Jump to content
FAS Goran

Iceman312

Members
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Iceman312

  1. Pozdrav Dacha, interesuje me da li je moguca popravka prozirnog laka, i koja bi bila cena u slucaju da moze. Evo dve (ocajne, znam) slike, ako moze da se proceni bar okvirno. U pitanju je ivica gepeka i ivica zadnjeg levog krila.
  2. Boze koliko ovo dobro izgleda....Nadam se da ce i performanse biti isto tako dobre
  3. Izgleda je negde progledao ili auspuh ili izduvna grana, pa malo grmi vise nego sto treba. Inace kad se zagreje, prede jako lepo. Samo da vidim koja je fora s ovim uljem u rashladnoj tecnosti, pa cemo da krenemo u sredijivanje svega sto fali. Vec se jure delovi preko i neke sitnice od alata sto treba. Do pocetka sledece godine bi trebalo da bude skockana i registrovana.
  4. Bolest na sta lici auto kolega. Ove felne cuce previse dobro! Dajes mi svakakve ideje iako znam da imam precih problema od felgi
  5. Pozdrav ljudi, Pre nedelju, ili dve dana sam napravio nalog na ovom forumu u pokusaju da pronadjem odgovore za probleme vezane za ovu Kappu. Iskreno nisam ocekivao tako toplu dobrodoslicu, pomoc, i generalno podrsku za ono sto pokusavam da odradim. Svi clanovi foruma koji su odvojili vreme iz svog dana da bi meni pomogli imaju moju zahvalnost i dodjem im makar pivo jednom prilikom kad se vidimo na skupu. Neko je zatrazio slike Kappe, pa reko da napravim temu i okacim par fotki. Kao sto se da videti, ima dosta da se radi. Godine stajanja pod kojekakvim ceradama su unistile lak na par mesta a i felne su isto pretrpele stetu od vremenskih uslova. Brizgaljku za far koja fali, i ovu izlemljenu plastiku oko maglenke imam nove, samo sto moram da ih ofarbam pa cu ih i zamenit. Sem tih nekih sitnijih ostecenja, auto deluje prilicno pristojno. Kao sto se da videtin na slici rezervoara za hladjenje motora, ima ulja u njemu. Nasao sam neke teme po UK Lancia forumima gde ljudi kazu da je to prilicno normalan fenomen za Busso sestake i da ne mora da bude ozbiljno uopste. Moje licno misljenje je da ce morati dihtunzi obe glave, i svih ostalih cuda da se menjaju za svaki slucaj, kao i kaisevi/spaneri. So obzirom da je auto bukvalno stajao bez akumulatora 2 godine, motor radi prilicno solidno. Malcice je nestabilan ler dok je hladan (ima tendenciju da se krece od 500 do 1000rpm), ali kad se motor zagreje sve deluje koliko toliko ok. Check engine lampica gori, to cu morati da vidim sta je. Eto, to je Lancija koju pokusavam da spasem. Bice to solidna avantura al prilicno sam siguran da ce ishodak biti dobar i po mene i po nju. Jos jednom hvala svima na podrsci!
  6. Auto upaljen danas na pola kljuca posle 2 godine stajanja bez akumulatora. Miran ler, sve normalno kao da je vozen svaki dan. Znam da nije nesto preterano interesantna informacija, obradovao sam se ko malo dete.
  7. Prva opcija je bila da je nosim na remont, posto imam dve: obe Bosch samo sto je jedna 0580453980 originalna iz ove Kappe, a druga je iz 2.0. Manje vise iste pumpe samo sto nose druge oznake. Medjutim 2-3 tipa sto sam znao da remontuju pumpe vise to ne rade. Tu su pa ako nadjem nekoga da ih odradi, i ako im ima spasa uopste, sredicu obe.
  8. Trazio sam je po modelu, posto je Bosch 0580453980, medjutim nisam imao srece ovih proteklih dana. Pokupio sam juce u neku americku koja odgovara specifikacijama (>120L na 3 bara) i ima isti oblik. Ubacena je i radi, al to ce biti neko privremeno resenje samo da mogu da prebacim auto kod sebe. Posle cu negde nejurim Bosch opet.
  9. Nisam kolega jos nikoga zvao, moram prvo da sredim pricu sa pumpom za gorivo da mogu da je prebacim kod mene gajbi, pa kad mi cucne tu ispred kuce onda mogu na miru da zovem ljude i pravim plan napada. Imam par majostra koje treba da okrenem, pa cemo vidimo kakvo je stanje, samo da skinem ovo sad s dnevnog reda.
  10. Koliko ove Theme brutalno izgledaju, sacuvaj boze. Nek te sluzi dugi niz godina u zdravlju!
