Jump to content
FAS Goran

Neven_MAX

Members
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

About Neven_MAX

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Beograd

Previous Fields

  • Garage
    Bravo 1.6 16V

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Najekonomicnij, najbolje za snijeg i rupe su 15 ske. Ipak ako želiš estetiku, a voziš dobrim putevima i nije ti problem dati neki dinar više uzmi 16 ske. Naravno ovo je moje mišljenje.
  2. Da se ukljucim nakon sto originalno postavih pitanje.... Prvo, put kojim cesto vozim, iako sam u BG, je ocajan a 'Talijani nisu sa rupama na ti. Ja sam kupio zimske alu feline 15" I ljetnje 16". Nisam se pokajao. Prvo uze gume, mada nedvojbeno su 'ruznije', mnogo bolje kopaju do puta po sljegu I ledu nego sire. Sto uze i vise mesa na gumama za kratere na putu, gazenje ivica kolovoza upadanje u rupe pune vode, to bolje. Garantujem da me je nekoliko puta do krivljenja felni spasilo samo debljina slabije naduvanih 15" guma. Dalje, 16'' je po meni dobar kompromis udobnosti, glumljenja spajdermena po ivicnjacima, izgleda I ljuljanja po autoputu. Ako govorimo o izgledu, 17" ljetnje I 16" zimske su odlicne. Ali imaj u vidu da cjena 'dobrih' 17" guma je cesto I do +50% skuplja od npr 15" a I od 16. Po meni besmislno je kupiti dobre felne I onda na njih nabaciti 'Tigar. Ja sam se namucio trazeci felne, ukoliko zelis odlican izgled i sigurnost nove felne I kvalitetne gume su pozeljene a imaj onda u vidu cjenu. Samo za nove felne 17" se treba dati min 350e. Dakle stavi na papir put kojim najcesce vozis, koliko kesa imas I koliko ti je zaista bitan izgled...Uzgred. Moracu postaviti koju sliju da vidis kako izgleda kod mene....
  3. Za sada imam zimske 15 in celicne felne. Tvrd je. Medjutim felne celicne kod fiata lako oksidiraju pa hocu prvo ljetnje a poslje i zimske da stavim alu. Iako zimske mogu 15, 16 nedoumica je oko velicine ljetnjih. Ti baloni se ljuljalju na autoputu kao u camcu ne kolima. Najradije originalne felne bih kupio ali tesko naci.
  4. Da li mozes u pm da me uputis ili broj tel gdje i kod koga si radio. Hvala.
  5. Hvala ljudi. Uzecu 17. Naravno ne mogu da nadjem originalne, nema ih na prodaju. Ima aftermarket ali centralna rupa ne odgovara. Sada se bakcem sa time. Jedni kazu oslanja se citava tezina na centralni konus drugi kazu ne vec na sarafe. Meni ovo sa sarafima nema previse smisla. Kao ni stavljanje plasticnih prstenova, a metalni hoce zapeci. Pa poslje ako dodjes do situacije da mjenjas gumu na putu...a rezervna celicna sa originalnim otvorom, laganini zovi pomoc na putu...:). Ako neko ima iskustva neka podjeli, hvala.
  6. Da da tastu , nikako zapamtiti, iako bi ona mogla moju voznju, razmisljam niz mirjevo jedan slalom preko lezecih....:)
  7. Brzina manje vise. Brinu me rupe, sahtovi i ostalo. Vjerujem da se sa tanjim gumama to osjeti vise. Zimske cu da ostavim na 15.
  8. Planirao sam da kupim 17 ili 16 in alu felne za novi Bravo 2010. Interesuje me kakva su inkustva ljutih vozaca sa jednim ili drugim, jer mi se cini da mnogi vlasnici 17 in felni mjenjaju iste za 16-ske. PS Ukoliko ima neko sa ponudom, pm molim vas. Hvala.
  9. Ljudi ukljucujem se prekasno. Vidim mnogi su pisali o kozmetickom Instant navu kod Brava I ostalih Fiat/AR/L u koje se ugradjuje. Ja imam sd karticu sa mapama iz 2010 kao I svi. INteresuje me da li jeko uspio da sazna vise vezano za mape. Pojavile su se neke koje se samo skidaju bez potrebe za karticom. Pa se valjda overwrite fajlovi na kartici. Ima li novi info? Hvala ljudi! Instant nav 2017
  10. Jeste. Radila je ispravno u jednom navratu, I tada interesantno se nije pojavljivao plavi ekran sa Fiat znakom, vec se momentalo palila, radile mape I ostalo. Uredjaj je normalno ocitavao temparaturu, GPS, I ostale info koje ocitava sa Body Compa. interesantno je da uredjaj kada se upali prije okretanja kljuca nakon sto auto neko vrijeme stoji ugasen normalno radi, ali jasno ne ocitava nakakav info sa Body Compan npr temparaturu, iako FM I GPS radi. Ukoliko se okrene kljuc momentalno trazi master kod. Ukoliko se upali sve istovremeno okretanjem kljuca, vidi se da uredjaj ocitava I temperature, I ostalo ali trazi master code da bi uopste mogao pristupiti bilo kojem meniju. Interesantna stvar je jos da ukoliko ubacis CD ili usb, ili pustis radio, sasvim normalno mozes da kontrolises multimediju preko taster na volanu I Body Comp ocitava FM ili ime pjesme koja se pusta, bez obzira sto Navigacija trazi MASTER CODE. Hvala. Googlovao sam Radio Navigator Marelli ali ne lici mi na uredjaj koji ja imam ali mozda se varam (postavio sam u prethodnom postu slike). Ipak ukoliko bi mogao da se rijesi bio bio bih jako zahvalan. Ko I kako bi se to moglo uraditi?
  11. Da ima karticu. to je verzija 2010. Blue and Me with Instant Nav +. Ima Navteq sd karticu sa mapama. Ja imam karticu I licencu za neograniceno koriscenje. I da proizvodjac je Magneti Marelli. Uslikao sam I serijske kodove, I dane proveo trazeci ali nisam uspio. Ako ga nadjes vodim te na rakiju ili sta pijes, dozlogrdila mi zaj...cija.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...