Jump to content
FAS Goran

Milan_B

Members
  • Content Count

    110
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Milan_B

  1. ima neki spisak opreme, možda? i neka slika komande table?
  2. uh bre komplikovano meni ne treba ništa ... 500L me služi vrlo dobro, ali ... ćerka bi nešto manje, nek B klasu - obavezno 5 vrata, a zet D klasu. Trenutno vozi mercedes C 2,2 dizel (buuudallla ... registracija košta boga oca) ali 2003g pa bi nešto novije ništa nije hitno ... ono ... gleducka se, pa ako uleti neka ljubav na prvi (drugi) pogled
  3. Ja vozim 500L trekking od maja 2016 i išao sam čak do servisa Auto Kole da proverim tu kasetu ... hladi kad je uključena klima ali slabašno. Preslab je protok vazduha da bi bolje hladilo, tako da ... nema leka apoteka mada ... ako ubacite unutra dobro ohlađene flašice pića ipak ostanu pristojno hladnjikave, tako da ... bolje išta nego ništa.
  4. 500L trekking - danas puni dve godine. 19.000 km Zadovljan. Nisamo imao probleme. I dalje mislim da za ovaj novac ne može da se dobije bolji NOVI auto (Tipo mi je i dalje po svemu stepen ispod). Odllučio sam se za produženu garanciju od 2 godine i to zadovoljstvo je 290€. Dodatne tri godine bi bile 490€, a to mi se već činolo mnogo. Iz prethodnih iskustava sa automobilima, problemi se pojave u trećoj i četvrtoj godini, pa se nadam da će (ako već mora) isto biti i sa 500L-om.
  5. Uh.Uh. I meni garancija ističe 12.05. Razmišljam o produženju za još dve godine što je 290 €. Za 3 godine je 490€, a to mi se čini baš, baš previše.
  6. Interesantno: novi Fiat B-SUV bi mogao da se proizvodi u Srbiji https://fiatgroupworld.com/2017/10/22/new-frugal-fiat-b-suv-to-be-built-in-serbia/#comments
  7. trenutno stanje: 14850km 8.0 L/100km prosećna brzina 37 km/h Ukupno vreme vožnje: 402h
  8. 14,5 meseci korišćenja 14607km od toga oko 7500 km van grada (3 putra do Grčke, jednom do Kladova i jednom do Uvac/Sjenica) i sve ostalo u Beogradu u lošim uslovima vožnje, kratke relacije sa malim brzinama sipano 1308 L goriva i plaćeno za to 185000RSD prosečna potrošnja 8,62L/100km na auto putu, pri brzini 135-140km/h bo bordu (što je 125-130 km/h po GPS-u) troši od 7,2 - 8,5 L/100km u gradu troški 9,5-10L / 100kom motor je 1,4 95KS, a ovo je trekking, gume 17" pa je verovatno potrošnja bar 5% veća u odnosu na običan 500L
  9. Board laže k'o pas. 7-8% u proseku. Svako sipanje beležim u Android programčić FUELIO tako da je ta evidencija vrlo tačna.
  10. ovaj moj kad predjem 127km po GPS-u pokazuje na brzinomeru cca 9-10 kom viška tako da ja podešvam tempomat na 135-140 km/h i tako vozim auto putem. bitno je da znam šta je realno pa se onda tome prilagodim
  11. Uh... valjalo bi da se još malo smanji brzina što sam ja i uradio. Ranije sam Ford Mondea gazio 150-160. Brzinski rekord je 205 u HR negde ispred SL. Broda. Bijah 10 god mladji i ponešto ludji . Ono prvo polako odlazi, a ovog drugog mi još poostalo. Probam ja da smanjim na ispod 120, ali mi onda vrlo brzo postane dosadno i moram da podignem tako da mi je kompromis oko 135-140 po brzinomeru. Nego, koliko vama laže brzinomer u odnosu na GPS? Meni baš mnogo. Pa to mi zvuči sasvim OK obzirom na kofer. Meni je ove godine u odnosu na prošlu dosta pala potrošnja na auto putu. Skoro litar na 100 km, tako da sam sad manje više zadovoljan s ovom potrošnjom. Obzirom na visinu, oblik, širinu guma ... OK je ovo.
