Jump to content
FAS Goran

budabar

Members
  • Content Count

    2
  • Joined

  • Last visited

  1. To nije velika potrosnja, bilo koji drugi auto pa i dizelasi ne mogu mnogo manje trositi u gradu. Mada, brojke su jedno, a stvarnost drugo. Pre suzukija imao sam scenica 1.9 dci. U njega sam sipao gorivo jednom mesecno. Jeste da je rezervoar 60l i da je u pitanju dizel, ali ovde sipam svake nedelje. To mi je dosta frustirajuce. Nekako skala za gorivo jako brzo pada. Verujem da je razlog, pored manjeg rezervoara i vece potrosnje i to sto u suzukiju ovih dana uzivam i cesto ga vozim, pa sam za mesec dana presao 2500 km. Imam jos jedno pitanje, da li znate koliko se jos moze preci km posto se ukljuci lampica za gorivo. Ja sam sipao posle ukljucivanja i stalo je 40 l goriva, da li to znaci da jos ima 10 l u rezervoaru? U prirucniku uputstvu ne ise podatak o tome. Mislim da je vazno da se zna sa kolio rezervoar raspolaze po paljenju lampice goriva. Kakava imate iskustva sa potrosnjom na letnjim u odnosu na zimske gume. Ovo pitam jer letnji komplet je 205 60 R16 dok zimski 195 65 R15. Zanima me i pritisak u gumama. Na vratikma preporuka kao da je cak na 2.8 za EKO voznju. A 2.3 za udobnu. Da li imate iskustva sa potrosnjom vezano za pritisak u gumama.
  2. Malo citao sve napred. Cestitam na suzukiju i hvala na komentarima. Ukljucio sam se jer sam se i sam ponovio. Pre mesec dana kupio suzukija sx4 4x4 navi. Star 3 godine, od prvog vlasnika 46000km. Ja sam za manje od mesec dana vozio oko 2000km. U pocetku sam bio skeptican i pomalo nezadovoljan jer sam prethodnih 6 godina vozio renault scenica. I dalje mi smeta sto sx4 je tvrd na putu, mada su i gume po preporuci mnogo tvrdje, cak na 2.8 bara preporuka za eko voznju. Ja na scenicu isao na 2.0 pritisak. Posto cesto zalazim na teren, koji nekad zna biti i problematican ako me uhvati neki pljusak, racunam da cu tek da uvidim prednosti povisenosti klirensa i 4x4. Na putu se jako dobro ponasa cime sam iznenadjen, upravljivost i stabilnost u krivinama pri vecim brzinama. Sto se tice potrosnje, dva puta sam racunao od cepa do cepa i shvatio da bord laze za 0,5 do 0,6 l na 100 km. Tako da onaj tekst gore Zagreb Split nije merodavan jer ni jednom nisu pomislili da li je merac na autu tacan, a kamoli proverili. Za takav put ne verujem da su mogli ici ispod 7 lit potrosnje, posto ja u ravnicarskim predelima sa velikom paznjom i voznjom od 80 km na sat pa i 70km/h uz 20% gradske voznje imam 6.5 lit na 100 km.

Info

FLCS Forum koristi tzv. kolačiće (cookies), kako bi korisnicima osigurao funkcionalnost i jednostavnost korišćenja. Daljim pregledom ovog Foruma dajete svoj pristanak za korišćenje "kolačića".

×
×
  • Create New...