Jump to content
FAS Goran

vnvedad

Members
  • Content Count

    38
  • Joined

  • Last visited

About vnvedad

  • Rank
    Il Nuovo

Profile Information

  • Location
    Mostar

Previous Fields

  • Garage
    livac

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. moguce da je do pumpe sad mi krivo sto mi to odma nisu provjerili kad su karter skidali, malo sam guglao sve greske koje se desavaju na ovu temu kad se motor zagrije da se pali sijalica oil lewel presure vode prema uljanoj pumpi, i to cu promjeniti pa se javim.
  2. da se javim opet mi se isto desaje mada je sad zvuk motora prva liga i sad kad se vozim 20 km nepali se nikako lampica ali cim motor postigne radnu temperaturu tj cim je tad auto u leru ili negdje na semaforu ili kad saltam brzinutj kvacilo kad stisnem znaci u tom momentu se obrtaji vracaju na minimalu i tad se opet pali lampica .e sad i nije jasno da se uputim na more nece se paliti i dok je motor hladan nece se paliti ali se samo pali kad je ugrijan i to kad miruje auto to jest kad su obrtaji na pocetku.jeli moguce da je do uljane pumpe nju nismo mjenjali .ili je opcija da mjenjam motor,hval vam unaprijed....
  3. Samo da se javim jucer su mi dosli ovi aksijalni lezajevi radilice jutros stavljeni novi lezeci leteci i aksijalni sve smontirano usuto novo ulje i auto je u ovo pola dana vrhunsko ne pali se lampica rad motora prva liga samo mi je receno da sad barem nekih 15 dana ne dizem obrtaje preko 2000 u svakom slucaju hvala vam na odgovorima . rekao sam se javiti cim ga napravim.
  4. mislim ovu su aksijalni lezajevi malo sam fulio.ali je slika ta
  5. da se javim dosli djelovi sad me nazvali trebaju mi dva neka distancera ne mogu nigdje da nadjem zna li neko moze li se negdje naruciti hvala vam.
  6. prije sam pisao kako i sta sam radio ali evo sad cu opet. prilikom skretanja na pumpu da nasprm gorivo osjetio sam da nesto pisti kad mi je covjek rekao evo ti ulje pusta tad mi je bio otisao neki semering i ulje mi isteklo tu sam na pumpi uzeo neko ulje samo da dodjem do kuce da ne bi ostao bez ulja .sutra sam auto oslepao kod majstora i radio veliki servis jer je otprilike vrijeme bilo.poslije servisa mi se nesto culo da skripi otisao sam u drugog majstora koji mi je zamjenio remenicu bezveze bacio 50 eura nije do nje bilo medjutim to skripi samo kad je kisa cim je fino vreme to se ne cuje .u medjuvremenu mi je i turbina otisla pa sam i to zamjenio tad mi se pocela lampica paliti ta oil level presure pa sam vozio tako nekih 15 dana jer se palila samo izjutra na prvo paljenje .medjutim kad je auto pocelo da se cuje kao da nesto huci otisao sam i uzeo ovu seleniu 5 wr 40 i filter koji su me dosli 50 eura od tad nisam imao problema do nekih dan kad se lampica pocela paliti dok vozis cim na kvacilo ona se pali i kad stojis ona se pali i auto se drukcije ponasa. zamjenio sam neki senzor kao svjecica izgleda nije do njega i sad sam otisao u servis i oni su mi otkrili da je ovo problem .ove letece nisu ostecene ali ove lezece su ostecene sito je ok bilo sa ovim uljem sam presao tek nekih 4000 hiljade .sutra cu tacno znati kad dodju lezeci kad smontiraju dali ce se opet paliti. za radilicu mi nisu nista rekli da je osteceno samo za lezajeve.
  7. platio letece 20 eura a lezeci ce me doci 50 eura. Tako na satu pise ko zna koliko je presao kod mene je sedam godina auto .sutra se javim sta je bilo kad dodju ovi lezeci i kad se smontira sve .
  8. presao je 280 hiljada evo nasao sam i lezece sutra ce mi doci pa ce mo viditi kazu ovi u servisu da je do ovog sto posto.sito je cisto bilo.
  9. dosao u servis i otisli mi lezeci i leteci lezajevi pretrazio sve kuce autodijelova i nasao letece, a lezece nema, trebaju se naruciti tek dolaze za sedam dana.
  10. pisao sam davno kako sam rjesio problem sijalice lov oil presure sipanjem novog ulja i mjenjanjem filtera .medjutim sijalica mi se opet nakon dva mjeseca ima sedam dana pocela paliti pri pritiskanju kvavila cim dodam malo gasa ona se ugasi i tako jucer sam otisao u jednog majstora promjenili smo neki senzor koji izgleda kao svjecica nije nesto puno para medjutim nije do njega pa sam oflucio jutros otici u servis gdje su mi rekli da moraju skinuti set kvacila i neke jos stvari da bi mogli skinuti karter oni sumnjaju na sito neko u karteru e sad kazu da ce me ruke samo doci 100 eura pa dali me sad oni lazu da se mira to sve skinuti ili je to tako u pitanju je fiat stilo 1.9 jtd.hvala unaprijed.
  11. nasao sam kvar sto se tice huke ipak nije interkuler jer ova gumistucna sto ide snjega ona je pukla pa sa nje bacalo vjerojatno ulje po njemu na prvu probao zaljepiti i auto je odma drukcije.
  12. da se nadovezem ne znam jesam li na pravom mjestu ali je u pitanju vuca auta. ima sedam dana auto mi slabo vuce i pri dodavanju gasa malo se jace cuje i kao da nema snage kao prije pa sam kontao ocistiti arg medjutim kad sam skinuo onu el sto se drzi na cetri sarafa vidio sam da je nekad neko zatvorio taj arg i sav je bio izgorio napravio sam novi i stavio medjutim opet se cuje sad sam skinuo lijevi tocak da vidim da nije neka gumistucna otisla izgleda da nije ali sam ugledao da mi je interkuler na sredini pun ulja pa kontam moze li biti do njega da auto sisti i gubi snagu. idu slike obadvije .hvala lijepo.
  13. ja kako sam auto kupio tu mi balavi i dan danas ali mi nikad na tom mjestu nije se desilo da radi tog balavljenja moram dosipati ulje.
  14. da se vratim na temu izgleda da nije bilo do reostata rastavio sam ovaj prednji dio i ovaj dio mi se istopio i izletili mi neki federi.e sad moze li se ovaj dio sam naruciti ili otici negdje na otpad
  15. da se ukljucim i ja u temu meni se desavalo kad god na kocnicu pali se rer fog i kad dam lijevi zmigavac brzo radi . skinuo zadnji lijevi stop i na konektoru zenskom mi se jedna ona zica malo klimala posto se istopila bila plastika vjerovatno od vrucine .otisao sam u kolege i on mi iz pistolja malo zalijepio tako da dan do danas nemam problema.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...