Jump to content
FAS Goran

Gagi

Members
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Gagi

  1. Pa tako sam i mislio. Jedino ako možete da preporučite nekog dobrog,poštenog i korektnog servisera u Novom Sadu.
  2. Pozdrav, imam jednu nodoumicu, pa da se posavetujem sa vama iskunijim članovima foruma za savet. Kupio sam Punto 1.2 8v. 2009 je godište i prešao je 62000km. Od opreme ima dva airbaga,abs,servo. Bez klime je. Auto je do nekog vremena servisiran u Stojanovu. Servisiran je poslednji put u Stojanovu na 30000km. Posle nije servisiran u ovlašćenom servisu. Prodavac mi je rekao da je terao kod nekog majstora,ovde u Novom Sadu da je urađen veliki servis na 57000km. Mada nigde ne piše crno na belo,niti nema nekih računa. Pre kupovine, auto sam oterao kod nekog Grubića (Novi Sad) kako bi video u kakvom je stanju auto. Rekao mi je da bi eventualno prednji amortizeri trebali da se menjaju i da on predlaže Monroe amortizere (Cena bi bila oko 15000 sa rukama). Takođe mi je rekao da je na pokazivaču ulja za menjač masno od ulja (?), ali da ne curi i da bi bilo dobro pogledati i taj problem. Kako mi je rekao cena bi zavisila onoliko koliko ima da se radi. Da li bi morao da skida menjač ili ne. Rekao je da bi cena išla od 3000 do 10000. Sve zavisli koliko ima posla. Sutradan mi je jedan bratov prijatelj koji je mehaničar pogledao amortizere i rekao da uopšte nema potrebe da se menjaju. Sad sam u velikoj nedoumici šta da radim. Da li da uopšte radim veliki servis i da li da teram kod nekog drugog majstora? Mada većina njih će reći da uvek nešto treba da se radi iako nema potrebe. Zato vas pitam da li imate neki predlog za nekog korektnog majstora u Novom Sadu. Čisto da tamo oteram auto i da mi kaže šta da radim i da li raditi veliki servis. Zahvaljujem.
  3. Pazario Punta 1.2 b. Doduše,mogo sam odstupio od onih želja koje sam naveo u onom postu. Auto je ipak stariji,tj. 2009 godište i prešao je 60000 km. Zato je i cena manja, a ja mogu reći da sam za sada zadovoljan jer prvi put vozim Fiatovo vozilo, u ovom slučaju Punto.
  4. Malo sam pobrkao slike sa linkovima i opisom,pa sad ne mogu izmenuti post. Ipak,ukapira se koji je koji oglas.
  5. http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/7990772/fiat-punto-fiat-punto-12-emot Malo je veća cena. Možda bi se i dalo sniziti a i registracija je pri kraju, pa bi možda išla korektnija cena. http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/7754817/fiat-punto-classic-12 Jeste da je malo veća kilometraža. Pitanje je koliko bi se moglo sniziti i šta posle eventualne kupovine bi se moralo raditi. http://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8142447/fiat-punto-12-classic Ovaj je ipak star šest godina, ali mu je kilometraža prihvatljiva. Klimu nema. (Rekoh da mi nije prioritet, ali se dobijaju nove zimske i letnje gume. Nije da mi se žuri, ali ne bih ni da čekam nedeljama neki povoljan da izađe na oglas. Bio je do skoro neki. 2012. godšte, prešao 18000. Sa klimom. Servisiran u ovlašćenom servisu. Prodavac je tražio 4400. Sada nema više tog oglasa. Mada je i par puta taj oglas bio nedostupan par dana, pa ga prodavac ponovo postavi.
  6. Pozdrav od Dragana iz Novog Sada. Nadam se uskoro vlasnika Punta.
  7. Za početak želeo bih da pozdravim sve članove foruma. Upravo sam se registrovao ovde kako bih čuo savete vezano za kupovinu auta. Pošto sam nedavno prodao svoj auto (Chevrolet Tacuma), odlučio sam se za kupovinu polovnog punta. Auto koristim u 90% slučajeva za gradsku vožnju i uglavnom kratke relacije. Posao-kuća. (Neke kratke relacije 3 do 5 km). Ne bih nešto prelazio puno godišnje. Eventualno (Ako bude i neku duži put) do 10000 km. Razmišljajući, izbor je pao na Punta 1.2 benzin. Budžet za auto mi je oko 4500 evra (Tu uključujem i plaćanje poreza,eventualno servis i ako je potrebna registracija). Naravno, dobro bi bilo da je auto skoro servisiran u nekom servisu gde bi se videlo u servisnoj knjižici, kao i da ne treba u narednih barem pola godine da se registruje. Gledam da je auto barem star četiri, pet godina i da je prešao do nekih 40000 km. Nije mi bitno da ima klimu (Mada je i poželjno) ali mi je bitnija sigurnost (Dva airbaga,ABS,Child Loch,Alarm i slično). Gledao sam neka auta na oglasima. Neka su precenjena, a neka što im je korektna cena veoma dugo stoje na oglasima. Da ne bih dalje pisao, zato sam se ovde registrovao kako bih čuo mišljenja vas forumaša koji vozite ovaj auto. Unapred se zahvaljujem i veliki pozdrav iz Novog Sada

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...