  11. Pratimo istu ideologiju sto se tice delova i majstora svakako, ovo za spanere sam rekao jer mislim da su bili menjani malo pre nego sto je parkirana da stoji tako da nisu presli puno uopste. Auto nam nikada nije pravio probleme za svih 11 godina koliko je kod nas, sem sto sad eto nije paljen 2 godine pa je prica kakva jeste. Al to je do mene i matorog a ne do nje. Hvala na lepim zeljama i informacijama komsija, takodje svako dobro.
  12. Iskreno jos nisam ni siguran sta ce mi trebati, znam da ce morati da se radi zamena zupcastih sad dal cu i spanere da menjam to cu videti. Pored toga definitvno ide i set dihtinga glave, jer mesa ulje i vodu. Za ostalo cu videti kad uspem da je upalim. Ja sto sam nasao po italijanskim nekim online radnjama i ebay.it, setovi zupcastih kaisa su nesto 250 evra zavisno od proizvodjaca. Sad dal je to realna cena il nije, nisam siguran vise. Ne bih da te opterecujem nesto preterano, ali svaka informacija pomaze u svakom slucaju.
  13. Ma navikao sam na carinu i te gluposti, u principu bolje su cene na Amazon.de nego ovo sto sam nasao u Italiji, jedino sto bi za ovo iz Italije mogao da nadjem nekog da mi donese. Kakva je situacija kod vas u komsiluku sto se tice delova? Hvala na preporuci, jel znas mozda ime coveka?
  14. Ma pumpu nisam ni spominjao, to resavam u domacoj radinosti. Nego ono, okrenes ljude, pitas dal rade taj model Kappe, kazu ne. Bukvalno se na to svodi. Najvise me Goran iznenadio, al ajde kapiram porastao mu je servis pa moze i da bira sta ce da popravlja. Ivana decka ne mogu krivim jer je malo specificna masina. Bice veselo definitivno. Sad gledam po italiji setove zupcastih kaiseva i dihtunga glave, mozda cu od tamo da uzimam te gluposti. Al nema veze, naoruzan sam strpljenjem i hiljadama stranica service manuala, pa kom opanci kom obojci. Samo da nadjem nekoga da odradi ono sto ja ne mogu.
  15. Zvao Gorana danas, kaze ne radi Kappe vec godinama, iako je on i odrzavao ovu neko vreme. Pozvacu Zvezdana da vidim sta kaze covek, jer vec mi ponestaje opcija. Svako koga okrenem nece ni da pipne auto, kao da je ko zna sta u pitanju. Hvala drugar, dok god stizu predlozi za majstore ima nade.
  16. Avantura se nastavlja. Kolega Ivan sa Dedinja ne radi ovaj model Kappe. Ako ovako nastavi, moracu da idem na obuku negde u Italju pa sam da je radim
  17. Hvala SkyBlu, pozvacu coveka da vidim dal moze da pomogne i kako. Isto se zahvaljujem MS PK na odgovoru, jurim pumpu goriva i kuciste pumpe ceo dan bez uspeha. Pokusavam da izbegnem kupovinu nove ako je moguce, posto u ovom trenutku nisam u stanju da izbijem taj trosak, a moram auto da pomerim danas sutra. Obraticu se kolegi Milosu da vidim dal mozda ima to sto mi treba. Znam da ovakvih tema iskace 100 dnevno, i koliko to iritira regularne posetioce foruma, ali verujte da ne bih pitao a da nisam iskoristio sve moje kontakte i generalno pretrazivanje interneta. Tako da hvala jos jednom na odgovorima, ako neko jos ima neki predlog, dobrodosao je.
  18. Pozdrav ljud, Nadam se da sam ubo pravi deo foruma za ovo pitanje. Dakle matori je svojevremeno kupio Kappu 3.0 i dok mu je isao posao taj auto je odrzavan u Delti. Elem, vec protekle 2 godine auto stoji kod njega u dvoristu i sad je vreme da predje kod mene. Kao sto mozete da zamislite, auto je u prilicno diskutabilnom stanju iako je bio pedantno upakovan za vreme stajanja. Vec znam da pumpa za gorivo mora da se menja, i celo kuciste pumpe (neka gumica koja odvaja samu pumpu od kucista se bukvalno rastvorila), a cela avantura ko zna kuda ce da me odvede. Ali to nije strasno, ono sto je strasno je da sam zvao sve servise koji su preporuceni od strane foruma i dobio sledece odgovore. Devojka/gospodja/gospodjica koja se javila kod Gorana u servisu mi kratko rekla da oni ne rade Kappe vec neko vreme. Gospodin Toma iz TiM servisa od danas u penziji izgleda pa mi je porucio da trazim dalje. Ekipa iz Abarth-a se ne javlja. Ljudi, da li neko zna ko uopste radi 3.0 Kappe u ovom gradu (Beograd), a onda da li neko zna ko ih radi pouzdano. Ocekujem masu problema s kolima, i treba mi neko ko je spreman i sposoban da ih resava, a ocigledno izbor nije kao sto je bio. Ako neko zna kome mogu da se obratim, bio bih zahvalan.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...