Jump to content
FAS Goran

RicardoDeJuan

Members
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

About RicardoDeJuan

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Novi Pazar

Previous Fields

  • Garage
    Fiat Stilo 1.9 JTD, Audi A4 1.9 TDI
  1. Stvar je ovakva: Vozim Fiat Silo 1.9 JTD, 116KS. 2002.godiste. Desilo mi se 4-5 puta za ovih godinu dana da auto, kad je zagrejan vec, nece da upali dok ga ne ostavim otprilike minut-dva. Dakle, dam kontakt, sve je normalno, i kad okrenem kljuc, nista se ne desava. Nikada mi se to nije desilo kada je auto hladan, vec iskljucivo kad krenem na put, pa recimo napravim pauzu. U vecini od tih 4-5 slucajeva, auto je bio parkiran blago uzbrdo. Onda izvadim kljuc, ostavim ga tako nekih minut, pola minuta, kako kad, i pokusam ponovo. Nekad upali odmah, a nekad cuti po 4-5 sekundi pa se upali. Da ne bude zabune, auto ne vergla, nego jednostavno se ponasa kao da sam mu samo dao kontakt, iako je kljuc okrenut. Elektricar je proverio situaciju, kaze da je sve u redu. Da li se ikom desilo ista slicno, i sta li bi mogao biti problem? Iskreno, sve ovo do sad mi nije napravilo nikakav konkretan problem (osim izgubljenih minut ili dva), ali me je strah da negde na putu (cesto sam u inostranstvu) ne dodje do problema i da auto jednostavno ne upali. Puno pozdrava!
  2. Skinuo klemu, vratio nazad, radi sve OK. Provalio sam to pre sugestije Dalibora, i napravio, ali je covek svakako bio u pravu, skidam kapu i zahvaljujem
  3. Postovani clanovi foruma, imam sledeci problem: Juce pri paljenju mi je CD player "zakovao", pojavilo se sledece na displeju: CD PLAY, i sve ostale moguce ikonice ispod su se upalile, ali CD player ne reaguje ni na sta, ne pusta muziku, ne izbacuje CD, apsolutno nista, jedino sto reaguje je paljenje i gasenje svetla kada se pritisne srednji-glavni okrugli taster (ili je mozda ispravnije reci potenciometar, mada je on digitalan, ali eto) za pojacavanje i smanjivanje tona. Ono sto je takodje interesantno je da player radi i kada je auto ugasen, dakle ponasa se identicno, isto ono stoji na displeju, i isto samo pali i gasi svetlo kad se pritisne srednji taster. Da li je iko imao slican problem? Hvala!
  4. Znas kako, obzirom na to da se ovo desilo 4.dana otkako sam vlasnik Stila, nisam potpuno siguran u to kako on uopste treba da se ponasa, to je jedini Fiat koji sam u zivotu vozio, mozda je najbolji u Srbiji a mozda najgori na svijetu, ja to i dalje ne znam uglavnom, vazno mi je da znam da ima 4 nosaca, ujutru kad ga oteram kod majstora, provericemo da li ima 4 komada, ako ima, to je to, ako fali neki, znacu gde otprilike treba da bude i to je to.
  5. Prvo bih da pozdravim sve clanove ovog odlicnog foruma, odavno vas pratim, mada sam tek od malopre clan. Od skoro sam vlasnik Stila 1.9 JTD 115ks, i pre par dana kad sam drugaru pozajmio auto, kaze da mu je ovo otpalo u toku voznje. Proverio sam kod majstora, kaze da su svi dijelovi tu. Gledajuci po netu i guglajuci ovu oznaku, pise da je u pitanju nosac motora. Dakle, moguce su dve solucije: Ili majstor ne umije da nadje gde tacno ovaj dio ide, ili je vec zamijenjem pa je stari ostavljen negde ispod haube, i tokom voznje je otpao. Ukoliko neko zna gde tacno ide, neka mi objasni ili uslika jos bolje, kako bih proverio da li su svi dijelovi na mestu. Oznaka: 46780490 Unaprijed hvala!

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...