Jump to content
FAS Goran

Miloš Brkić

Members
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

About Miloš Brkić

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Bela Crkva

Previous Fields

  • Garage
    fiat stilo 1.9 jtd
  1. onda samo multiair, može i Giulietta, šta pre naleti samo da je u dobrom stanju. Ja sam od onih koji hoće da plate i više samo da je auto ok. Vidim da isto razmišljam kao i ti kad si kupovao auto. Mada kad sam seo u bravo sport i u alfu prijatno me je iznenadio bravo što se tiče enterijera, , a još je i jeftiniji.
  2. T jet nisam probao, ali je neki dobar primerak pogledao bi što da ne. Multiair sam probao i to mi se sviđa, mislim da povlači ranije od T Jeta. Do sad sam vozio dizele, prodao sam alfu 159 1.9 16v pre 7 dana, pa sad bi voleo da uzmem nekog turbo benzinca.
  3. Ja tražim bravo sport 1.4. multiair, baš kao tvoj Ivane . Ako nešto iskrsne javljaj
  4. Slažem se sa dekirs što se tiče otvorenog puta i malo oštrije vožnje. Ja imam alfu 159 1.9 jtdm bez DPF i kada duže vozim po gradu počne da dimi onda ga provozam par km van grada i posle toga opet sve bude ok. Peimetio sam da naročito pomaže kada par puta za redom dam pun gas od 1600-1700 do nekih 4000 obrtaja, mnogo brže se pročisti nego kada duže voziš na većim obrtajima, probao sam i da vozim 7-8 km na 3500 obrtaja, mnogo bolji efekat imam kod nekoliko naglih ubzanja.
  5. Vozio sam GP 5 godina, doduše 1.3 mjet ,a posle toga 3 god stilo 3V 1.9 JTD 115KS, ako zanemarim snagu motora meni se više dopao GP. Lepše se vozi GP dinamičniji je bolje leži u krivini, jako okretan,direktniji i precizniji volan. što se tiče prostora unutra mislim da uopšte nema razlike sem što je GP malo uži, a prostor za noge mislim da je isti kao i na 3V stilu, karavan je prostraniji od 3v stila ima više mesta na zadnjoj klupi. Ja sam visok 196cm i veruj mi da mi GP nije bio mali auto, mali je po spoljnim gabaritima a unutra je prostran. Kad uporediš ova dva automobila gledajući ih bočno vidi se da GP ima kraću haubu i manji gepek ,zato je neprimetna razlika u kabini bez obzira na 15 cm razlike u dužini u korist stila. GP ima moderniji ditajn i spolja i unutra,po mom ukusu, ukusi su različiti tako da razumem ako neko misli drugačije.Sedišta su lepša i bolja u GP čak i ona najobičnija a sport u GPu je 3 klase iznad stila. Oba automobila su bila u odličnom stanju i GP je ostavio celokupno bolji utisak na mene,jedino što sam želeo veću snagu i to sam delimično rešio čipovanjem pa je išao skoro kao jtd, bar je meni subjektivno tako delovalo. Najbolji je savet koji si već dobio da sedneš i provozaš i jedan i drugi i onda doneseš odluku, jer nekad je taj osećaj presudan i dobiješ druhu sliku o autu. Na primer kod sam kupovao zadnji auto pre 2 god. krenuo sam da kupim lagunu 3 ( nadam se da nećete mnogo da me zezeate zbog lagune) gledao sam par komada i probao, bio je jedan dobar primerak u ful opremi, ali nekako mi nije bilo to to. Nisam našao neku zamerku toj laguni ali sam bio neodlučan i rešimo ja i drugar da pogledamo jednu alfu 159 koja mi se jedino svidela od sto komada u oglasima koliko je bilo u tom trenutku. Pogađate naravno da sada vozim alfa romoe 159 1.9 16v sportvagon već 2 godine , kada sam probao alfu koja je bila u odličnom stanju odmah sam znao da je to ono što želim bukvalno posle 500m vožnje, tako da je jako važno da probaš oba automobila i biće ti sve jasnije. Nadam se da sam ti bar malo pomogao
  6. Da li neko ima iskustva sa aplikacijom TARGA SCANNER, , izbacuje mi 0 km, 27.03.2017. Auto je 2008god a kupio sam ga oktobra 2017., pa je Ok. da je servis bio 27.03.2017. u Italiji. Kako je moguće da piše 0 km? Ako neko ima bolji program neka proveri DM364PD. Alfa romeo 159 1.9 jtdm je u pitanju i dobro me služi, nego čisto radoznalost i da imam aplikaciju za ubuduće.
  7. Nisu svi radili, slažem se, ali se dosta njih žalilo na slab odziv na gas do 2000 obrtaja i na povećanu potrošnju. Mani su u servisu rekli da se radi softversko podešavanje samo u tom opsegu da bi se auto isto ponašao kao i kad ima klapnice, a povećanje snage je bilo na moj zahtev. Napisao sam remap zato što svaka promena mape je remap, bez obzira da li se povećava snaga ili se radi iz nekog drugog razloga... Ja sam taj zahvat radio u alfinom servisu kod Deše.
