Jump to content
FAS Goran

nikola vukas

Members
  • Content Count

    32
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nikola vukas

  1. Da li ima negde detaljniji cenovnik, koji su motori, oprema?
  2. To je sigurno, stvarno bogata oprema. I treba da se radujete, vazno je da fabrika radi, ima da dogurate do 500.000 komada. Samo da Fiat kasnije pripremi 500l-2 i da eventualno doda još jedan model. Nisam nikakav bot, ali se radujem uspehu fabrike.
  3. Znači lepo ide proizvodnja? To mi je bas drago da čujem. Vidiš da sve zemlje istočne Evrope prave po dva brenda automobila, Slovačka valjda tri. Vidiš 500l se lepo drži i posle 5 godina od predstavljanja. Verovatno će još bolje da ide redizajn.
  4. Ja ga vozim tek oko godinu dana, dobar je auto, prostran i kvalitno napravljen. Mislim da je najbolja kupovina u Srbiji, posebno benzinac pop-star za 10 - 11 k evra. Trekking je još bolji, pa za par godina Bože zdravlje, možda zamenimo ovog za treking novi model (ne redizajn) ako ga bude. Očekujemo od tebe info kad kreće redizajn u serijsku proizvodnju.
  5. Neverovatno da stalno smanjuju broj boja, obično kako model stari, tako se dodaju neke boje. Meni je žao što nije bila žuta boja za običan 500l, kad sam kupovao prošle godine. Sad je na sajmu bio treking baš povoljan 11.900, žuti mi je favorit, ali sad je kasno... Jedino da prodam ovaj moj mjt i uzmem novi treking 1.4...
  6. Ko planira da kupuje 500l, cini mi se da je trenutno na sajmu najbolja ponuda, bolja od prošlogodišnje noći čuda. Posebno je interesantna ponuda za treking, za 12.500 e se dobija pored standardne opreme, automatska klima, boja po izboru+bikolre, parking senzori, senzori za kišu. Mislim da vredi auto te pare, da nisam prošle godine uzeo auto, sad bi rado kupio jedan žuti treking!
  7. ok, vidim sad i living nude sa 1.4 benzincem, samo piše MPI, ne znam da nije neki modifikovani motor?
  8. koji je ovaj benzinac od 77kw i 105 ks? tako je napisao ovaj u oglasu čini mi se?
  9. hvala na pomoći za mrežice, uskoro poručujem da sunce ne smeta momcima u zadnjem redu
  10. hvala @Zhorz na pouci, slab sam ja forumaš pa ne razmišljam dovoljno na ovaj forumski način. Inače antenska guma je sigurno loše urađena, ne znam da li bi mogla nekako da se malo naulji npr. wd spejom i da se lagano ugura u ležište? Ovde bi savetom mogao da pomogne čovek iz proizvodnje @kubura čini mi se, ali njega nešto ne viđam, ne znam da li je još uvek na forumu. Ako ne može ići ću kod ovih momaka što su radili i tražiti da mi to poprave u AK Kole ili Komresor pošto za njih oni dosta rade. Ne znam da li postoji Foliju su vrlo dobro odradili ali kao što je negde napisao čini mi se @pavaobg ne može da se poredi folija i original bicolore, zato je ova varijanta 3x jeftinija. Inače folija mnogo znači i zbog sunca, čini mi se da je krov hladniji i 10 stepeni od ostalog tamnog dela auta. Da li je neko stavljao one mrežice za sunce pozadi i da li ima da se kupi neka dobra after-market varijanta baš za 500l? I gde ima da se naruči onaj stiker 500, nalepio bi to u kabinu na poklopac one gornje pregrade? Malo sam smorio sa pitanjima, ko mi je kriv kad sam kupio kola 3 godine kasnije, kad će većina vas već da razmišlja o novom...
