Jump to content
FAS Goran

Nebojša Stošić

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

About Nebojša Stošić

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Pozdrav drugari, Izvinjavam se, ali zbog obima posla nikako da odvojim malo vremena i napišem šta je sve odrađeno na kolima. Pa evo spiska, ili kako reče kolega ristivoje, izveštaj: remont alternatora (ležaji i dioda) remont palice birača brzina remont karburatora zamena dihtunga poklopca ventila zamena platina zamena razvodne kape zamena kaiša alternatora zamena creva iberlaufa zamena menžetne levog homokinetičkog zgloba zamena oba kraja spone zamena oba kraja letve zamena svećica zamena ulja zamena filtera vazduha zamena filtera ulja zamena celog auspuha štelovanje zazora ventila štelovanje predpaljenja Sve ukupno...delovi + ruke = 32.000,00 dinara Ali, auto sada radi kao sat. Pali kao mina i na -8. S` obzirom da sam ga dobio za dž od brata, sada mogu da gledam na to kao da sam ga kupio za 250e
  2. @ ristivoje Da, poštovani kolega, u pravu ste.... Bio sam kod majstora, a auto je je još uvek kod njega u servisu. Prvo što je on pregledao i proverio bio je karburator i upravo ta pomenuta membrana je pocepana. Očekujem da u toku današnjeg dana, eventualno sutra, sve bude zamenjeno, servisirano, pa ću imati kompletan uvid u pravo stanje. Inače, pomenuo je i platine i još par nekih sitnica (da ne kažem krupnih stvari pošto će ceo ceh sa rukama da izađe oko 15.000 dinara ). Kada budem preuzeo auto znaću šta je sve odrađeno, pa ću postaviti spisak ovde na forumu....
  3. Pozdrav, Da ne otvaram novu temu, a sličnu ovoj, izneću svoj problem na Fiat Uno 900ccm, 1990g. Naime, sličan je problem kojim je Jagodinac i započeo ovu temu....paljenje, ler gas i gušenje... Pa da krenem redom, Auto je dosta dugo stajao...više godina. Paljen svake druge treće nedelje na nekoliko minuta i to je bilo to. Da je prešao i 100km u prethodne 3 godine je veoma diskutabilno. Upalio sam ga jedva, na mišiće što bi se reklo, pod saugom. Prvih nekoliko puta upali, ali se posle par sekundi ugasi. Kada je upalio i kada sam trebao da krenem morao sam lagano da dodajem gas da se ne bi ugušio i ugasio. Odvezem ga do majstora gde je bio dogovoren pregled i mali servis. Radio je na 3 svećice, to je majstor iz prve ustanovio. U toku dana odrađeno je sledeće: zamena ulja, zamena filtera vazduha i ulja, zamena svećica (sve četiri), stavljen drugi auspuh (pošto je ovaj imao par rupa), naštelovano paljenje i još nekih par sitnica. Šta se dešava dalje....ujutru palim auto pod saugom ali ako mu ne dodam gas počne da brunda, kao da se guši i na kraju se ugasi. Pa i kada upali iz trećeg puta, drži neko vreme, par desetina sekundi i ugasi se opet ako se ne dodaje gas. U toku vožnje pod saugom uvek moram da dodajem malo gas kada pritisnem kvačilo i kočim, inače opet ode u off. Kada je zagrejan i radi u mestu to traje par minuta, ali je očigledno da lagano gubi obrtaje i na kraju...šta? Ugasi se, naravno. E, da, zaboravio sam da kažem....kada sam drugi put bio kod majstora promenio je dve svećice i palio kao mina. A one dve što je skinuo kaže da je na njima bilo benzina. A i benzin sam sipao 10l i da li sam prešao 20km a kazaljka je na crvenom i upalio je lampicu. Svećice nisu problem, staviću sve 4 nove i najskuplje ako treba, ali šta dalje? Pumpa, komutator, razvodnik paljenja??? Ne znam, nisam majstor za motore, ovo sam pitao pročitavši ostale komentare... Pa, eto, da ga bar osposobim za predstojeću zimu ili ako ne...u delove Hvala unapred!
  4. Srdačan pozdrav admini, forumaši i ostali, Nebojša Stošić...Vršac Slobodno me zovite Stole (bez nekih insinuacija u dodatku nadimka ) Vlasnik Citroena, ali od skora i vlasnik jednog malog, malenog Fiata Uno, 900ccm, 1990g Imam par problema oko njega te sam se zato registrovao ovde... Nadam se da će mi kolege sa foruma pomoći da rešim problem, koji ću postaviti u odgovarajućoj temi na forumu (vezano za paljenje, ler gas, saug itd...) Hvala unapred!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...