  8. Kada se vade klapnice obavezno se radi i softversko podešavanje, zbog drugačije regulacije vazduha na malim obrtajima. Ja sam vadio klapnice na alfi 159 1.9 16v pre mesec dana i odmah je urađen remap , zbog klapnica i blago povećanje snage na moj zahtev... kad već čačkaju mapu... Podrazumeva se da se tada uradi čišćenje kompletnog usisa.
  9. Ja sam se juče vratio iz Bugarske, za put do Sofije potvrđujem to što kaže Milan1979, svi voze oko 100 i pratiš kolonu nije bilo problema ni u odlasku ni u povratku. Najgore je kad si prvi u koloni pa neznaš šta te čeka, ali kad je desetak automobila ispred voziš opušteno, pogotovo što Bugari obilaze non stop sa minimum 120- Na granici nije bilo gužve čekao sam oko 20-25 minuta ukupno za oba prelaza, oba puta. Uopšte nije bilo kamiona na granici ,kao što je bio slučaj prošle godine i Bugari nikog nisu odvajali sa strane.... To su ti najsvežije informacije od juče
  10. Problem sa kamionima ispred naše granice kada se izlazi iz Srbije je bio i prošle godine kada sam se vraćao sa mora, oko 14h sam bio na granici ,bila je kolona od 2-3 km,a bilo je jako puno voyila iz oba pravca pa je nastao zastoj jer su kamioni i autobusi zauzeli celu desnu traku a samo u levoj traci je bilo nemoguće mimoilaženje. Ja sam imao sreće i čekao sam nekih 45min, a za to vreme se napravila kolona vozila iza kamiona minimum 7-8 km dužine, jer je neverovatno koliko je ljudi išlo tog dana(9 jul) ka Bugarskoj, pomislio sam samo nek im je bog u pomoći. Kada sam bio pred kraj kolone stigla je policija i verovatno puštala vozila naizmenično sa obe strane. Kada sam išao na more bio sam na granici oko 2 noću i bilo je mnogo manje kamiona, kolona od par stotina metara, ali nije bilo gužve iz pravca Bugarske jer se većina verovatno vraća danju, tako da sam lako obišao kamione i čekao sam pola sata na granici. Sada sam u velikoj dilemi šta da radim, krećem 26 juna ponovo za Sunčev Breg i ne znam šta da radim, hteo sam da putujem danju, da prespavam posle Sofije i nastavim ujutru, ali me plaši ta kolona kamiona i moguć zastoj, ili da opet idem noću i propadne mi prvi dan , jer sam mrtav umoran i moram da spavam čim stignem...
  11. Može da se plati gorivo u evrima u Bugarskoj, jedino je kurs malo nepovoljniji. Kurs u menjačnicama je 1e 1,92 leva , a na pumpi računaju 1,8 leva , otprilike ti je skuplje oko 7.5 dinara po litri goriva ako plaćaš u evrima a ne u levima. Cena goriva je bila 1.98 leva prošle godine
  12. Bio sam ja prošle godine u Sunčevom Bregu i bilo mi je super, voda nije kao u Grčkoj i Crnoj Gori, malo je tamnija i nije tako bistra... i to je jedini minus ( nije prljava i nije bara, jednostavno je boja drugačija). Sve ostalo je super i za svaku preporuku! Ako je nekom prioritet samo kristalno provirdna voda i plava kao u Grčkoj onda ne treba da ide u Bugarsku. Sunčev Breg me je oduševio kao grad , lepo je sređen sve blješti i svetli kao u Las Vegasu, šetalište je dugačko oko 5 km,a i sam centar je prelep,puno je kafića,restorana,diskoteka, kazina, luna parkova i raznoraznih zanimacija, bukvalno šta god ti padne na pamet tamo se nalazi Plaža je ogromna oko 8 km i široka 40-50m sa sitnim peskom i mesta ima koliko hoćeš, Ležaljke su bezobrazno skupe 16 evra su 2 ležalje i suncobran, ali imaš slobodnu zonu svuda pa ne moraš da plaćaš ležaljke. Cena su kao i kod nas , mažda malo skuplje, ali dosta jeftinije od Grčke.U manjim mestima je dosta jeftinije,nego u Sunčevom Bregu, Zlatnim Pjascima pa i Nesebaru... Ja sam bio u hotelu Marvel all inclusive i 7 dana je koštalo 500e za dvoje odraslih i dete 10 god. Ove godine idem ponovo u Sunčev Breg hotel Kuban 10 dana 700e za nas troje (ovog puta imam i akva park u hotelu ). Ja nisam neki veliki ljubitelj plivanja pa mi je Su;ev Breg idealan, jet tamo nikad ne može da ti bude dosadno, ni danju ni noću. Sa uslugom u hotelu sam bio zadovoljan, hrana, piće,osoblje sve je bilo ok.
  13. Porto Carras za dvoje odraslih i 1 dete u terminu do 1. jula košta oko 1100e (za 10 dana) sa popustom za uplate do kraja decembra

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...