  11. U pravu ste Zhorz, nisam ni pokušavao više da pokrenem tu aplikaciju. Potrošnja je posle oko 600 km, 6.1 l čist grad, oko 5 magistrala i auto-put. Motor je ok, nije ferari ali u preticanju lepo povuče, tih je što mi je najvažnije i nedostaje mnogo 6. brzina za auto put. Inače sve drugo je odlično i prezadovoljan sam autom. Pošto je ovde već sve ispričano i viđeno, glupo je da se hvalim armsterom, kadicama i belim krovom. Inače beli krov je super čučnuo, one lajsne nisu mogle da se prelepe, ali i ovako je ok, meni je možda i lepše. Jedino što imam par pitanja pa molim za pomoć. Prvo, prilikom montaže folije, majstor je podigao gumu od antene sa prednje strane da podvuče foliju i sada ta guma ne leži lepo na limu. Pokušao sam da vratim ali kao da guma ima neki falc koji stoji između nekih podloški koje se verovatno popuštaju sa donje strane ispod neba u kabini. Moje pitanje je da li može nekako da se vrati ta guma bez odvijanja? Evo i fotografije, nadam se da se vidi. Da ne procuri voda bez gume u kabinu? :-D Imam i pitanje za Paju, čini mi se da je on postavljao pragove, ali nisam mogao da nađem onaj njegov post. Da li se u kompletu dobijaju sva četri praga? Evo još par slika i antena još jednom
  12. To je za keš, sada je proizveden, to je bilo u okviru akcije noć čuda, 300e jeftiniji od tadašnje cene za pop star, i biras boju koju hoćeš. Naravno felne, senzori i maglenke su dodatnih 500e. Inače mislim da auto vredi te pare, a osnovni 1.4 je svakako najbolja kupovina bio, za 10.400 veliki auto sa brdo opreme.
  13. Hvala svima na čestitkama. Nisam neki fan automobila ali sam oduševljen ovim primerkom. Čudi me koliko je tih a dizel, nadam se da neće da se prodere kasnije :), motor lepo vuče ali se turbina oseća tek oko 2000 om. Naravno da ne stvaljam presvlake ni zaštizu za volan, kupio sam da uživam dok je lepo i novo. Stavio sam gumene patosnice, armster i planiram da kupim onu gumu za gepek (tašta već prosula supu nazad :(( ) A klinci se veru i skaču, ali neka, samo nek on ide kako treba. Da li mislite da su felne toliko kritične? Noću je u našoj garaži, neće valjada da ih skinu za par sai na gradskim parkinzima? Imam još jedno pitanje, da li ima negde tema kako skinuti ecodrive aplikaciju, ja sam pokušao ali ne ide, ima neka air ekstenzija koju ne mogu da otvorim?
  14. Gume su čini mi se 16' pa i felne. To sam doplatio naravno 550€, kada sam menjao boju. Senzore, maglenke i felne, mada njih i nisam baš nešto mnogo želeo, pogotovu što mislim da su one stare bile lepše, ali nije moglo da se bira. A senzore sam uzeo zbog žene, a vidim da ce i meni biti od koristi dok malo ne udjem u štos. Takođe i maglenke sam želeo, pa su felne upale pride.
  15. Evo posle skoro dva meseca od kapare, stiže i meni 500l. Malo se kasnilo delimično i mojom krivicom, zbog promene boje i odlaska na odmor.... Elem, skoro dve godine razmišljam o novom autu, a kako smo pre tri meseca dobili drugo dete, auto više nije mogao da se odlaže. Pre skoro 10 godina sam uzeo novog Zunta i odlično me sluzio i služi, ali ga je malo pregazilo vreme i smanjeni gabariti. Gledao sam aute u cenovnom rangu od 10-15K €. Naravno da što više izvučem za svoje pare, eventualno da bude neko ok finansiranje. Tako da je u obzir ulazio i Duster (odustao sam jer ipak malo preglomazan a ja 80% vozim po gradu, pa ne znamda koliko mi je potreban suv), gledao sam i Ford C max (on ima odličan gepek i prostran je ali se za oko 15k evra dobija verzija sa 1.0 eko bust motorom sa tri cilindra. To me je malo odbilo, tako mali motor u onoliko autu) i na kraju gledao sam i Scenik (on je nešto iznad 15k € sa 1,2 turbo benzincem i ok opremom, ali njega više ne prodaju jer se