, zar onda ne bih trebao da osetim i kao neko cimanje pri polasku ili naglom zaustavljanju jer pretpostavka je da tu motor ima lufta. Medjutim sem tog tresenja nema niceg drugog. Da li moze uzrok da bude zamajac, recimo ako je iskrivljen.
  6. Moguce da je i kod mene donji nosac motora uzrok problema jer mi je majstor skrenuo paznju da je oslabila guma unutar onog metalnog dela.Verovatno da kod voznje u rikverc pa jos na uzbrdici trpi vece opterecenje pa usled toga nastaju i vece vibracije.Ako je to u pitanju onda nije strasno,bolje nosac nego novi set.
  7. Nov sam na ovom forumu pa bih zeleo prvo da pozdravim sve vlasnike i ljubitelje italijanskih vozila. Vozim trovratnog Punta 1.2 8v 2005g, evo vec godinu dana, to mi je cetvrti Italijan po redu i sem redovnog odrzavanja nisam imao kvarova sa njim. Postoji jedan konstantni problem na koji sam se vec maltene navikao.Naime pre par hiljada km. auto je poceo da trese prednji kraj pri polasku, isprva po malo a onda sve vise,narocito ujutru dok je hladan i usledila je zamena seta kvacila (korpa, lamela i lezaj)Jedno kratko vreme je sve bilo u redu da bi od skoro auto opet poceo da se trese pri polasku osim u slucajevima kada lagano otpustam kvacilo i polako dajem gas.Najgora varijanta je kada rikvercom moram uz neku uzbrdicu,zna da trese napred da pomislim da ce nesto otpasti. Najcudnije je sto to nije stalno,vise je izrazeno dok je auto hladan.Inace set je Valeo a lezaj cini mi se SKF.Majstor koji je radio mi nije nepoznat,odrzavao mi je i prethodna tri automobila i nije neki pocetnik.Moguce da sam kupio los set ili je nesto drugo u pitanju.Sta vi mislite.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...