  12. Vratio se sa drugog putovanja do Grčke i nazad. I ove, kao i prošle godine, Pelion. Što do Peliona, što po njemu uzduž, popreko, pa uz planinu (na 1200m nv) predjoh tačno 2008 km (trenutno sam na 14650 km). U odnosu na prošlu godinu zaista se smanjila potrošnja. Dve osobe u kolima plus prtljag. Na putu prema Grčkoj 7,3 l / 100km, a u povratku 8,2 l/100km (realna potrošnja čep čep ... board pokazuje za 6-7% manje). U Srbiji sipao obogaćeniog95 na OMV-u, u Makedoniji 98, a u Grčkoj dosuo 30L njihovog 95. Subjektivan osećaj da mi je najbolje išao sa obogaćenom OMV 95 peticom. Makedonski 98 sipan na Gevgeliji mi nešto nije legao. Brzina kroz Srbiju i Makedoniju prosečno 135km/h, a kroz Grčku 140 (brzina po brzinomeru). I dalje stoji činjenica da mu putni board laže u prikazivanju trenutne brzine i to baš dosta. Verujem da je razlog u širim gumama (17 inč) i da tu ne rade dobar proračun trenutne brzine. Npr. Ako podesim tempomat na 137-138 km GPS pokazuje da vozim nekih 128-129 km/h. Sa svim ostalim ... do sada vrlo zadovoljan. Neko me ranije pitao za obrtaje .... na tih 137-140 km/h vrti se na 3100 obrtaja.
  13. Proverite da li ste uključili RANDOM funkciju na plejeru. Kod većine tih jeftinijih transmitera neke funkcije, pa i random uključujete/isključujete tako da držite duže pritisnut taster PLAY
  14. Mislim da je problem što je ležište suviše plitko. Slično je i kod Punta classic. Ja sam u ženin Punto ubacio transmiter i sa leve i desne strane uglavio komadić onih plastičnih podloški koje se postavlju pod nameštaj da se izravna. Posle toga ne ispada, osim kad ga neko baš gurne kolenom, ali onda vratim sve kako je i bilo i PIJE VODU.
  15. slobodno zadržite vaše gremline ... ne širite dalje
  16. Sudeći po broju izmena, mislim da će cena morati dosta na gore. Čini mi se da je FIAT uradio više izmena sa ovim faceliftom (ako je tačan podatak o 40% novih delova) nego što neki proizvodjači urade sa tobož novim modelom. Unutrašnjost izgleda dosta bolje u odnosu na prethodnu verziju, a nadam se da su sedišta bar malo šira u delu kukova ... kod ovog mog trekkinga dužina sedišta nije problem, ali je nekao uzak u predelu kukova (NE, nisam nešto gabaritan, 75 kg, ali ... eto to mi je zamerka za sedišta). Kako sam ja sa mojim kafućincem BAŠ zadovoljan, moglo bi biti taman za neke tri godine, kad cena ode na dole, da se počastim novom verzijom trekking-a t.j cross-a. Ja naprosto ne vidim bolji (nov) auto u cenovnom rangu do 15 K evrića od 500L cross verzije (ako bude ta cena za neku godinu).
  17. Pa ovo izgleda kao ozbiljno pobošanje trekking funkcije. Sada ima standardni režim plus dva režima sa uključenom kontrolom trakcije.