očekuje novi model krajem septembra). Kada se pojavila akcija noć čuda, odlučio sam da uzmem 500L 1.3 za 12.990 €, benzinac je bio ubedljivo najbolja kupovina, ali dobio sam savet od brata koji vozi i jedan i drugi da je bolji dizel pa sam rešio da prežalim malo više para. Prvi utisak je da je auto veliki, mani malo deluje nepregledan, verovatno ću se brzo navići na gabarite. Veomaje prostran, a i gepek mi deluje ok, tj. ženi deluje ok, a to mi je važnije Motor ne mogu da cenim osle pređenih 10km, ali je veoma tih pa još nemam osećaj za šaltanje, a i onaj pokazivač stalno traži veću brzinu. Ono što mi se čini je da se motor baš trgne na oko 1800 o/m. I S&S sistem super radi, samo ja po nekad ne sklonim nogu sa kvačila pa neće da se ugasi. Boja me dosta namučila, žena je htela crveni, meni se nije sviđao pogotovu unutra, pa sam se dvoumio između srebrnog i tamno sivog i uzeo na kraju tamno sivi (skoro pa crni). Znam da se više prlja, ali nekako mi se više svideo. Ostaje sada dilema da li dodati beli krov, pošto kaže majstor da one dve uzdužne lajsne moraju da ostanu crne, mada mislim da i to može da mu da neki šarm, tu bi mi dobro došao vaš savet. I naravno kupovina armstera za ruku i nadam se da će da me lepo posluži... evo i par sličica...
  16. Da, da, znam to, samo ta zelena metalik i crvena metalik idu samo uz lounge. Ja sam se razmišljao o onoj zelenoj tirkiz ali ne znam kako izgleda uživo, pa sam uzeo sivu metalik. Koji si motor poručio?
  17. a ti si uzeo lounge verziju ili trakking, ta boja ne može uz običan 500l?
  18. puno, nadam se da će me lepo služiti, kao zunto, punih 10g. Malo sam se smorio kad sam čitao kritike na dizelaša i da je mnogo skuplji i da se ne isplati, ali opet mislim je malo žikahnji od benza, a to mi je auto za sve, najviše grad ali za porodicu, selo, more... videćemo kako će biti Ja sam kaparisao u noći čuda, ne znam kad beše to, a izmenio sam i potvrdio porudžbinu sada u ponedeljak 4. Jula. Ne znam koliko će se čekati. Gde si ti video taj plan fabrike za proizvodnju? Koji si boju uzeo?
  19. Koliko će trajati, meni delovalo da neće puno iz razgovora sa čovekom iz ak ali ko zna kako će biti. Možda nisam trebao da tražim Level up, ako to usporava isporuku?
  20. evo i ja da se pohvalim, nadam se da ću uskoro postati ponosni vlasnik fićka, ipak sam promenio boju u srebrnu metalik, i crvena mi je lepa, ali nekako malo previše upadljiva i na duže mislim da je ova bolja. 1,3 mjt 95, pop star i ubedi me covek iz ak da uzmem i level up, senzori, maglenke i felne, za 500eur. Iskreno više sam uzeo zbog maglenki i senzora a felne same kostaju oko 400eur, možda nisam trebao ali šta je tu je... suma sumarum 13.450. Nije malo na kraju ali sam uzeo ono što sam želeo, i mislim da je ful oprema i motorizacija za te pare što se tiče tržišta. Mislim za mene će posle z10 verovatno doživljaj biti kao da sam u mercedesu. Javljam kad stigne auto...
  21. hvala, sve je istina što si napisao, samo si potvrdio moje dileme. Kako si zadovoljan sa trekingom, koji je motor? jel on malo višlji od običnog 500l?
  22. Čestitam @banderas, lepa kombinacija, jesi video uživo taj zeleni, kako izgleda? Lomim se za Lounge paket, pošto sutra idem da izmenim porudzbenicu zbog boje. Panorama mi sviđa jako, ali čini mi se da je vrelo unutra, provozao sam pre neki dan, tj. da je dosta toplije nego običan krov, a imam dva mala klinca, ne bi voleo da mi decu prži sunce. Ona zavesica mi deluje baš tanko i prozirno. Ima li neko iskustva sa tim staklom na krovu?
  23. Hvala na pomoći, nadam se da će mi ak kompresor izaći u susret da promenim boju, ionako su automobili još u proizvodnji.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...