Jump to content
FAS Goran

marezos

Members
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

About marezos

  • Rank
    Il Nuovo

Recent Profile Visitors

682 profile views
  1. Pozdrav svima. Molim za pomoć. Već duže vreme tražim odgovarajuće 16ke za GP, i sad su mi ove pale za oko. https://m.kupujemprodajem.com/Felne-16-4x100-letnje-gume-43660584-oglas.htm#mhs0-1491848885954 ono sto me interesuje da li će dobro leci? Felne su 4x100, et 35, 7j. A gume 205/45. Da li su to odgovarajuće gume ili na 7j idu još šire? Gume tih dimenzija su skupe i s obzirom da su niske da li mislite da ću moći bez problema danas sutra staviti 205-55? Stabilnost će biti veća ali i potrošnja, nadam se neznatno. Zvao sam dečka kaže on da ih je na kliu vozio i zbog toga je uzeo niže gume
  2. Na silu uzeo sam veći srafciger, stavio krpu preko njega da ne oštetim plastiku i gurao od dole. Polako izlazi ali treba gurnuti. Kako sam ja već savetovan ovde 'kod fiata sve ide na cupanje'. Tako da nije teško izvaditi. Prašina medju kontaktima je vidna, ja sam je samo dobro izduvao na kompresor i vratio nazad
  3. Planiram i ratkapne da menjam, ove su bas penzionerske. Jedno po jedno, doce i to na red... zatamnjenje stakala u ovoj radnji je 100e, po stop svetlu 10. Ja sam imao mali drugarski popust. Stopaljke se odlično vide, folija je 60%. Malo jeste prigušeno ali ne brinem se da nije dovoljno jako osvetljenje za bilo koga iza mene.
  4. Pozdrav svima. Posle nekog vremena red je da se pohvalim sitnicama koje sam radio na svom ljubimcu. Sto se cd playera tice naručio sam preko ali babe aux kabel za 3,3$ i povezao ga na isti za tri minuta i zvuk preko telefona i original playera je identičan. To mi se svidja izuzetno. Komande na volanu su proradile kada sam ih izvadio i očistio kontakte dugmića. Danas sam preuzeo auto od dečka koji se bavio zatamnjivanjem. Izgledom sam malo reci oduševljen (ukusi su različiti, bilo je i pozitivnih i negativnih komentara). Sledeće na redu su felne (i gume) 16ke.
  5. video sam, reparacija za 25e... To cu zaobici. Hvala u svakom slucaju
  6. https://www.polovniautomobili.com/auto-oprema/5152118/grande-punto-cd-mp3 Mislis na ovo?
  7. Mislio sam da player od eva odgovara starom grande puntu... Problem je sto je moj fabricki player, kao i svaki drugi orignal podrzava samo audio cd-ove... Ostaje opcija nadogradnje usb-a... Glavno pitanje da li gubim komande na volanu ako uzmem neki player da nije original...?
  8. Planiram da zamenim postojeci cd player (grande punto 2006) jer je izgreban, i rezanje audio cd-ova je ogromna gnjavaza. U obzir dolaze dve opcije. MP3 player od evo modela(ili random proizvodjaca), ili neki dvd player sa npr e-baya ili alibabe. Ono sto me interesuje je u slučaju ugradnje playera koji nije original da li gubim komande na volanu? I koja su vaša mišljenja šta da uzmem... MP3, dvd (do 100e), razmišljao sam i o aux kabelu...? Ako postavljam dva puta istu temu izvinjavam se. Ne mogu da skontam da li sam uspešno objavio prvu...
  9. Sve belezim pa jednu po jednu stvar cu da resavam. Hvala na informacijama. Imam vremena do proleca ali vezano za felne dvoumim se izmedju 16ki i 17ki... Naravno da 17 leže savrseno, to se vidi na tvom fiatu, a da li bih sa 16kama pogresio?
  10. Nije me mrzelo da procitam od pocetka temu Pre svega sve pohvale za g.punta! Tako ce i moj izgledati kad poraste Imam za tebe par pitanja... Kako se zove tapetar iz Veternika, kako doci do njega? Gde je taj storeli za presvlacenje volana? I s obzirom da planiram da na prolece stavim alu felne na letnje gume, interesuje me da li i koliko 17ke uticu na potrosnju i udobnost?
  11. Možda ni ona ni džeki nisu dobili dozu pa su zajedno grizli. S obzirom da izgled da se vratim na cd player, jel taj noviji fabricki cd player podržava mp3?
  12. Hvala vam na odgovorima i savetima. Onda vec znam sta mi je ciniti sa rucicama i sa radiom. Sto se tice pojasa tj sedista ne bih nista tu dirao jer mi je ok da ne pisti. Ali mi je zapalo za oko to sto reaguje na suvozacko a ne i za vozacko. Kada vozim sa odvezanim pojasem niti gori lampica niti se cuje zvuk upozorenja, dok zavozacko kad stavim nesto od 2-3kg on vec javlja za pojas.
  13. Onda ostaje opcija da kupim isti, original radio, pretpostavljam da ce onda komande na volanu raditi... A za rucice cemo videti da li mogu od mojih izgrebanih a ispravnih i tvojih ocuvanih poluispravnih da se naprave jedne valjane
  14. Mislis da mogu promeniti radio, da stavim neki da nije original i da ce komande raditi i u tom slucaju? Rucice funkcionisu bez problema, tako da je samo estetika u pitanju. Moze, sto da ne. Bicemo u kontaktu samo da ja bacim oko da li mora sve da se menja ili samo taj ishabani deo. Inace senzor vozackog sedista je garant iskopcan, jer za pojas pisti samo suvozacko sediste. To mi ne smeta, naprotiv, ali sam se zapitao sta nije u redu.
  15. Tako sam i mislio, nije dzabe toliko jeftina. No, vratimo se na grandisu kako kaze bole. Slozicete se sa mnom da su prve na redu felne, 16ke bi mu legle, ali bojim se da cu uzeti 15ke zbog dobrog stanja guma... Jer jedno vuce drugo sto se finansija tice. Enterijer je sa tom plavom bojom kao sto vidite, i time nisam preterano oduševljen, ali za kupovinu su presudile neke druge stvari, ionako sam vec sam sebi postao tezak zbog visokog kriterijuma. Kako god prihvatljivo je, ne dreci mnogo. Volan ne deluje istroseno, samo oguljeno, to je taj lak koji se lako guli. Tu razmisljam o presvlacenju,ili o zameni volana, ni to nije iskljuceno slicna je cena. Na sledecim slikama se vide zenski nokti :@ Ne mogu da verujem da je to od toga ali nista mi drugo ne pada na pamet. No i to se resava kupovinom drugog dela. Sto se tice radija, i on ima vidne tragove koriscenja. I tu sam u dilemi... Da li je moguce samo te dirke zameniti ili komplet radio? Ako ga menjam celog onda cu uzeti neki drugi player koji podrzava mp3 i usb. Ali onda pretpostavljam da gubim komande na volanu (sa kojima nesto nije u redu, leva strana gde je volume + - i mute brljave i mesaju funkcije kad ih kortistim)

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...