Jump to content
FAS Goran

Alek1326

Members
  • Content Count

    0
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Alek1326

  1. U pitanju je Punto Evo 1.3 mjet 2010. godište ja sam treći vlasnik. Auto je prešao 103000 prave km kada sam ga kupovao provereno u ovlašćenom servisu sada je na 125.000 km posle godinu dana. Ulje koje sam sipao prošle godine kada sam kupio auto i ove kada je došlo vreme za zamenu je Selenia Pure Energy WR 5W 30 po uputstvu za auto. E sad šta me buni. Pri hadnom startu još kada sam kupio auto lampica za ulje se gasila sekundu pošto se motor upali, sada posle ove druge zamene ulja od kada sam kupio auto lampica svetli 3 sekunde pre nego što se ugasi. To se dešava samo pri prvom paljenju, kada ugasim auto i upalim ga ponovo lampica se odmah gasi. Da li je ovo neki problem ako tako ostane do sledeće zamene ulja ili je bolje što pre nešto preduzeti? Prelistao sam forume razne i video šta može da prouzrokuje ovaj problem evo primera ("Delimicno zapuseno sito uljne pumpe hoce da uzrokuje ovakve probleme,pa nije lose proveriti njegovo stanje" i "Stanje uljnog sita ne može da se proveri dok se ne skine karter ili donji poklopac motora.Možda bi moglo pre toga da se sipa neki ispirač motora. Sipa se pre zamene starog ulja , ima uputstvo ." Ne sviđa mi se ovo otvaranje motora ako nije neophodno ne bih dirao nešto što je fabrički namešteno jer to posle može da prouzrukuje neki drugi problem npr. curenje ulja. Dakle pitanje je da li što pre da preduzimam nešto ili ovo ne bi trebalo da je neki problem? I još pitanje da li da nastavim isto ulje da sipam ili da promenim? Pojedini dobri majstori tvrde da je Selenia loša i da treba neko drugo ulje da sipam po njihovoj preporuci, a negde sam pročitao da treba automobilima sa većom pređenom kilometražom sipati isto ulje samo da se razlikuje viskoznost odnosno po njihovom ispada da treba da sipam Selenia Pure Energy WR 10W 40?
  2. Hvala svima na odgovorima, nisam stigao juče da se javim rešavao sam problem. Lepo kaže ForrestGump gadan trip kad ne poznaješ svoj auto. U pitanju je samo servisni interval. Službeni Renault Clio je imao servisni interval, ali je i imao posebnu lampicu koja pokazuje kada je auto za servis. Mene je uplašilo što je lampica svima poznata crvena za ulje pa sam se uplašio da je u pitanju neki kvar. Auto sam vozio u ovlašćeni servis i nakačili su ga na njihovu dijagnostiku i rešili problem. Naplatili su mi 600 kinti i to je to. Hvala Ah da. Auto ima DPF i nije mi se palio od kada sam kupio auto, a ima tačno godinu dana.
  3. Pozdrav svima. Zamolio bih vas za pomoć. Problem koji imam jeste konstantno treperenje lampice za ulje. Kada je lampica za ulje počela da treperi na ekranu instrument tabli izlazi poruka "change motor oil". Auto je odmah zaustavljen i odšlepan kod majstora. Zamenjeno je ulje prema kataloškom broju Selenia Pure Energi 5w 30. Proverena je ampula, pumpa, kačena dijagnostika obrisane prijavljene greške i na kraju lampica i dalje treperi, dijagnostika više nikakvu grešku ne pokazuje. Imate li neki predlog šta dalje?

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...