  18. Bravo za novi Trekking t.j Cross Još malo robustniji dizajn i mnogo bolji volan (zapravo cela konzola) u odnosu na prethodnu verziju. Mislim da će Cross ozbiljno uzdrmati 500X. Kažu, 40% novih delova: https://www.motor1.com/news/146223/2018-fiat-500l-facelift-revealed/ Dobar prikaz na:
  19. Baš tako. Suludo bi bilo da Fiat napusti klasu B, a da istovremeno ima fabrike u Italiji, Srbiji, Poljskoj u kojim može da proizvodi tu klasu. Kad sam rekao Low Budget dizajn mislio sam na kopiranje po mom mišljenju prilično neuspelog dizajna Tipo-a. Morali su da bace oko na sjajan dizajn svih novijih automobila u klasi B, pa da uz dobar, italijanski šmekerski dizajn i pristojnu cenu naprave bum i ozbiljne prodajne rezultate u EU, a ne samo u Italiji. Možda ipak za EU tržište ponude nešto drugačije i lepše izdanje novog Punta, Una ili kako god će se zvati (bar prednji i bočni deo - zadnji i nije tako loš). Nažalost, FCA je jako inertan ... dokaz je da još nemaju Compass u Evropi, a još je gore što već nisu ponudili i verziju Compass-a pod FIAT brandom (samo da više ne bude 500 šta god --- dosadili su sa tim dizajnom)
  20. Slažem da su kodLeon-a napravili korak unazad, ali je ipak lepši od Tipo-a. Bar spolja. Nisam video unutrašnjost pa ne mogu da komentarišem (po slikama malo previše nemačkog dizajna). Zato je Ibiza uz Clio i Mazdu najlepša u klasi. S dobrim dizajnom i pristojnom cenom u tom segmentu prave se ozbiljni rezultati ... FIESTA prestigla Golf. S low budget dizajnom i ne baš low budget cenom teško da se može očekivati nešto više. Ali ajde ... i ovakav možda malo izmenjen za EU tržište bi im bio OK potez u odnosu na opciju da skroz napuste ovaj segment.
  21. Slažem se sa ocenama dizajna Fiat / Seat ... i to važi za sve novije Seat modele.
  22. Lepši od Tipo modela ali i dalje dosadno i neitalijanski.
  23. za obrtaje nemam pojma. nikad to ne gledam. znam samo da mu se potrošnja drastično povećava kad se vozi preko 110km/h, a kako ja na auto putu vozim 130-140 odoh na 8-8,5L ovaj njegov motorčić najveću manu pokazuje baš na uzbrdicama na autoputu. tu uvek prebacim u petu, pa čak i u četvrtu da ne bih previš gubio brzinu, pa nek troši kol'ko troši
  24. Prodje godina očas posla Uradjen danas prvi servis, na predjenih 11407 km u servisu Auto Kole, Zemun Sipali SHELL 5W-40 A HX7 ECT ATK Ukupan račun s dodatnih 1L ulja za dosipanje: 9376,64 Pomalo smešno ... na računu iskazuju posebno RESET SERVISNOG INTERVALA 180 din + PDV!!! Kukao sam ranije kako trekking dosta troši! Medjutim, za prvomajske praznike išli na malu turneju: BGD - Kučevo - Kladovo - Donji Milanovac (plus vožnja po lokau oko Milanovca) - BGD. Umerena vožnja i suprise suprise ... kafućinac troši 6,3L / km Kad bih mogao tako lagano da vozim i na auto putu!? Kad sam već bio kod Koleta, seo malo u TIPO karavan ... lep prtljažnik .... izgledom je malo lepši od sedana, ali ... ne dopada mi se baš unutrašnjost. Nekako mi materijali deluju jeftiniji od ovih kod trekkinga. Veroatno zavisi od nivoa opreme. Takodje, 500X ... u unutrašnjosti napred lep (nadam se da će uraditi slično kod restilizovanog 500L), ali je zadnja klupa mnogo lošija i prtljažnik manji. I na zadnjoj klupi viši čovek baš i nema mesta ni za noge, a ni po visini.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...